Ja heb ik ook weleens gehoord. Hoe kan dat? Zelf bewaar ik eten echt altijd in de koelkast. Zowel zomer als winter. In de winter brandt de verwarming en vind ik het zelf ook niet verantwoord om eten buiten de koelkast te bewaren.
Vaak is dat ook bij zomerse onweersbuiten, juist omdat het dan broeierig en warm is rondom onweersbuien.
Ja dom he? Het idee erachter was dat het netjes afgesloten stond. Nooit erover nagedacht dat het dan snel zou bederven. Super stom, maar een les voor de volgende keer. Hier dus ook Surinaamse bami. En aangezien ik al niet zo’n keukenprinses ben, was ik extra trots dat het me was gelukt om een lekkere bami te maken. Helaas, de bami weg gemieterd en heel snel een simpele pasta (saus uit potje) op tafel gezet. De dag was uiteindelijk toch nog geslaagd gelukkig!
Ik kook niet vaak voor heel veel mensen, maar ik zet dan in delen in de koelkast of ik kook op de dag zelf. Maar ik bewaar echt nooit iets buiten de koelkast wat ik nog wil opeten. Als ik iets per ongeluk vergeten ben in de koelkast te zetten, gaat het weg.
Nee dat is het niet, want het gebeurt wel degelijk. Het is mijn moeder ook ooit overkomen terwijl ze elke week bouillonsoep maakte. Na een onweersbui ineens de soep bedorven. Dat niet precies beredeneerd kan worden hoe het komt, betekent niet dat het onzin is. Er is immers ook leven op aarde gekomen en niemand weet precies hoe, maar dat het gebeurt is staat vast.
Nadat de theorie beschreven wordt staat zelf dat de kans erop zeer onwaarschijnlijk is (met onderbouwing). Kans is vast niet ‘nul’, maar niet iets om je zorgen over te maken. Misschien was de soep niet goed doorgekookt? Als je Googled vind je altijd wel verhalen.
Als het mijn eigen eten was had ik het nog eens flink verwarmd en dan had ik het wel durven eten, als ik zelf niet dacht dat het bedorven rook. Maar met mijn gasten zou ik echt geen risico nemen.