Iedere avond uit eten zou de ideale oplossing zijn, maar dat laat ons budget helaas niet toe. Wat zijn jullie favoriete recepten voor tijdens de vakantie? We nemen sowieso een kleine bbq mee, die zal vaak aanstaan verwacht ik. Het ultieme vakantierecept voor mij: Macaroni Smac (ja, dat 'vlees' uit blik) Uitje Tomatenpuree (blik) Tomatenstukjes (blik) Geraspte kaas Lekker met wat komkommer en tomaat erbij Iets van pastasalade zullen we ongetwijfeld ook een keer eten. Pasta koken en iedereen op z'n bord vulling naar smaak laten toevoegen (iets van: hamreepjes, gerookte kip, garnalen, gerookte zalm, bosui, tomaat, komkommer, paprika, olijven, avocado)
Pannenkoeken!!!! Echt camping eten! Kip kerrie met vruchtjes (Kip, 1 eetlepel kerriekruiden, zakje kerriesaus conimex, 2 eetlepels olie, rijst, blikje vruchtjes) Kip marineren in de olie met kerriekruiden. Rijst koken. Kip bakken, vruchtjes erbij, zakje saus met water er doorheen. Klaar!
Ik heb 2 ultieme vakantie gerechten. Die makkelijk te maken zijn op onze 2-pits benzinebrander. de ene: 1 kipfilet in kleine blokjes bakken 3 uien erbij fruiten netje tomaten in grove blokken erbij zakje bamikruiden erbij (geen extra water, komt al genoeg uit de tomaten) 15 minuten zachtjes sudderen blikje of diepvrieserwtjes erbij nog even doorwarmen Lekker met rijst en de andere: Uitje fruiten 3 komkommers in kleine blokjes erbij even roerbakken afblussen met scheutje witte wijn (of niet, in geval van kinderen en zwangeren) 2 blikjes tonijn en bekertje creme fraiche toevoegen verse of gedroogde dille en peper toevoegen Lekker met pasta
Als wij koken op de camping dan gaan we eigenlijk altijd voor een goed stuk vlees of vis met een verse salade en stokbrood. Bij voorkeur gehaald op de markt en of een goede visboer of slager. Liever geen supermarktketen, maar echte verse lokale producten. Ik ben op vakantie en ik wil dan ook lekker eten. Smac komt hier de tent niet in Een andere favoriet is verse pasta met goede kaas en lokale olien. In Italië bijvoorbeeld verse pasta met een lekker stuk geschaafde pecorino met notenolie en verse groentes. Wij gaan vaak naar campings met een eigen pluktuin, zodat je altijd verse kruiden en groentes hebt. Ideaal.
Wij 'wokken' ook graag op de paëlla-pan van de skottel. Groente mix, iets van kip of soms shoarma en dan woksaus. Rijst of noodles erbij. Meestal bbq-en we sowieso om de 2 a 3 dagen. Boeren-omelet/roerei is ook lekker, groente naar keuze, aardappelblokjes, hamblokjes of zo, en dan met ei als omelet of als roer-ei.
Brrrr nog nachtmerries daarvan: mijn moeder vond dit ook het ultieme recept voor de eerste vakantiedag! Wij eten eigenlijk gewoon net als thuis. Pasta, av(vlees,vis,vleesvervanger)g, rijstgerechten, roerbakgerechten. We hebben een kooktoestel met 2 pitten en een losse brander. Alleen hachee kan je niet maken, maar daar heb ik in de zomer weinig behoefte aan. We hebben ook nog een oven dus ook iets wat even in de oven moet kunnen we ook maken.
Wij bbq'en erg veel. Vlees of vis maar ook groente spiesjes. Mbt echt koken neem ik altijd 2 pakken wereld gerechten mee van thuis. Een keer patat of pizza halen met verse salade. (Haal altijd lekker verse groente en fruit op locale markt) en de rest eten wij toch echt buiten de deur. Soms uitgebreid, soms alleen hoofdgerecht en ijsje na bij de ijssalon bijv. Ik houd niet van koken op de camping. Dit jaar rondreis dus hoef sowieso niet te koken. Heerlijk!!
Ik maak regelmatig pasta, gebakken aardappels met salade en een goed stuk vlees, pannenkoeken, hamburgerbroodjes, rijst met saus, soep met stokbrood en kruidenboter. Misschien dat we ook nog een x bbq'en. Daarnaast gaan we ook regelmatig eten bij buffalo grill, italiaan etc.
Op ons kleine eenpittertje maakten we elke kampeervakantie iets wat we thuis nooit eten uitje fruiten, blik witte bonen in tomatensaus erbij warmen, op t laatst wat tijm of peterselie erdoor, klaar. Lekker met rijst. Een salade nicoise is makkelijk en lekker. En is echt zomeravond eten: je kookt eieren 8 minuten, haricots verts beetgaar, en mikt achtereenvolgens in een schaal: sla, snippertjes rode ui, ansjovis, stukjes tomaat, de haricots, tonijn, de eieren in kwarten, olijven. Maak een dressing van wijnazijn, olijfolie en knoflook, zout en peper. Serveer met lekker brood zoals stokbrood of ciabatta.
Wij bbq en vaak met als groente meestal sla,tomaat en komkommer of geroosterde maiskolven. Afhankelijk van het land gaan we ook regelmatig uit eten. En verder af en toe pasta met tomatensaus of met spinazie en boursin. Ik doe op vakantie weinig moeite voor het eten. Te warm, teveel werk, teveel afwas en het wordt toch niet echt gewaardeerd.
Bedankt voor alle tips. Zitten zeker goede ideeën bij. We blijven in Nederland, dus de lokale marktjes zijn helaas iets minder speciaal. Macaroni met smac is vooral nostalgie. We aten het 'vroeger' thuis alleen als mijn vader niet thuis at. Of op vakantie. Voor mij hoort het dus een beetje bij vakantie en eten we het dus 1x per jaar.
Ik vind eten op de camping heerlijk, zou echt niet elke dag uit eten willen. Lekker op het gemak met een wijntje erbij zitten. Wij gebruiken de skottelbraai zo ongeveer elke dag. Meestal als 1 gerecht, dus stukjes vis, kip oid met (wok)groenten erin. En daar doen we wat stokbrood of pasta/rijst bij. Of we bakken hamburgers erop met een broodje erbij en een salade. En soms ook kip in zoete saus bv met rijst en groenten. En 1 dag ja ik moet nu al weer lachen erom en om wat jullie denken. Maak ik hutspot. Voor mij hoeft dat niet per se maar mijn dochter wil dat altijd 1 keer op vakantie, doet haar denken aan thuis en ze wordt daar ongelooflijk blij van.. Ja kom maar door....
Wij hebben nooit echt een uitrusting mee dat we kunnen koken, maar inderdaad elke avond uiteten hakt er flink in. Wij hebben om het wat goedkoper te maken een aantal wegwerp BBQ's van de action mee en halen voor sommige avonden een salade met stokbrood en diverse kaasjes.
Ik heb een 4pits op de camping dus wij eten ok vaak gewoon aardappels met groente en vlees. Voor het gemak doe ik ook wel vaak aardappeltjes met wokgroente en stukjes vlees in de skottel. Daar gaat dan ook op het laatst nog een woksaus door. Kan ook gewoon met bloemkool (Die uit de diepvries omdat die al voorgekookt is) of sperziebonen bijv.
Wij eten: - bbq - kaasfondue - mosselen - asperges - paella (wereldgerecht) - durum (wereldgerecht) - chili con carne met stokbrood en roomboter - geb aardappels, groente, (vega)vlees - pastasalade - tosti’s met (verse)soep - spaghetti (bolognaise of/en carbonara) - tagliatelle met roomsaus en broccoli - roerbakeieren met groenten, kaas en aardappeltjes erdoor. En meer, waar ik die dag trek in heb. Patat of pizza eten we ook soms, vinden man en kind lekker. En het ligt er natuurlijk ook helemasl aan in welk land we zijn. We proberen ook graag dingen uit, maar aangezien we dit jaar in NL blijven is het makkelijk. Als wij europa door gaan, neem ik altijd een paar wereldgerechten mee. Stukjes kip of vis en groenten erbij en je hebt makkelijk een maaltijd op tafel. We eten ook veel stokbrood en kaasjes en smeersels.