HELP! Eten niet meer goed?

Discussion in 'De lounge' started by SYRV, Aug 11, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. frummelke86

    frummelke86 Fanatiek lid

    Feb 17, 2017
    2,040
    2,726
    113
    Female
    Kan heel makkelijk bedorven zijn. Hier de afgelopen week tweer grote ketels soep gemaakt in de avond. Rond bedtijd nog veel te warm om in de koelkast te zetten maar de volgende ochtend bedorven. Tot 2 x toe
     
  2. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,605
    8,357
    113
    Female
    Ik zou de gok niet wagen en Chinees bestellen bij een groter budget of patat bakken bij een kleiner budget.
     
  3. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    Oct 30, 2015
    5,943
    6,290
    113
    Ik heb precies hetzelfde een keer gehad met bami. Het was echt in 1 nacht ranzig geworden. En toen was het ook zulk weer als nu. Je kunt het dan gewoon echt niet buiten de koelkast bewaren.
     
  4. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    Nov 29, 2009
    3,133
    453
    83
    Ach ja, weer wat geleerd. Maar wat ik me dan afvraag: hoe doen jullie dat dan als jullie veel bezoek krijgen en voor de mensen koken? Koken jullie dan op de dag zelf of hebben jullie allemaal een mega koelkast?
     
  5. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,191
    1,052
    113
    Female
    Wij hebben 2 koelkasten. (En vriezers) Degene in de schuur gaan alleen aan indien nodig, dus bij verjaardagen enzo. Ook handig met de taart.

    Ik zou het niet aandurven met kip, wel erg zonde!
     
  6. marb

    marb VIP lid

    Oct 21, 2007
    11,070
    4,729
    113
    Wel echt ontzettend balen van het werk zeg... :(

    Ik kook eerlijk gezegd nooit voor zoveel mensen. Dan doen we hapjes enzo, dat neemt toch minder ruimte in. Ook kook ik vaak vegetarisch, dat bederft vaak net iets minder snel. Maar dit had mij ook kunnen overkomen hoor... :oops:
     
  7. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,605
    8,357
    113
    Female
    Ik hou van bakken en maak zelf altijd teveel. Zodra het erin zit koop ik een Amerikaanse koelkast. Dat zou denk ik genoeg moeten zijn om een feestje aan te kunnen.

    Vierkante/rechthoekige bakjes stapelen is misschien wat efficiënter dan pannen in te koelkast proberen te zetten.
     
  8. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Als ik voor heel veel mensen eten zou moeten maken zou ik 2 soorten pasta's maken en daarnaast allemaal groente en fruit.

    Pasta saus 1 vast maken en invriezen ( inclusief vlees)
    Pasta saus 2 maken ter plekke van olie, knoflook en zout.

    Pasta zelf zou ik koken net voordat de mensen komen of terwijl ze er zijn. Kun je ook nog allemaal verschillende verse pasta's kopen naast de gedroogde. Mensen kunnen dan zelf met of zonder saus nemen. ( saus ernaast)

    Groente en fruit de dag ervoor snijden en bewaren in de koelkast. Alvast in de schalen.

    Stokbrood gesneden uit de supermarkt de dag ervoor meenemen. Maar je kunt bij pasta ook nog de gedroogde toast broodjes halen in een zak.

    Soep kun je er ook nog bij maken. Dan gewoon invriezen...kan zelfs al een week van te voren ( net als de pasta saus)
     
  9. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ik zet op verjaardagen ook gerust mensen aan het werk hoor :D
    Lekker met een paar man in de keuken om te koken. Dan doe ik alleen het voorbereidende werk vantevoren.
    Of maak alvast 1 grote pan soep of saus, die in de koelkast gaat. En dan een 2e, simpele, ter plekke bijmaken. Net zoiets als bosi.
    Of iets van vlees en groente/salde maken en dan patat er bij halen. Scheelt toch een hoop in het totale volume, zeg maar.

    Hoe dan ook, ik hoop dat je, ondanks de tegenslag, toch een leuk feest hebt vandaag! :thumup:
     
  10. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ik begrijp je keuze trouwens ook niet om de pannen in de oven te zetten. Dan blijft de warmte toch extra lang rond de pannen hangen? Met extra bederf tot gevolg. Wat was je idee achter het bewaren in de oven?
     
  11. xElles

    xElles VIP lid

    May 24, 2013
    9,575
    2,232
    113
    Wat vervelend :cry:
    Maar toch had ik het niet aangedurfd.
    Als het zonder kip was geweest, dan misschien nog wel.
    Maar met kip erbij had ik het echt niet gedaan.

    Vind het wel oprecht heel lullig voor je... :(
     
  12. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    Oct 27, 2014
    1,555
    666
    113
    Ik stop het in afgedekte schalen in de koelkast. Ongeopende pakken sap haal ik eruit om ruimte te maken.
     
  13. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Vervelend voor je zeg :(
    Zoveel werk...

    Ik kook nooit echt uitgebreid voor zoveel visite.

    In de zomer zetten we vaak de bbq aan en bakken we hamburgers. Broodjes erbij, saus, sla enz.
    Patat erbij voor de kids.

    In de winter soep met brood oid.
    Soep uit de vriezer en lekkere salades ed voor bij het brood.
     
  14. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    hier 2 grote koelkasten en 2 vriezers (de 2e koelkast en vriezer gebruiken we alleen met verjaardagen en in de zomer als we gaan bbq'en)
     
  15. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    Aug 2, 2015
    3,090
    2,175
    113
    Hier ook 2 koelkasten, bovendien maak ik bijvoorbeeld met grote gezelschappen in de zomer andere dingen als met de verjaardag van mijn man (november).

    Het probleem met zulke pannen eten is dat de warmte bij nasi er ook slecht uit kan en dat het dus zichzelf makkelijk bederft. Bij dit soort voorraden dus actief koelen in platte schalen en dan pas weer terug in de pan en in de koelkast, zeker deze warme dagen. Ik zou de gok ook niet meer wagen geloof ik.
     
  16. marb

    marb VIP lid

    Oct 21, 2007
    11,070
    4,729
    113
    Ik heb wel echt trek in bami nu :oops:
     
    Iertje81 likes this.
  17. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Hier altijd veel mensen op verjaardagen vanwege een hele grote familie + nog vrienden erbij. Ik kook dan op de dag zelf :)
    Kip marineren de avond ervoor en dan de dag zelf in de oven bijvoorbeeld. Ook de meeste hapjes de dag zelf.
    Sommige hapjes die wij maken kunnen worden ingevroren, dus die haal ik de dag zelf eruit.

    Hier meestal gerechten als Cubaanse rijst, nasi of Surinaamse bami.
     
    MyMiracle likes this.
  18. Nemo1

    Nemo1 Bekend lid

    Oct 27, 2017
    502
    207
    43
    Female
    Absoluut niet meer serveren! Mijn man is altijd kok geweest, en zegt dat je dit echt niet meer moet eten
     
  19. Fluss1984

    Fluss1984 Fanatiek lid

    Jun 2, 2015
    3,393
    1,595
    113
    Noord-Brabant
    Nee eten kan echt zo snel bederven, niet voor niets dat er zulke strenge regels zijn voor bufetten in restaurants (kijk maar eens naar die programma's van de smaakpolitie en zo).
    En proeven en een paar uur later niet ziek zijn geeft geen garantie, je kan ook nog ziek worden dagen na t eten van bedorven voedsel, dat hangt ervan af welke bacterie er in t eten woekert.
     
  20. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    Jun 3, 2013
    7,147
    3,174
    113
    Ts heeft nog wel wat over gok ik..
     

Share This Page