Zelf maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Dufel, 17 jun 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chatty

    Chatty Lid

    17 mrt 2017
    11
    20
    3
    Heeft iemand een lekker recept van pastasaus hier al vaak geprobeerd maar vind het zo smakeloos.
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.497
    24.372
    113
    Dit is mijn favoriete recept voor bolognesesaus. Zit barstenvol smaak in en kan je gebruiken voor over de pasta, in de lasagne, in een cottage pie, etc.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. Loewiese

    Loewiese Actief lid

    15 okt 2006
    124
    4
    18
  4. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Vroeger deed ik dat nog wel eens. Nu geen geduld meer voor. Het is wel veel lekkerder inderdaad. Misschien moet ik dat toch weer eens wat meer doen. Ik heb daar best tijd voor nu.
     
  5. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Een bouillonblokje erin verkruimelen doet wonderen.
     
  6. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.291
    2.218
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Hey Het boek van Matt Preston! ;) Ik houd van zijn broodje hamburger .
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.020
    2.374
    113
    Vrouw
    Ik heb dus werkelijk nog nooit zelf jam gemaakt hè.

    Ik maak van alles zelf; taarten, pasta, pastasauzen, proteïnerepen, chocolade/pinda-fudge (zo slecht voor de heupen, maar goddelijk lekker), noem maar op.

    Nu heb ik toevallig een hele bak aardbeien van 500 gram staan. Wie O wie heeft er hier een lekker receptje voor me. Ik heb er nu zin in Haha.
    Heb al lege potjes staan en die kook ik zo even uit..
     
  8. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Mayo en ketchup maak ik ook bijna altijd zelf en er ligt ook altijd zelfgemaakte bouillon in de vriezer, líters.

    Sowieso zou ik de hele dag kunnen koken, voor mij echt ontspanning.
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Dit is 1 van de betere inderdaad. Erg lekker!
     
    Adje vindt dit leuk.
  10. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    250 gr aardbeien
    -250 gr blauwe bessen
    - 100 gr gewelde pruimen (zonder pit!)
    - scheutje citroensap
    - 600 gr kristalsuiker

    Ik heb eerst de vruchten zacht laten koken en gestampt met de aardappelstamper, daarna de suiker toegevoegd en een kwartiertje laten pruttelen.
     
    Floeperd vindt dit leuk.
  11. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.020
    2.374
    113
    Vrouw
    Dat klinkt ontzettend lekker. Morgen ga ik ermee aan de slag!
     
  12. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Minder suiker mag ook hoor! Maar ik heb deze gemaakt in de winterperiode, dan is het fruit minder zoet.
     
  13. tessa321

    tessa321 Fanatiek lid

    13 feb 2013
    1.007
    157
    63
    Gelderland
     
  14. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    @tessa321

    Granola: ( weet geen hoeveelheden van doe het altijd op gevoel)

    In een kom flink wat havervlokken. Hier voeg ik ongebrande noten aan toe, vaak ook lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en dadels in stukjes
    Kokosrasp toevoegen. ( zo’n bakje van de AH die bij de bakspullen staan, meestal gooi ik het hele bakje erin)
    Beetje zout erbij
    Paar eetlepels honing of agavesiroop en een paar eetlepels gesmolten kokosolie.
    Goed door elkaar roeren zodat de honing en olie goed door de havervlokken zijn verdeeld.

    Bakplaat bekleden met bakpapier. Oven op 150graden.
    De granola verdelen over de bakplaat en in de oven zetten. Na ongeveer 10 minuten doorroeren. Daarna roer ik het om de 5 minuten door totdat ik hem mooi lichtbruin verkleurd vind. Hoe lang dit duurt hangt vaak een beetje of hoeveel honing en olie je hebt toegevoegd.
    Na 20/25 minuten in totaal is de granola klaar. Af laten koelen en dan in een pot. Is zeker een paar welen houdbaar. ( maar is bij ons op voordat het bedorven kan zijn)
     
    tessa321 vindt dit leuk.
  15. MamaMaya

    MamaMaya Fanatiek lid

    6 dec 2010
    1.104
    29
    48
    Hier maken we zelf confituur, appelmoes en rabarber compote met fruit uit eigen tuin, marinade, sauzen, soepen, sapjes, smoothies, milkshake, roomijs, brood, gebak, koekjes, (bewaar)wafels, frietjes,... En ik vergeet zeker nog dingen. Behalve sap (heel soms en dan vooral kleine brikjes), soep (soms) en brood (wekelijks, maar gelukkig bij een goeie warme bakker) kopen we bovenstaande eigenlijk nooit in. Zelf maken is lekkerder en gezonder. En zoveel tijd kost het meestal niet omdat machines het halve werk doen. Wat ik er het moeilijkste aan vind, is plannen wat we wanneer maken (vnl ivm aankopen ingrediënten en timing).
     
  16. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.139
    4.360
    113
    Home
    brood:
    hangt er van af hoeveel ik maak en doe alles op gevoel:
    2 kilo bloem
    lauw water
    zout
    olie
    gist
    suiker

    alles goed kneden daarna ongeveer 1.5 uur laten rijzen
    en dan verdelen in bolletjes daarna met de deegroller ter grote van een pizza plat maken en dan in de hapjes pan
    je kan er dan ook nog van alles op doen; kaas,kip etc etc

    ik maak eigenlijk bijna alles zelf
    pizza, loempia's, sauzen, baklava
     

Deel Deze Pagina