Hier maak ik graag sukadelappen. Eerst 2 gesniperde uien aanfruiten in bakenbraadvet, de uien eruit scheppen en het vlees ( 1 kg) in gelijke stukken aanbraden, eventueel met een klein klonte vet extra.zout en peper erbij, Uien terug bij, 2 schepjes bloem erbij en even goed doorroeren. Halve fles merlot erbij,1 blikje tomatenpuree en 1liter runderboulion toevoegen,2 grote Laurierblaadjes en kruidnagels (stuk of 6) erin en lekker de hele dag stoven op het zachtste vuur van het kleine pitje. En dan eten met wortels en aarddappelkroketjes.
Ik wilde nog even toevoegen dat ik soms wat extra water toe voeg als het erg veel verdampt en tussendoor af en toe doorroer.
Het recept van het draadjesvlees welke ik heerlijk vind: - 500 gram draadjesvlees - 2 uien (of 1 grote) -2 laurierblaadjes en 4 kruidnagels - 2 runderbouillonblokjes - 1 mok water - een schuit ketjap manis - 2 eetlepels (rinse) appelstroop - 1 sneetje ontbijtkoek (in blokjes) Eers het vlees aanbakken aan beide kanten. Daarna alle ingredienten erin. Ik heb zelf een pan met een snelkookdeksel en dan heb ik het in een half uur klaar, maar met gewone pannen moet het geloof ik 2 á 3 uur sudderen?? De ingredienten zien er misschien vreemd uit, maar de combinatie is érg lekker en je hebt gelijk een lekkere jus, beetje zoetig. Ik gebruik zelf altijd runderriblappen
Beiden! Ik vind het wel wat toevoegen aan de smaak maar gebruik het vooral inderdaad om de saus te binden.
Ik maak meestal zuurvlees, met een vol kopje azijn, een paar eetlepels rinse appelstroop en vervolgens de saus binden met peperkoek. Kruiden met nootmuskaat, laurier, kruidnagel en komijn. Ik ga het zondag weer maken
Thee ei gebruiken kan ook. Ik maak het maar zelden, maar als ik het doe gebruik ik bokbier ipv water (met uren stoven is de alcohol echt wel weg). Later aangevuld met wat water uit de aardappelpan (die kook ik met kruidenbouillon, voor extra smaak) En het vlees kruid ik ook met kruidnagel en laurier. Soms ook jeneverbessen. Saus binden met wat ontbijtkoek geeft ook heerlijk kruidige smaak
Welk vlees gebruik je? Haal je het vlees op tijd uit de koelkast (half uurtje) gebruik je iets dat zuur is : wijn, azijn, tomatenpuree? En wat ook belangrijk is, hoe lang staat het op?
En goed vlees? Ik haal het bij de slager, niet bij de supermarkt. Ee keer van de jumbo gehad, doe ik nooit meer.
https://deboon.blogspot.com/2014/12/bijzonder-recept-stoofvlees.html?m=1 Deze, ook echt heerlijk! Ik hebbzowek een gietijzeren pan als een slowcooker maar gebruik echt altijd de gietijzeren pan.
Grappig, het stoven vlees is juist bedoeld voor taai vlees toch nog lekker te maken. Vandaar dat er dus ook de taaiere stukken van een dier worden gebruikt.
Klopt wel hoor, supermarktvlees is vaak wat minder vet en volgespoten met pekel. Als je het dan aanbraad, krimpt het in.
Stoven in de oven. Met oa tomatenpuree, laurierblad, kruidnagel, rode wijn en absoluut kruidkoek (geen ontbijtkoek). De kruidnagel en laurierblad doe ik altijd in een thee-eitje. Die hang je aan de pan en geen harde kruidnagels tussen je kiezen
Oehhh jij woont ook in Limburg? Zoervleisj (of zoiets) is een van de redenen om hier in het zuiden te blijven. Ik maak die af en toe in de tajine. Gewoon omdat dat zo sjiek staat
Nee, in Brabant Maar hier kennen we dat ook. Heb er zo'n zin in! Heb anderhalve kilo Ierse runderlappen gekocht vanmiddag, dus dat wordt een flinke pan
Ik stop altijd mijn hele bouquet garni (laurierblad, kruidnagel, jeneverbes, rozemarijn en tijm) in zo'n wegwerp theezakje waar je losse thee kunt doen. Die bind ik dicht met kooktouw en mik ik er in. Hoef je ook nooit meer te zoeken.