Voor mij is het zeker niet ingewikkeld. Maar voor heel veel mensen nog steeds wel hoor. Zit niet in hun systeem. Wij waren op de camping. Onze naaste buren hadden nog nooit gehoord van een pannenkoek anders dan met spek of stroop. En ze vertelden over een maaltijdsalade, dat hadden ze voor het eerst gegeten laatst. Het was alsof ze het over nieuwe uitvinding hadden, heel schattig eigenlijk haha.
Wij hadden kennissen op bezoek die enkel pannenkoeken kunnen bakken van zo’n pak ‘pannenkoekenmix’ waar je alleen nog water bij moet doen...
Voor mij is het grote verschil dat ik een boterham met chocopasta kan maken terwijl ik aan tafel zit en mijn eigen bakje muesli eet. Een pannenkoek moet ik in de keuken bij het fornuis staan en kan ik dus niet met mijn kinderen praten 's ochtends. De totale tijd die je aan de een of de ander besteed is niet zo verschillend, maar ik kan bij het ene ook nog zelf zitten, thee drinken, ontbijten en met de kinderen en echtgenoot praten en bij het andere niet. En dat is mij ook wat waard.
Maar het kost toch echt gewoon meer tijd? Ik pak een boterham, pak beleg en doe het erop... klaar. Een pannekoek maken zijn toch veel meer handelingen, geeft veel meer afwas, heel mn fornuis en aanrecht weer schoonmaken er na. Gister nog zelf spelt wraps gebakken en als er 1 over was gebleven had die echt wel mee naar school gekund, maar om dat nu alle avonden te gaan doen.
Niet als je in 1 keer een grote stapel bakt hoor. Ik doe dat eens in de zoveel tijd. Bak dan ook havermoutmuffins en bananenbrood. Alles gaat in de vriezer. De pannenkoeken dubbelgevouwen met een boterhamzakje ertussen, dan kun je ze er per stuk uithalen. Dus als jij stroop op een boterham smeert doe ik dat bv op een pannenkoek, kost echt geen tijd extra.
Jawel, me time gaat dan verloren. Ik vind dat soort dingen prima om te doen, maar dan in het weekend, het is nou eenmaal meer werk dak gewoon een boterham met worst of kaas, prima als jij dat niet vindt, daar ben ik zelfs jaloers op maar het is nou eenmaal niet net zoveel werk.
Dat kost het dus wel, want je bakt het spul. Ik loop naar de bakker en haal brood daar. Maar.... als je het toch net zoveel werk vindt. Ik wil je mijn adres wel ff PB’en. Dan maak ik ruimte in de vriezer haha. Ik heb daar gewoon echt geen geduld en maak er geen tijd voor maar ik vind het wel lekker en gezellig. Oh en je krijgt er zo’n rommel van, tenminste. Ik....
Ik vind dit een beetje flauw gezeur worden. Dus het bakken 1x in de paar weken betekend dat het zoveel meer werk is? Ik bak heel wat pannenkoeken in de tijd dat jij naar de bakker loopt, jeetje wat een gemier.
Volgens mij ligt je humeur ook in de vriezer of niet. Jij blijft volhouden dat het net zoveel werk is. Dat is het dus gewoon niet, maakt helemaal niets uit maar het is simpelweg niet net zoveel werk. Want jij moet ook gewoon boodschappen halen. Maar toe maar, het smeren van een boterham is veeeeel ongezonder en kost ook veel meer tijd, je hebt gelijk. Ik ga hier niet meer reageren. Triest gebeuren.
Ik vind het triest wat o.a. jij doet. Blijven volhouden dat het zoveel werk is, wat brengt dat jou dan als ik zeg dat het meeeeegaveel werk is? Heb je dan een goed excuus om het niet te hoeven doen? Waarom wil je horen dat het zoveel werk is? Het zou eens andersom moeten zijn zeg! Dat ik hier op iedereen reageer die alleen brood smeert met opmerkingen als: jeetje wat doe jij weinig moeite voor je kinderen of wat een simpele lunch! Dan zou het kot hier te klein zijn. Ik geef enkel antwoord op de OP en geef aan wat ik doe en zeg niks over niemand zn lunch.
Het is niet mega veel werk, maar wel meer werk dan een boterham smeren. Niet op het moment dat je de pannekoek pakt, maar wel als je alles maakt. En dat is prima als je dat leuk vindt en je kinderen dat lekker vinden, maar alles bij elkaar zou het mij meer moeite en tijd kosten. Stel dat mijn kinderen hier ontzettend gelukkig van zouden worden, dan zou ik het er ook wel voor over hebben, wat afwisseling is prima. Maar mijn jongens willen gewoon brood, dus geef ik dat mee. Pannenkoeken vinden ze ook lekker, maar dan met stroop en suiker en dat is geen lunch. Maar, ik heb bananen over (hebben onderin de tas gezeten) en wil daar wat mee maken. Meestal maak ik havermout cupcakes, maar wat voor bananenbrood recept heb jij? Ik houd er namelijk wel van en mini ook.
ik zeg toch ook niet dat iedereen hier pannenkoeken moet gaan bakken, maar ik ben zo verbaasd over het feit dat er per se benoemd moet worden dat het meer werk is, wat levert dat op dan als dat gezegd wordt? Overigens een volkoren pannenkoek met stroop vind ik wel een lunch hoor, net zoals een volkoren boterham met stroop. Voor het bananenbrood gebruik ik dit recept: (ik laat alleen de dadels eruit, die vinden we hier niet lekker) 1 tl zout 2 tl bakpoeder 50 g volkoren meel 125 g havermoutmeel 1 tl vanille extract 3 eieren 50 g dadels 3 rijpe bananen (bruin van buiten, mooi van binnen)
Denk dat de grote "probleem" is dat niemand (in de brood/ pannenkoek discussie) het woord vind gebruikt. De een vind het te veel werk en de ander vind dit niet. Hier bij de molen kunnen we spelt pannenkoekenmeel kopen, heerlijk en als er wat overblijft dan gaat dat in de broodtrommel voor de volgende dag om mee te nemen. Nooit geweten dat die dingen ook goed in te vriezen zijn .
Wij bakken pannenkoekjes samen, mega gezellig moment met beide dochters. Kost zo wel echt veel meer tijd dan een boterham smeren, maar ja, ze vinden het lekkerder en ik vind de variatie fijn (ze eten ook sowieso dagelijks brood), plús het is gewoon leuk om zoiets samen te doen. Vind ik, voor ik iemand voor het hoofd stoot.
Kun je ook heel goed (gezonde ) pannenkoekjes van bakken. Met alleen ei al en je kunt ook wat (havermout)meel toevoegen. Door de banaan zijn ze al zoet, dus suiker en stroop ed is niet per se nodig. Ik doe overigens vaak appelstroop op een pannenkoek als hij voor de lunch mee gaat. In mijn beleving niet anders dan een boterham met appelstroop. En brood met zoet beleg is, denk ik, ook niet veel gezonder dan een pannenkoek met poedersuiker...? En op een pannenkoek kan ook kaas. Alleen geen idee of dat koud nog te eten is...ik vind het sowieso niet lekker.
Ik wil btw komend schooljaar voor de afwisseling vaker fruitsalade mee gaan geven. Is ook meer werk dan een hele appel of banaan in de tas gooien. Maar het is, vind ik () ook lekkerder, dus dan is het me dat extra werk waard. En als ik drie stuks fruit snijd, wat ik normaal toch ook al meestal doe, alleen dan voor drie mensen apart in een bakje stop, en dat dan door elkaar doe ipv apart dan heb je al best iets aardigs. Toen de oudste kleuter was heb ik in een verwoede poging 'leuke dingen te maken' ooit Bert en Ernie van een banaan en een mandarijn gemaakt. Zag er hartstikke leuk uit toen het in haar trommeltje ging. Tegen 10.00u helaas wat minder... Ze deelde me na schooltijd mede dat ik vergeten was haar trommeltje van de dag er voor uit te pakken, want er zat allemaal viezigheid in met harde stukjes (de oogjes van de arme Bert en Ernie... ). Ze had een boterham van de juf gehad om te eten. Ik was gelijk genezen. Tussen de middag zal grotendeels brood blijven, denk ik, tenzij ze zelf ergens anders om gaan vragen. Maar ik wil wel proberen er vaker iets (simpels) bij te doen.
Lang leve mijn bar! Ik kan kokkerellen terwijl mijn gezin aan tafel zit. Zijn we toch samen en kunnen we er lekker op los kletsen. Niet dat ik altijd pannenkoeken sta te bakken, maar regelmatig sta ik iets te maken terwijl zij al zitten
@tuc & @NiekeKris Vanochtend een simpele cake gemaakt van muesli (had een variant gekocht die ik te droog vindt, dus moest er wat mee verzinnen), bananen, kaneel, ei en beetje appel, baksoda en bakpoeder met het idee, we zien wel waar het schip strandt. Normaal maak ik nogal eens cakejes waarbij ik eerst havermoutmeel maak, daarna appels rasp, enz,enz. Dit is de ontzettend luie variant daarvan. Vinden ze het dus zowaar heerlijk! Dus morgen mogen ze cake IPV appel mee naar school. Waar zo'n topic al niet goed voor is. Bekijk bijlage 585618