Waarschijnlijk mag je hem wel eten, als hij van de bakker komt. Het 'probleem' zit in de amandelspijs, die kan gemaakt worden met rauwe eieren. Ik weet het niet 100% zeker, maar dacht dat bakkers alleen met gepasteuriseerde eieren mogen werken (als het product later niet meer wordt gebakken). Daarnaast gaat een gevulde koek of gevuld speculaas altijd nog de oven in (om de koek of de speculaas te bakken), dus zal ook de amandelspijs verwarmd worden en dus het ei niet meer rauw zijn.
Lekker van genieten zou ik denken, want ze gaan op een hoge temperatuur de oven in. Dus niks rauws aan
Waar ik veel vragen in dit topic overdreven vind, vind ik het in dit geval een heel logische en terechte vraag. Jouw reactie komt bij mij niet heel prettig over eerlijk gezegd.
Was van verbazing dat dit misschien ook al niet mocht. En als mijn reactie niet prettig overkomt vind jij
Nou ik vind het ook overdreven. Alsof alle zwangeren met Pasen en Kerst ook een groot probleem zouden hebben met de feeststol. Echt. Ga wat zinnigs doen met je zwangerschap.
Spijs wordt meegebakken. Daar worden idd rauwe eieren in gebruikt, want daarmee maken ze het oa kneedbaar en blijft het goed soepel. Aangezien het meegebakken wordt is het geen probleem.