Medicatie mee naar school

Discussion in 'Schoolkinderen en pubers' started by TopperD, Aug 21, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Biccy

    Biccy Fanatiek lid

    Jul 28, 2008
    2,056
    14
    38
    Ierland
    Niet alle reacties gelezen.

    Maar in ons geval was het langdurige medicatie en heb ik toendertijd de directrice en juf gesproken en op die manier werden alle juffen en meesters wel op de hoogte gebracht .... (roddel roddel ha ha :D)

    Als het kortdurig is ook gewoon de juf of meester op de hoogte brengen :)
     
  2. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    Jan 9, 2007
    8,722
    628
    113
    Wij hebben een pillendoosje met 4 vakjes en een alarmpje. Juf weet er van. Dochter neemt zelfstandig de pilletjes in als de pieper afgaat. Ideaal.
    Ik vul hem elke avond.
     
  3. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    Jul 25, 2006
    3,369
    507
    113
    vlakbij Rotterdam
    Mijn zoontje (gr 6) heeft het in een doosje in zijn broodtrommel en neemt het zelf gewoon in
     
  4. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    May 13, 2010
    11,413
    2,718
    113
    Waarom komt de thuiszorg daar niet voor? Gebeurt bij ons op school ook.
     
  5. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    Jan 13, 2007
    16,251
    790
    113
    tilburg
    Meeste kinderen krijgen los tabletje in hun brood trommel. Nemen ze zonder moeite in.
    Er zijn ook kinderen die daar moeite mee hebben. Dan zou ik er persoonlijk 10 meegeven elke week. Een strip. Naam erop met dikke stift en voor juf fijn makkelijk te zien of hij wel of niet heeft gehad.
     
  6. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    Jan 13, 2007
    16,251
    790
    113
    tilburg
    Mijn zoon heeft ook type 1 diabetes en oude school wilde diabetes zorg niet doen. 2 jaar lang 10 en 12 uur naar school voor zorg.. Nu jaar sbo achter de rug, eerste 6 wk weer ff inleren en toen nam juf het over. Nu weer nieuwe juf, weer inleren. Dus weer 4x per dag naar school Brengen, halen en 10 en 12 uur meten en insuline spuiten. Juf gaat het hopelijk overnemen is wel haar plan maar bij type 1 komt meer kijken dan enkel ff meten en spuiten. Ook gym, buiten spelen, spanning, hoge en lage suikers moet je weten wat te doen De controle is voor de juf fijn te weten of het goed is en langzaam aan geef ik taken over terwijl ik toekijk.dan ochtend alleen doen en dan hele dag. Vandaag zat zoon bijv erg laag om 10 uur. Dus ik zeg we spuiten naar de helft van de koolhydraten zodat waardes omhoog klimmen. Fruit spuiten we wel, appelsap niet omdat ze buiten gingen spelen . Juf snapte er niks van. Huh maar hij is laag dan moet hij toch meer insuline. Rustig blijven, uitleggen. Met alleen koolhydraten gaat hij omhoog, met alleen insuline omlaag . Combineer je die 2 dus precies genoeg insuline voor wat hij eet dan is de bedoeling dat hij stabiel blijft . Ze is er duidelijk nog niet aan tof haha
     
  7. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    Jan 13, 2007
    16,251
    790
    113
    tilburg
    De school mag het wel maar het is aan de juf of ze dat wilt. Zoon zijn eerste juf had prikangst.. Deze had hij 2 jaar Zoontje kon nog niet zelf meten en prikken en dus kwam om het doen. Ze durfde het gewoon niet en respecteerde dat . Hebben wijkverpleging geprobeerd omdat in rug operatie kreeg. Echter werd zoon erg onrustig. Elke dag ander gezicht en daardoor hoge waardes. Zelfs keer grove fout gemaakt door hun toen zoon net pomp had (eind 2e schooljaar maar wilde juf ook niks van weten) . Ipv 40 kh dus bijna 3eh gaven ze 40 eh das voor ruim 500 koolhydraten. Kon met spoed zoon ophalen. Ze belde op dat insuline op was en dat kon nooit want zat genoeg in. Toen kwam ik dus kijken en paniek. Zh bellen, kind volproppen, mee maar huis en eten eten en eten. Zelfde geld was ik niet naar school gegaan om te controleren dan had hij in coma gelegen of erger. Toen maar bedankt. Mijn vertrouwen was weg :(. Doe het lekker zelf tot ik denk, nu gaat het goed en ik het los kan laten. Zoon kan gelukkig nu zelf pomp bedienen, ze hebben alleen controlerende functie en dus helpen met wat te doen bij hoog en laag
     

Share This Page