Recepten met stoofpeertjes/appels

Discussie in 'De lounge' gestart door NavyCrimson91, 19 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ik heb van mijn tante een grote lading met appels en (stoof)peertjes uit de tuin gekregen.
    De gewone peren zijn ontzettend lekker en die eten we zo uit het vuistje. De appels zijn er echter te veel om zo op te eten.
    En de stoofpeertjes (denk ik?) zijn net te hard om te eten.

    Wie heeft er leuke en makkelijke recepten?
    Ik kom zelf niet echt verder dan appelmoes, appeltaart en hete bliksem. Maar ja, dat wordt ook saai op den duur ;)
     
  2. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik lees even mee voor de stoofperen. We hebben een hele boom vol dit jaar (en mijn vriend houdt niet van peren) :roflmao:
     
  3. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Stoofpeertjes zijn sowieso super lekker en mega simpel (kaneel, suiker, evt rode wijn, water en de peertjes paar uur laten stoven). Verder tarte tartin, appelcake, appelchips (dan ook wat langer houdbaar volgens mij). Als ik via de allerhande zoek kom ik op meer dan 3000 recepten met appel dus daar zit vast iets voor je bij!
     
  4. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    Ik heb vorig jaar de stoofpeertjes in cassis gemaakt ipv rodd wijn. Was ook erg lekker
     
  5. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.883
    395
    83
    Appelmoes invriezen. Heb je elke keerweer verse appelmoes
     
  6. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.272
    2.034
    113
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Stoofperen moet je ook niet zo eten, maar koken.

    Ik kook ze met rode wijn (alchohol vrij) suiker kaneelstok en citroenschil.
    Dan maak ik ze zeg maar vers.
    Ik weck ze ook, ook wel op dezelfde manier, maar ook gewoon in alleen water en dan later als ik ze uit de pot haal doen we dr wat rode ranja bij. Minder luxe, maar alsnog lekker.

    Appels; appelflappen, appeltaart, appelmoes en hete bliksem.
     
  8. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik maak gewoon heel ouderwets stoofpeertjes en appelmoes en maak het direct in in glazen potten. Dan heb ik het hele jaar lekkere stoofpeertjes en appelmoes.
     
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Stoofpeertjes. Heerlijk!

    Ik schil altijd de stoofpeertjes en vul de pan dan voor de helft met rode wijn. Het lekkerste is nog Gluhwijn, dat is lekker zoet maar een andere zoete rode wijn is ook goed. De rest van de pan vul ik met water. Daar voeg ik 2 zakjes vanille suiker aan toe en twee grote scheppen suiker. Dan doe ik ook nog wat kaneel naar smaak en dat laat ik de hele dag lekker pruttelen.

    Met de appeltjes zou ik een lekkere verse appeltaart maken of inderdaad appelmoes en dan invriezen.

    Wij eten ze ook vaak als toetje, dan schil ik ze en snijd ze in stukjes en dan besprenkel ik ze met wat kaneel. Dan doe ik ze in de pan en bak ik ze heeeel zachtjes in hun eigen sap een beetje gaar. Kloddertje vanille ijs erbij en voila, lekker toetje en nog makkelijk ook ;)
     
  10. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    De stoofpeertjes staan hier alles bij elkaar ongeveer 24 u te stoven, met een kaneelstokje en wat suiker. De laatste 3 uur zonder deksel, dan kookt het sap wat in en heb je siroop.
    Geen wijn of ranja, dat vind ik zo verschrikkelijk zonde!
    Lekker eten met aardappel en wat vlees (als je dat eet)
    Je kunt ze ook door de gele vla doen, of als smaakmaker door je groente shake doen.

    Met appel kun je aaaaaaale kanten op. Moes, taart, grillen, sap.. hhhmmmm!
     
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.721
    113
    Als ik appelmoes maak, stoof ik altijd een steranijsje mee. Geef super veel smaak af.

    Stoofpeertjes maak ik met rode wijn en rietsuiker en dan voeg ik extra smaak toe door sinaasappelschil, citroenschil, kaneel, kruidnagel, beetje nootmuskaat en gember mee te stoven.

    Of maak een lekkere appelcrumble:
    Kruimeldeeg van 225 gram bloem, 125 gram boter en 100 gram bloem. Appel in stukjes mengen met een beetje suiker en evt. kaneelpoeder. In een ovenschaal kruimeldeeg over appel heen en ca. 30 bakken in de oven op 200 graden. Lekker met een bolletje ijs, mascarpone of slagroom.
     
  12. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ja, appelmoes hebben we al een paar flinke bakken van. Mijn moeder maakt elk jaar appelmoes, dus dat hebben we nu genoeg in de vriezer:)

    Toch maar stoofpeertjes maken dan denk ik. Ik hou niet zo van wijn, dus ik neem de andere smaken + kruiden zeker mee!
    Het zijn er alleen zó veel en dan zitten we straks elke dag stoofpeertjes te eten ;)

    De appelchips klinkt heel leuk!! Dat ga ik zeker testen!
     

Deel Deze Pagina