Ik sta echt op het punt om in tranen uit te barsten. We hebben vanmiddag een verjaardag en voor de gasten heb ik tot vannacht half 1 staan koken. Ik heb 3 grote pannen bami gemaakt waarvan ik 2 in de oven heb bewaard. De laatste pan heb ik afgesloten op het aanrecht bewaard. Nu is mijn vriend van mening dat portie 1 en 2 bedorven zijn omdat ik dit in een afgesloten ruimte (de oven) heb bewaard. Hij vindt het raar ruiken en is ervan overtuigd dat het niet goed meer is. Ik heb er van gegeten en er aan geroken. Het ruikt inderdaad anders dan portie 3 maar ik denk niet dat het bedorven is. Wat denken jullie? Kan dat überhaupt zo snel? De kip hebben we gisteren vers gekocht en de rest van de ingrediënten ook.
Of het bedorven is kunnen we hier niet zien natuurlijk Maar kip buiten de koelkast bewaren in deze tijd zou ik echt niet durven. Kip bederft echt heel snel ook al is het gebakken.
Ruiken is weten... ik ben zelf altijd erg voorzichtig en bewaar (als ik het al bewaar) eten altijd in de koelkast. Momenteel is het weer niet prachtig, maar in huis is het nog wel warm dus eten bederft snel. Voor zekerheid gaan en een patatje halen? Wel balen!
Sja helaas geen plek in de koelkast, anders had ik het uiteraard daar bewaard. En aangezien het nu een stuk minder warm is dan een aantal dagen geleden, durfde ik het wel aan
Als het anders ruikt en proeft zou ik het zeker niet meer durven serveren aan m’n gasten... heel erg balen dat zeker. Maar zou het niet graag op m’n geweten hebben dat al m’n gasten ziek zouden kunnen worden..
Heel rot maar van mijn jeugd weet ik dat augustus een rot maand is waarin veel dingen snel bederven. Je hebt nu na al die hitte niet in de gaten hoe warm het in feite overal nog is, dus zou echt wel kunnen dat het toch niet meer goed is.
Ja buiten is het idd minder warm, maar in huis nog niet echt. Vandaar dat ik dat niet durf. Wat @Bloempje01 zegt is ook mijn gevoel. Wil je het risico lopen dat er gasten ziek worden nadat ze bij jou gegeten hebben?
Ik zou ook eten gaan halen als ik jou was.. Bereid eten dat met deze temperatuur buiten de koelkast bewaard is zou ik sowieso al niet durven eten, laat staan als het anders ruikt.
Ik zou het niet meer geven aan gasten. Zeker niet als je zelf al vind daTdat het anders smaakt. Doodzonde van alle tijd en energie maar beter weg gooien dan zieke gasten.
Nee natuurlijk niet. Maar mijn vriend is echt enorm panisch altijd en ik vind het doodzonde om zoveel eten weg te gooien wat misschien helemaal niet bedorven is. Maar jullie hebben gelijk! Ik wil uiteraard niet dat iemand ziek wordt. Dus ga ik maar weer opnieuw wat maken.. Kan wel janken
Het kan zeker zo snel bederven. Ik zou t weggooien. Jammer de bammer maar ik zou t je niet in dank afnemen als ik bij je op visite kwam en een voedselvergiftiging opliep
Dat zou ik ook niet durven. Moet eerlijk zeggen dat ik sowieso geen eten buiten de koelkast zou bewaren voor zo'n lange tijd, ook niet in de winter ofzo.
Ik zou het ook niet aandurven, vooral niet als het in een dichte oven heeft gestaan. Jammer van al het werk!
Ik zou het echt niet willen eten als ik zou weten dat het niet direct goed gekoeld is en in de koelkast bewaard. Hooguit een uurtje ofzo erbuiten, langer is voor mij echt geen optie, zeker niet met vlees erin. En ik zou het al helemaal geen anderen voorzetten.
Ik geloof niet dat Iets dat om half 1 van het vuur is gekomen nog geen 12 uur later al bedorven is. Ook niet op ‘hondsdagen’. Ik zou zelf even proeven. Ben je niet ziek voor de gasten komen, dan zal het wel mee vallen.
Proeven heb je al gedaan lees ik nu. De geur zou ik niet op afgaan (of het moet echt bedorven vier ruiken), aangezien je het anders hebt bewaard dan de andere pan.
Ik heb eens een enorme pan nasi gemaakt en was we heilig van overtuigd dat dit was bedorven. Het rook anders bleek door de lente-ui te komen die ik er doorheen had gedaan, maar dat proefde niet anders. Ik zou het er ook niet op gokken en toch een nieuwe portie snelle bami in elkaar flansen.