Welke koekenpan is nou echt goed? Ik heb nu een tefal, al jaren altijd tefal gehad eindelijk, maar die is nu echt op en nog niet eens een jaar oud terwijl het ook niet de goedkoopste was. Ik heb er ook nog 1 van bk, van een spaaractie, maar die trok bij de eerste keer gebruiken al krom. Dat is ook niet erg handig op een keramische kookplaat. Ik wil ook best wat meer voor een goede pan betalen, maar dan moet ie wel sowieso een jaar mee gaan en dagelijks gebruikt kunnen worden.
Ik heb er van Herman dem blijker, vind ze wel fijn. Nu bijna 3 jaar in gebruik en afgelopen week gewoon pannenkoeken kunnen bakken zonder vet erin te doen
Ik heb een grote koekenpan van le creuset en verder nog verschillende maten van de buyer. Allebei supertevreden mee. Gaan ook al lang mee. De le creuset heb ik al vanaf dat ik het huis uit ging, zo'n 13 jaar geleden. Omdat ze (geldt ook voor de buyer) geen anti-aanbaklaag hebben, gaan ze volgens mij ook veel langer mee. Zo'n laag slijt uiteindelijk toch door gebruik, hoe voorzichtig je ook doet.
Ik heb koekenpannen van Ikea. Ik doe er jaren mee (worden hier ook intensief gebruikt) en als ze na een paar jaar minder worden, heb ik weer een goede reden om naar Ikea te gaan .
Ik herken het probleem bij beide pannen. Onze volgende pan gaat van le creuset worden. Wel duurder maar hopelijk duurzamer daardoor.
Na vele tefal pannen versleten te hebben. Hebben we nu de koekenpannen van Ikea. Gaan hier geen jaren mee. Maar geen schrikbare bedragen
Hier twee koekenpannen van Herman den Blijker. Super tevreden over! Pannen gebruikt van Ikea maar die gingen erg snel slijten. Ik heb daarnaast nog 1 koekenpan van tafel (van de pro-serie) en deze bevalt ook goed.
Hier De Buyer, ontzettend tevreden over. Even lezen hoe je moet 'inbranden' en hoe het onderhoud moet.
Ik heb wel hier en daar door de jaren heen gehoord dat pannen die in gebrand moeten worden toch wel de beste zijn. Misschien toch maar eens proberen dan.
Hier Tefal pannen en die gaan jaren mee. Maar gaan niet in de vaatwasser, dat scheelt een hoop. Ze hebben geen teflon maar een veilige anti-aanbaklaag, dat vind ik wel belangrijk.
Nog even een vraagje over zulk soort pannen.. Ik gebruik eigenlijk altijd bakboter, kan dat wel gewoon na het inbranden?
Ik heb nu een tefal authentic. Ongeveer een jaar oud en helemaal op. Gaat ook niet in de vaatwasser maar toch die laag weg.
En wat voor keukengerei gebruik je? Hier alleen hout, kan me voorstellen dat het metaal of kunststof sneller kapot gaat. Wij hebben een iets andere laag in de pan, maar die van jullie zou toch ook langer mee moeten gaan.
Alleen hout en kunststof. Degene die er met één of ander metaal bij komt kan een tik krijgen Ik ben er juist altijd heel zuinig mee omdat ik weet dat de laag wel sterk is maar ondertussen ook ontzettend kwetsbaar. Ik heb ook bijna geen metalen keukengerei. Het 'stuk' gaan van de laag gebeurt ook altijd vanuit het midden en breidt zich van daaruit uit.
Laat je de pan misschien te heet worden? Dus een tijdje op hoog vuur zonder olie of eten erin? Dat is het enige dat ik nog kan bedenken
Nee, de keramische plaat wordt vrij langzaam heet.. duurt iig langer als op gas. Ik zet de pan op de plaat, zet de plaat aan en pak boter om erin te doen. De pan is dan nog niet eens warm als ik de boter erin doe. Ik ga gewoon eens zo'n inbrandpan uitproberen. Kijken of die het langer dan een jaar houdt.