Besnijdenis

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door caroline27, 27 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    @chantal: ben het helemaal met je eens.
     
  2. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Wat sneu voor je mannetje! Probeer te blijven denken dat het het beste voor hem is, het is medisch nodig! En geef hem maar een extra dikke knuffel!


    Verder over de discussie wel of niet laten besnijden..ik vind zelf dat je niet in een gezond lichaam moet snijden! Zie niet in waarom, je wordt zo geboren, je bent niet ziek, waarom moet je dan snijden in een lichaam. Als God, Allah of welke persoon dan ook, had gewild dat mannen besneden zouden zijn, dan had hij de man wel anders geschapen...Vind ik!

    Op het kinderdagverblijf waar ik werk, is een joods jongetje besneden, dit is niet helemaal goed gegaan, dat arme kind heeft bijna niks meer over(broertje hebben ze dan ook maar niet laten besnijden)...laatst op TV ook zo een verhaal, mis gegaan met de besnijdenis, ouders hebben er toen maar een meisje van gemaakt en het kind zo ook opgevoed(heel verhaal, maar de besnijdenis was de oorzaak)

    Maar medisch gezien, zie ik het dus weer anders, ben blij dat we de medische kennis hebben en zo iedereen kunnen helpen een gezond lichaam te hebben.

    kus miek
     
  3. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    een meisje van laten maken :confused: word steeds gekker, ik vraag me dan af hoe zulke mensen tegen hun familie vrienden wie dan ook gaan vertellen dat ze er een meisje van hebben gemaakt :( ...

    Ik ben het ook helemaal met jou eens :D
     
  4. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    ja, een meisje ja!

    Triest he! Dat verhaal is al meerdere keren op tv geweest! De dokter wilde er een experiment van maken of geslachtsinvloeden aan de opvoeding of geboren invloeden lag. Uiteindelijk is dat "kweetje" doodongelukkig geworden en nadat hij erachter kwam wie hij echt was, heeft hij zelfmoord gepleegt!

    Maar dat zei ik al, hihih, heel verhaal en heeft uiteindelijk niks meer met de besnijdenis te maken, maar wel dat het dus gewoon ook mis kan gaan!

    kus miek
     
  5. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    hey

    je moet je ook goed aan informeren waar je je kind laat me besnijden als het voor het geloof is. ER zijn erkende centrums waar ze de besnijdenis uitvoren en centrums waar ze het stukken goed koper doen en waar het dus fout kan gaan. Ik heb mijn verzekering gebelt en zij hebben het centrum waar mijn zoontje is besneden aangeraden en het werd ook helemaal vergoed.

    Wij mochten ook de ingreep zien. En dat vonden wij zelf wel prettig. Ik wilde bij me zoontje zijn en hem niet alleen laten met deze gebeurtenis.

    @chantal :)
     
  6. caroline27

    caroline27 Actief lid

    3 jan 2006
    365
    0
    0
    Nou het is gebeurd ! Het is me tot nu toe 100% meegevallen ! Toen yessin uit de narcose kwam was hij ff hysterisch maar na 5 min was mijn mannetje alweer vrolijk aan het spelen. Hoe het verder zal lopen weet ik nog niet , het is wel een beetje eng om hem te verzorgen maar het ziet er denk ik pijnlijker uit als dat het is . Heb nog een vraag , hij gaat elke dag in bad , dat mag ook in een badedas badje maar hebben jullie dat ook dezelfde dag gedaan ?

    kuzzzzzzzzzz
     
  7. Iman

    Iman Bekend lid

    31 jul 2006
    987
    0
    0
    nee bij Ameen moest ik twee dagen wachten en het verbandje na twee dagen pas losweken in het bad... wel lastig dat hij nu al ruim een jaar is met poepluiers en niet stilzitten maar goed als het eenmaal genezen is heeft hij er straks ook geen last meer van! :)
     
  8. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    hey

    mijn zoontje mocht de zelfde dag niet douchen en zeker niet in bad. De voglende dag mocht hij 3x per dag douchen, de wond wordt dan goed schoon en zo geneest het sneller en heeft je zoontje er minder last van. Hij knapte snel op alleen het verschonen en het douchen vond hij eng en pijnlijk. nu niet meer
     
  9. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    offtopic: Als je nou niet meer wilt reageren op mijn mening ( zoals je prive hebt gemeld ) Reageer dan niet en typ dan ook niet van zulke smilies....

    Even voor de andere Layla kan het niet hebben dat ik anders denk over bepaalde dingen ( zoals bv de besnijdenis ) dan zij ... en heeft onze vriendschap verbroken met deze reden... triest maar goed



    Ff ontopic: Wat fijn dat die kleine er zo weinig last van heeft gehad en nu maar hopen dat het zo blijft.... Geef hem maar een dikke knuffel :D
     
  10. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    Mijn man en mijn broer zijn ook besneden om medische redenen maar ik moet zeggen dat ik het ook hygienischer vind dan met voorhuid.

    @chantal: als je vriendschap hierdoor verbroken is, dan weet je al dat je vriendschap niet diep genoeg ging want echte vriendinnen respecteren elkaar in hun meningen. Ik ben het ook vaak niet eens met mijn vriendin maar he gelukkig maar we zijn allemaal anders en denken anders. Belangrijkste is om elkaar niet te kwetsen.
     
  11. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    leuk chantal dat je dat even vermeld voor de andere mensen. alsof ze daar op zitten te wachten. En wie zegt dat wij een vriendschap hadden... Ik had het contact al lang verbroken voor dat deze topic zich opende en als je iets vermeld hier dan moet je wel het hele verhaal vertellen en niet de helft van het verhaal

    @bibiche, ik respecteer ieders mening en dat verwacht ik ook terug. maar als dat alleen van mijn kant komt dan hou het bij op.

    zo we gaan gewoon weer ontopic en laten we het gewoon normaal houden anders gaat heir ook weer een slotje op en daar is nergens voor nodig.
     
  12. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    Vanaf welke leeftijd mag je jongetjes laten besnijden?
    Iemand een idee?
     
  13. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    bij het centrum waar mijn zoontje is besneden was het vanaf 6 mnd.
     
  14. saartje7

    saartje7 Bekend lid

    29 okt 2006
    928
    0
    0
    schrijfster
    6th of October City, Egypte
    ik heb mijn zoontje ook om geloofsredenen laten besnijden en vind het superhygienisch. ik heb het met 3 mnd gedaan. de volgende keer (mocht ik nog een zoon krijgen) ga ik het meteen na de geboorte doen. hij heeft er 1 dag last van gehad en na 2 weken was het allemaal mooi genezen.
     
  15. saartje7

    saartje7 Bekend lid

    29 okt 2006
    928
    0
    0
    schrijfster
    6th of October City, Egypte
    oh ja aan deze info hebben jullie verder niets want ik woon in Egypte :)
     
  16. Iman

    Iman Bekend lid

    31 jul 2006
    987
    0
    0
    vanaf 1 dag

    saartje waar woon je in Egypte?
     
  17. saartje7

    saartje7 Bekend lid

    29 okt 2006
    928
    0
    0
    schrijfster
    6th of October City, Egypte
    ik woon in 6th of October City, 30 km van Cairo.. hoezo? heb jij een Egyptische man/ben je Egyptische?
     
  18. Maud77

    Maud77 Fanatiek lid

    27 aug 2007
    2.193
    0
    0
    Maastricht
    Leuke naam voor een stad!
    Dan ben ik jarig! :)
     
  19. saartje7

    saartje7 Bekend lid

    29 okt 2006
    928
    0
    0
    schrijfster
    6th of October City, Egypte
    haha, heb het altijd een raar idee gevonden hoor, dat je woonplaats een datum is :D
     
  20. Iman

    Iman Bekend lid

    31 jul 2006
    987
    0
    0
    ik ben een nederlandse moslima en getrouwd met een Egyptenaar alhamdulilah
     

Deel Deze Pagina