Stille ondervoeding

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Lelie44, 15 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lelie44

    Lelie44 Actief lid

    6 apr 2017
    384
    267
    63
    Gister hebben we geprobeerd om eerst een flesje te geven en dan mocht ze bij mij nadrinken (evt. Tsr opgewekt door kolfapparaat) Fles accepteren gaat nog steeds met behoorlijk protest maar het is wel gelukt. Ze mag bij mij dan savonds nog clusteren. Doordat ik dan weet dat ze iig wat heeft gehad gedurende de dag gaat dat ook prima.

    Wel drinkt ze nu iets meer dan 500 cc over 24 uur ( incl schatting van wat ze bij mij drinkt). Te weinig natuurlijk maar ik hoop dat dit te maken heeft met het protestgedrag.

    Vandaag is ze bij de opvang, kan ik het gelukkig even loslaten. Vannacht heeft ze wel wat uit de fles gedronken en vanochtend en halve borst. Meer wilde er niet in en zelfs toen ik de andere borst gaf duurde het haar te lang en vond ze het prima. Nog geprobeerd fles erachteraan te geven maar wilde ze niet. Nu denk ik met honger naar opvang (hoewel ze niet huilde). Gelukkig drinkt ze daar altijd wel dus hopelijk komt het goed vandaag.

    Sorry voor m’n lange verhaal maar moest het even kwijt!

    Oja en als ik haar morgen als ik thuis ben bv vaak wil aanleggen, dan verwacht ik een hele clusterdag waarbij ze niet/nauwelijks los komt van m’n borst. Dan is het drinken, in slaap vallen etc. Hoe weet ik dan dat ze niet te weinig krijgt?
     
  2. honkeytonk

    honkeytonk Fanatiek lid

    5 mrt 2018
    1.165
    868
    113
    Thuis
    Ja lastig, je zou dan bijv op een paar momenten nog een flesje kunnen bijgeven, maar dat clusteren is ook juist nodig om jou productie weer een boost te geven. Ik zou ook echt voor jou hormonen lekker bloot samen in bed gaan liggen (bloot op bloot is echt de allerbeste hormoonstimulans). En even samen cocoonen zeg maar. Geen dagje met vanalles wat moet, huishouden even lekker laten liggen en je overgeven aan een dagje met thee, baby aan de borst en netflix.

    Als ze bijv heel druk aan de borst gaat doen/ los laten happen los laten happen en de tsr is geweest, wat bijvoeden met een flesje. en voor de nacht (in de hoop dat je s nachts ook een beetje kan slapen, hoewel nachtvoedingen ook heel goed zijn nu).

    De 4 maanden dip hoort trouwens wel echt een beetje bij bv, mijn zoontje zakte toch ook wel een lijntje in de curve (wel niet zoveel als jou meisje, maar toch) het is geen heel vreemd iets. Misschien helpt dat een beetje voor jou, in je hoofd.

    Komt de lk nog een keer langs? Die kan ook helpen met wegen en bedenken of het de goeie kant op gaat.
     
  3. Lelie44

    Lelie44 Actief lid

    6 apr 2017
    384
    267
    63
    Dank voor je reactie. Vandaag is lk langs geweest. 1x borst kunnen geven met de neusspray en de andere borst lukte niet door de stress. We hebben van alles geprobeerd, slangetje over de tepel erbij, andere houdingen en noem maar op. Zij heeft ook geprobeerd een flesje te geven maar dat wilde ze toen niet. Terwijl ze in de nacht heel goed had gedronken uit de fles. Lk vond wel dat ze er goed uit zag en heel alert was, totaal geen tekenen van ondervoeding.

    Bij het cb geweest en daar blijkt dat ze gewoon weer netjes is bijgegroeid. Gewoon netjes de lijn omhoog. Waarschijnlijk dus een hoop paniek om niks bij mij.

    Effect was wel bij mij vandaag dat de boel helemaal stagneerde (weer geen tsr), terwijl ik vanmorgen zelfs nog een harde plek had ik m’n borst vanwege stuwing (zo goed is m’n productie weer omhoog gegaan blijkbaar). Van cocoonen is niks terecht gekomen met het bezoek van lk en naar het cb.

    We gaan haar nu even niet meer in verwarring brengen door dan wel dan niet de borst aan te bieden maar gewoon de fles. Dan kan ze daar aan wennen, en we gaan er maar vanuit dat ze zelf pakt wat ze nodig heeft. De druk om live te voeden is voor mij te belastend (angst dat tsr wegblijft).

    Mijn idee is om nog wel door te gaan met kolven (al dan niet fulltime). In de nacht kolf ik al 2x. Dan nog 3x op m’n werk en als ik thuis ben 3x thuis. Hopelijk is dit voldoende om de productie op gang te houden.
     

Deel Deze Pagina