Stille meelezer hier. Ik vind die kipstuckjes van de vegetarische slager en de vega rookworst (in zo'n groen bakje) dus wél echt lekker De naturel blokjes van Quorn zijn ook goed te doen!
Ik hou helemaal niet van de meeste hummus, maar bietenhummus vind ik erg lekker! http://www.focusonfoodies.nl/glutenvrije-pita-met-falafel-avocado-en-bietenhumus/ Ziet er lekker uit, @Lisanne1811
Ziet er goed uit! Ik was van plan vandaag pastasalade te maken met erwten fussili, maar gadverdamme wat is dat smerig, dus dat heb ik weggegooid en vervangen door normale fussili. De rode linzenpasta staat hier ook in de kast om deze week uit te proberen, ben benieuwd
Hahaha het smaakt wel echt naar erwten en linzen inderdaad en niet naar pasta! Zo droog vind ik het ook minder lekker dan normale pasta, maar met saus vind ik het wel lekker. Maargoed omdat ik helemaal veganistisch eet, eet ik gewoon liever peulvruchten dan granen ivm de eiwitten. En ik krijg ook vaak buikpijn als ik teveel tarwe eet, dus vermijd dat meestal. Succes met de linzenpasta, die smaakt dus echt naar linzen dus ik betwijfel of je het lust
Heb je de kipstuckjes wel een beetje krokant gebakken? Beetje ketjap erover dat het zo lekker carameliseert met donkere randjes. Het is echt mijn favoriet, echt onvoorstelbaar dat iemand anders dat vies vindt
Zijn jullie ook altijd zo blij als er een nieuw veggie product is wat ook nog eens heel lekker blijkt te zijn? Ik wel! En bij deze wil ik mijn blijdschap delen. Herinner je de smaak en structuur nog van echte kroepoek? Geen cassave, die is harder en pittiger. Maar de echte, licht brosse, beetje zoutig hmmm.... ( ook ik moest heel diep graven) Gister deze gehad: LEKKER!!!!!!!!! Zak leeg, kilo aangekomen maar moet me inhouden op niet nog een zak te gaan kopen. Coninex bedankt!
Maza heeft allemaal lekkere smeersels (o.a. de babaganoush is heerlijk) en bij natuurvoedingwinkels hebben ze verschillende lekkere notenpasta's.
Ik ben recent verslaafd geraakt aan baba anousch. Kende ik niet maar stond bij de humus. Heeerlijk is dat zeg. Vooral op naan brood.
Ik heb van de week de nieuwe vegetarische (veganistische) biefstuc geprobeerd. Het is echt heel anders dan andere vleesvervangers, maar ik wist nog niet zo goed wat ik er van moest vinden. Zeker wel de moeite waard om te proberen, maar een beetje vreemd was het wel. Wat ik trouwens lekker vind als tussendoortje of lunch is een simpele mosterdsoep. Klein uitje aanbakken in een klein beetje olie, dan een liter water en een bouillonblokje (zonnatura > minder zout) erbij, en restjes groente zoals broccoli, prei of courgette. Half uurtje koken, een eetlepel mosterd erin en dan pureren met de staafmixer. Serveren met wat verse peper. Lekker, simpel en ideaal voor restjes groenten.
Voor vanavond lekkere bami met zelf gemarineerde tempeh er in. Die lekker krokant gebakken en daarna veel groente erbij. Zin in!
Tempeh, tofoe, geitenkaas, paddestoelen... Alle standaard vega-dingen lust ik niet toch erg lastig. Gelukkig houd ik wel erg van bonen, maar vriendlief wilt liever niet elke dag kikkererwten en kapucijners eten, zo flauw..
Weer een aantal dingen geprobeerd... soms lekker, maar vaak ook niet hoor! Die vega-smeerworst gemalen champignognons opgeleukt met noten en een vleugje schimmel? Maar de vega-hamburgers van de vegetarische slager waren erg lekker, wel evht opgemaakt op een broodje met uitjes, cheddar, sla en mayo/ketchup. Ook mijn man VO D deze erg lekker. Vega-snitzel van de Aldi: prima, wel even wennen aan de structuur en met een lekkere topping (geb champignons, blokjes tomaat en crème fraiche) superlekker! Vega-cordonblue van de AH, lekker! Plak tomaat erboven op. Top. De vegaspread van de Aldi, tomaat-basilicum... ik weet nog niet wat ik daar aan vind. Ik mis de gesmolten kaas en de rest wat er op een pizza hoort geloof ik. De aardbeien/biertjes spread van blue band is wel lekker, maar mijn dochter vindt het niets en voor mij echt te zoet op brood, dus ook eenmalig. Voor nu eet ik nog wel vis en af en toe stukjes kip door bv kip tandoori of durum (de kipstuckjes komen er hier niet meer in) Qua beleg echt helemaal geen vlees meer! Ik vermaak me prima met alle tips die ik hier al gekregen heb en wat ik op internet vind. Wat me ook echt opvalt is dat we hier in huis (nog) veel meer aan de rauwkost gaan, tomaat en komkommer op brood, alfalfa op de kaas, bak sla bij het avondeten. Maar ik merk ook dat ik meer trek krijg/heb in zoetigheid. (Chocola, snoepje)