Draadjesvlees recept

Discussie in 'De lounge' gestart door wafelijzer, 21 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Hier maak ik graag sukadelappen. Eerst 2 gesniperde uien aanfruiten in bakenbraadvet, de uien eruit scheppen en het vlees ( 1 kg) in gelijke stukken aanbraden, eventueel met een klein klonte vet extra.zout en peper erbij, Uien terug bij, 2 schepjes bloem erbij en even goed doorroeren. Halve fles merlot erbij,1 blikje tomatenpuree en 1liter runderboulion toevoegen,2 grote Laurierblaadjes en kruidnagels (stuk of 6) erin en lekker de hele dag stoven op het zachtste vuur van het kleine pitje. En dan eten met wortels en aarddappelkroketjes.
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  2. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Ik wilde nog even toevoegen dat ik soms wat extra water toe voeg als het erg veel verdampt en tussendoor af en toe doorroer.
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  3. Puck123

    Puck123 Bekend lid

    22 dec 2014
    582
    291
    63
    Het recept van het draadjesvlees welke ik heerlijk vind:
    - 500 gram draadjesvlees
    - 2 uien (of 1 grote)
    -2 laurierblaadjes en 4 kruidnagels
    - 2 runderbouillonblokjes
    - 1 mok water
    - een schuit ketjap manis
    - 2 eetlepels (rinse) appelstroop
    - 1 sneetje ontbijtkoek (in blokjes)

    Eers het vlees aanbakken aan beide kanten. Daarna alle ingredienten erin.
    Ik heb zelf een pan met een snelkookdeksel en dan heb ik het in een half uur klaar, maar met gewone pannen moet het geloof ik 2 á 3 uur sudderen??
    De ingredienten zien er misschien vreemd uit, maar de combinatie is érg lekker en je hebt gelijk een lekkere jus, beetje zoetig.

    Ik gebruik zelf altijd runderriblappen
     
    dreames, SYRV, frummeltje31 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Beiden! Ik vind het wel wat toevoegen aan de smaak maar gebruik het vooral inderdaad om de saus te binden.
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  5. Manque

    Manque Niet meer actief

    Ik maak meestal zuurvlees, met een vol kopje azijn, een paar eetlepels rinse appelstroop en vervolgens de saus binden met peperkoek. Kruiden met nootmuskaat, laurier, kruidnagel en komijn. Ik ga het zondag weer maken :)
     
    wafelijzer en Adje vinden dit leuk.
  6. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.187
    113
    Mijn draadjesvlees word altijd taai, wat ik ook doe. Ik gebruik warm water, goede pan maar toch...
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  7. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Thee ei gebruiken kan ook.

    Ik maak het maar zelden, maar als ik het doe gebruik ik bokbier ipv water (met uren stoven is de alcohol echt wel weg). Later aangevuld met wat water uit de aardappelpan (die kook ik met kruidenbouillon, voor extra smaak)
    En het vlees kruid ik ook met kruidnagel en laurier. Soms ook jeneverbessen.
    Saus binden met wat ontbijtkoek geeft ook heerlijk kruidige smaak
     
    februari2012 en wafelijzer vinden dit leuk.
  8. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Welk vlees gebruik je? Haal je het vlees op tijd uit de koelkast (half uurtje) gebruik je iets dat zuur is : wijn, azijn, tomatenpuree? En wat ook belangrijk is, hoe lang staat het op?
     
  9. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Ik vind stoof met bier ook altijd heerlijk. Mmm
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ik zat er ook al aan te denken om het zondag te maken :D
     
    Lieke1989 en Manque vinden dit leuk.
  11. Manque

    Manque Niet meer actief

    Het wordt zo'n druilerig weer. Perfect voor een grote, pruttelende pan zuurvlees :)
     
    Lieke1989 en Adje vinden dit leuk.
  12. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.182
    1.393
    113
    En goed vlees? Ik haal het bij de slager, niet bij de supermarkt. Ee keer van de jumbo gehad, doe ik nooit meer.
     
  13. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    18 dec 2017
    5.793
    6.474
    113
    Vrouw
    wafelijzer vindt dit leuk.
  14. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Grappig, het stoven vlees is juist bedoeld voor taai vlees toch nog lekker te maken. Vandaar dat er dus ook de taaiere stukken van een dier worden gebruikt.
     
  15. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.182
    1.393
    113
    Maar dan blijft er verschil zitten tussen vlees van de jumbo en van de slager. Vind ik dan hoor!
     
  16. Manque

    Manque Niet meer actief

    Klopt wel hoor, supermarktvlees is vaak wat minder vet en volgespoten met pekel. Als je het dan aanbraad, krimpt het in.
     
  17. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Stoven in de oven. Met oa tomatenpuree, laurierblad, kruidnagel, rode wijn en absoluut kruidkoek (geen ontbijtkoek). De kruidnagel en laurierblad doe ik altijd in een thee-eitje. Die hang je aan de pan en geen harde kruidnagels tussen je kiezen :)
     
  18. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Oehhh jij woont ook in Limburg?
    Zoervleisj (of zoiets) is een van de redenen om hier in het zuiden te blijven.

    Ik maak die af en toe in de tajine. Gewoon omdat dat zo sjiek staat :roflmao:
     
  19. Manque

    Manque Niet meer actief

    Nee, in Brabant :) Maar hier kennen we dat ook. Heb er zo'n zin in! Heb anderhalve kilo Ierse runderlappen gekocht vanmiddag, dus dat wordt een flinke pan ;)
     
  20. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik stop altijd mijn hele bouquet garni (laurierblad, kruidnagel, jeneverbes, rozemarijn en tijm) in zo'n wegwerp theezakje waar je losse thee kunt doen. Die bind ik dicht met kooktouw en mik ik er in. Hoef je ook nooit meer te zoeken.
     
    sillies, februari2012 en Elena22 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina