Hier wordt heel veel rauwkost gegeten dus ik herken het probleem niet helemaal, en eet ook gerust hutspot met 30 graden, maar hoor vaak dat mensen het in de zomer moeilijker vinden om voldoende groenten te eten dan in de winter. In de winter vaker stamppot en AGV. Welke groenten eten jullie veel in de zomer en op welke wijze?
Mijn tip: wij eten vaak zomerse stamppotten, dus geen boerenkool en zuurkool, maar rucola stamppot of paprika stamppot bv.
Sowieso bij een bbq veel salades en groentenspiezen. Maar verder ook “gewoon” avg, met meestal meerdere groenten. Wij eten iig niet minder groenten in de zomer dan in de winter dus ik herken het ook niet zo?
Ik eet in de zomer juist meer groentes. Ook met dank aan een eigen groentetuin. Hier in deze maanden veel rauwkost, salades en heel veel verse soepen. Zomerse stamppotten klinken erg goed. Heb je een specifiek recept wat lekker is?
Juist helemaal geen moeite mee. Salades en rauwkost, heerlijk! En verder gewoon het eten wat we normaal ook eten, vooral pasta- en rijstgerechten, wraps en quiches/hartige taarten en een heel enkele keer AGV (maar juist dat vind ik niet zo).
Wij eten nauwelijks stamppot en AGV, dus eten eigenlijk gewoon wat we in de winter ook eten. Herken het dus niet. En sowieso eten we wel veel rauwkost.
hier ook zomers net zoveel groenten als winters, en de kinderen snacken ook veel komkommer en wortels weg overdag, stamppot andijvie eet ik het hele jaar ook door. wij zijn er gek op. hier hebben de kinderen het liefst elke dag agv dus dat eten we best vaak.
Ik ben sowieso iemand die gewoon graag een prakje eet, dus eet eigenlijk dezelfde groenten als in de winter.
Hier ook veel salades met dit weer. En wraps met een groenten/vlees vulling eten we ook graag. Agv eten we trouwens ook gewoon als het warme weer wat langer aanhoudt. En de kinderen snacken graag cherrytomaatjes, komkommer, wortel, paprika. Tijdens het snijden eet ik dan ook wat.
In de zomer eten we wat vaker rauwkost maar ook gewoon normale groenten. Ook gewoon met aardappels. Alleen stamppotten eten we wat minder vaak.
Hier staat bijna dagelijks de BBQ aan maar daar gaan dan ook vooral heerlijke groenten spiezen op. Lekkere knoflook champignons of sweet chili paprika. Yummie!! Dan serveren met een heerlijke salade. En moet zeggen, zo op zijn tijd met dat warme weer vind ik een lekkere prak hutspot ook niet verkeerd hoor. :-D Maar hier ook niet echt herkenbaar, heb wel met het warme weer dat ik minder zin heb om te koken maar godzijdank kan alles op de BBQ hahaha
Wij eten veel salades, rauwkost, vaak soep... Stamppotten echt bij uitzondering, ik hou ‘s zomers die zo van aardappelen (ook niet gebakken ofzo).
Ik heb er echt nog nooit van gehoord dat mensen het in de zomer moeilijker vinden om voldoende groenten te eten dan in de winter. Eerder andersom: in de zomer wordt over het algemeen meer salade gegeten dus automatisch meer groenten. Ik herken het dus niet wat jij schrijft. Ook bij anderen is me dat nog nooit opgevallen. Hier eten we niet veel anders dan in de winter. Maar ik moet ook zeggen dat we vrijwel nooit AVG eten. Wel stamppot (ook in de zomer). Verder eten we in de zomer wat vaker salades: pastasalade, aardappelsalade, couscoussalade, etc. Als tussendoortje knabbelen we graag aan snoeptomaatjes, paprika, wortel en komkommer - of het nu zomer of winter is, dat maakt niets uit.
Salades, rauwkost, roerbak, groente door de pasta, groente door de vega burgers enz enz Ik vind groente heerlijk, dus heb er ook geen moeite mee om aan de dagelijkse hoeveelheid te komen, maar ik kan me voorstellen dat als je groente niet lekker vindt dat het in de zomer lastiger is, omdat je het vaker puurder en rauw eet dan
Ik herken het probleem ook niet. Wij eten sowieso zelden agv. En in de zomer eten we gewoon meer lichtere gerechten dan in de winter. Maar de hoeveelheid groente of rauwkost verandert daarbij niet, hooguit de bereidingswijze en wat we erbij eten.
Wij eten altijd veel groenten. Door een omelet gebakken, gegrild, in bladerdeeg, in allerlei salades, gepureerd als soep of saus, als rauwkost tussendoor. Ik hou erg van gegrilde groenten. Courgette, aubergine, witlof, pompoen (met o.a. gorgonzola, limoen en gember), wortel (met gember en sinasappel, of met room en steranijs), heerlijk.
Ik eet sowieso bij elke maaltijd groente en tussendoor ook dus kom zeker aan de 500-600 gram op een dag. Ik lunch vaak met salades, pak cherrytomaatjes of komkommer tussendoor, en als avondeten maak ik vaak ovenschotels of 1pansgerechten als (bloemkool)nasi, courgettepasta oid. Snel klaar maar toch gezond.
Wij eten de seizoenagroenten mee. Sinds enkele maanden een bio groente en fruit pakket, op dinsdag hoor ik wat erin zit en bedenk ik ons menu. Best leuk, ik eet soms hele "aparte" dingen.
Dit eten wij ook vaak. Vooral stamppot rucola. Minstens 1x per week. Verder eten we normaal wat we ook in de winter doen, maar dan met een zomers tintje. Ook vaak watermeloen als toetje of extra komkommer bij het eten.