Ik vind het ook maar gek. Ik heb MBO 4 gedaan, maar als iemand mij vraagt welke studie ik heb gedaan, geef ik gewoon door wat ik heb gedaan en niet dat ik geen studie heb gevolgd, maar een opleiding omdat het 'maar' MBO was. Wie weet ga ik nog eens een HBO opleiding volgen, heb ik toch nog gestudeerd
Op zich zijn die andere termen voor mij ook prima. Maar als je kijkt naar het niveau is een universitaire opleiding toch hoger dan het mbo? Daarom vind ik hoger- en lager opgeleid niet echt rare termen. Maar het één is niet beter dan het andere. Omdat iedereen tegenwoordig maar hoogopgeleid wil zijn komen we nu praktische mensen tekort. En qua financiële waarden maakt het lang niet altijd uit. Ik ben hoger opgeleid dan mijn man (beide een bijbehorende functie) maar hij verdient veel meer dan ik.
Inderdaad. Ik weet niet of het nog zo is maar toen ik studeerde kreeg ik op mijn 17e een ov-jaarkaart en studiefinanciering. Mbo-ers kregen dat op hun 18e terwijl ze vaak wel vanaf hun 16e een vervolgopleiding/studie gingen doen. Dat heb ik altijd raar gevonden.
Hele goede dit inderdaad! Ik vind het echt gek dat mbo-ers minder recht hadden op voordeeltjes dan hbo-ers en universitair studenten.
De term is sowieso waardeloos geworden door bijvoorbeeld al die CBS onderzoeken die dan overal breed uitgemeten worden. Waarbij ze lager- en hogeropgeleiden met elkaar gaan vergelijken. “Lager opgeleiden roken meer”, “lager opgeleiden hebben meer schulden”. “Hoger opgeleiden hebben het beter voor elkaar” etc etc. Is mijn gedachte.
Ik werk in de zorg en begeleid leerlingen. Ik begeleid 1000 x liever een mbo student als een hbo student Wat hebben die HBO studenten een arrogantie over zich zeg ( een enkeling daargelaten ) Laatst had er gewoon 1 het lef om tegen een collega te zeggen dat ze een bepaalde handeling niet hoefde te doen. Want in de toekomst zou ze.toch een delegerende functie hebben Nou sorry hoor En dat hoog en laag opgeleid vind ik dus echt onzin . Je kunt hbo verpleegkundige willen worden en alles leuk op papier kunnen zetten. Maar als je er in de praktijk niks van bakt zegt dat hbo ook niet zoveel.
Mijn onpopulaire mening.... Ik heb echt een gruwelijke hekel aan baby taal. Als ik dingen hoor als een wafwaf ipv een hond, njamnjam ipv eten echt verschrikkelijk. Je kan toch gewoon tegen een kind praten? Dat snap ik echt niet.
Nou precies. Ik was mbo afgestudeerd en had veel praktijk ervaring. Dan kwamen er een paar hbo ers vers van school en die waren zo onzeker over alles. Moesten toen alles nog leren want tja uit de boeken is ook niet alles.
Een spin HOEFT ook niet perse dood van mij, maar omdat ik er zo bang voor ben maakt mijn jongste hem vaak wel dood, hij is nog te jong om hem te pakken en naar buiten te gooien. mijn man vangt ze en gooit ze naar buiten. Ik zuig hem zelf op in de stofzuiger, prop erin en dan stikt ie wel. heb je filmpje (al griezelend) bekeken. Maar serieus, die stok is zo kort....ik durf niet zo dichtbij een levende spin in de buurt te komen.
Mijn broertje deed mbo en ik vond die discriminatie niet echt aan de orde. Zijn studie was veel goedkoper dan mijn universitaire en hbo studie. Verder kon hij stagelopen in het buitenland en betaalde de opleiding alles, zelfs de huur van een prachtig appartement. Dus mbo had echt andere voordelen. Dat gezegd hebbende vind ik het idioot om te spreken over hoog en laag opgeleid, alsof het een beter is dan het ander. Wat een onzin. Ik heb meer geleerd op HBO dan op de universiteit en had een klasgenoot die van mbo kwam en die was de beste van de klas en had geweldig veel ervaring.
ik durf ze niet dood te maken, dus als er hier geen man in huis is dan gaat ie, als ie niet te groot is in de stofzuiger. Als ie echt méga is bel ik mijn schoonvader en hou de spin van een afstand in de gaten, zodat mijn schoonvader, als ie er is hem kan pakken.
Ik las in de krant iemand die voorstelde om in plaats van hoog- en laagopgeleid te spreken over theoretische versus praktische opleidingen, dat leek me wel een goed plan (hoewel daar ook weer haken en ogen aan zitten want verloskunde of zo lijkt me een behoorlijk praktisch beroep maar zou dan wel onder de theoretische opleidingen vallen...). Het plan om mbo'ers ook student te noemen, vind ik prima. Voor mij is het gewoon: als je een opleiding doet na je middelbare school, ben je student. Toch bizar als mbo'ers ineens geen studentenkorting kunnen krijgen?
Dat ligt ook weer aan de opleiding hoeveel kosten je hebt. Mijn zusje doet een mbo opleiding.Ze moest echt hele dure dingen aanschaffen voor haar opleiding heb begon al met een mac book( en ja die had ze echt nodig voor haar studie) .Daarnaast omdat ze 16 was dat ze starte moest ze al haar reisgeld zelf betalen wat ze kreeg nog geen ov, wat aardig wat koste. Daarnaast kreeg ze geen stage vergoeding. Mijn vriend heeft een universitaire studie gedaan en zijn kosten vielen reuze mee.
Ik vind dat mijn beroep ook geen theoretische of praktische opleiding kan heten. Alles wat wij doen is vanuit de kennis wat wij hebben, het gene wat wij doen is enorm praktisch ingericht. Maar beide heb je nodig. Dus er zijn studies die dan tussen schip en wal vallen. Maar het klinkt in ieder geval al beter dan laag en hoog opgeleid