Pff erg hè... hier stond nog een stukje appel kruimel tAart in de koelkast, je raad het denk ik al Manlief morgen weer thuis denk dat ik morgen vroeg maar een uiensoepje ga maken ook weer een reden om te koken hihi
Hahaha ja dat geloof ik graag. Maar zolang ik niet weet of ik zwanger kan zijn blijf ik dat mooi eten nu het nog kan Maar volgens mij bestaat er wel een filet american die zwangere mogen eten? Zoiets las ik tijdens m'n vorige zwangerschap...
Oh, voor vanavond weet ik nog niet trouwens. Ben een weekje met mijn moeder weg, dus elke dag uit eten
Geef me even een kwijl emmer jij maakt het nog erger met je uitjes en ei Oooh volgens mij heb je mij dat idd al een keer gezegd of iemand anders? Geen idee meer wie. Maar die begon ook over vegetarische file american.... ik moet er toch maar eens naar opzoek als ik weer een dagje in nl ben. Was er vandaag nog Pff had ik dat nu maar eerder bedacht geweten Haha.
Gisteren bij mijn schoonouders een Turkse ovenschotel met aubergine, tomaat en köfte gegeten. Vandaag eten we falafel bowl met couscous, paprika, courgette, spinazie, rode ui, kikkererwten en hummus. En daarnaast zelfgemaakte knoflooksaus en flatbread.
Wel van de vegetarische slager hè? De vegetarische filet americain van de ah is bijvoorbeeld echt niet te vreten
Hier spaghetti a la knakworst. Gehakt was op en ik wou niet weer naar de winkel dus heb zoals normaal ui/knoflook/ paprika en extra een bolcourgette en tomatenblokjes bij gedaan. Met veel kruiden en wat ketjap manis dat lekker laten borrelen . In kleine stukjes gesneden knakworst erbij en tomatensaus met nog meer kruiden.. Mozzarella erbij in stukjes, lekker vers stokbroodje, en een stuk parmazaanse kaas nog te raspen ..
Oh sorry! Zie nu pas je bericht! Hier is het recept! -Ui -2 knoflookteentjes -3 tomaten - 2 tl kurkuma - 350 gr pandanrijst - 80 gr gebrande cashewnoten - 20 gr kokosrasp - 4 tl kerriepoeder - 200 ml kokosmelk - 400 gr spinazie - 800 ml groentebouillon - Olijfolie - Zonnebloemolie - Peper en zout - Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. - Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen. - Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. - Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. - Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken. - Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.
Vandaag een beetje (con)fusion op tafel: Eigengemaakte Chinese tomatensoep en Turkse pizza met rauwkost