Tips m.b.t. schoonmoeder

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovely83, 21 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.029
    25.506
    113
    Ik denk dat je echt wel je grenzen moet aangeven. En dan niet zeggen: 'er zijn grenzen', want dat zal ze niet begrijpen. (Niet omdat ze dom is hoor, maar vanwege haar cultuur).
    Je moet zeggen: dit doe ik niet en dat doe ik niet hierom. Bijv. "Ik kom niet thuis voor de lunch want ik werk". Dat is een hele normale grens (in onze cultuur). Ze zal het misschien niet leuk vinden, maar ze kan het enkel accepteren want het is geen discussie punt.

    De kleine dingen zoals huishouden moet je laten gaan. Maar de dingen die er wel echt toe doen moet je vertellen anders val je over een maand tegen haar uit en barst de bom.
     
    Zara75, Ysabella en DastyQueen vinden dit leuk.
  2. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Vervelend. Dit is de nederlandse cultuur en met werk, 3 kinderen en man mócht mijn schoonmoeder zich in de handjes knijpen dat ze tot half januari mocht blijven. Maar dan wel op mijn voorwaarden ;) Dus die thee zet je maar zelf en je lunch maak je ook zelf maar klaar. En het zou fijn zijn als ze wat eten voorbereid voor de avond aangezien jij dan dus aan het werk zou zijn. Welkom in holland schoonmama....hier een lekker stukje kaas :roflmao:
     
    dreumesje, Zara75, sleutelbloem en 8 anderen vinden dit leuk.
  3. kikker1

    kikker1 Fanatiek lid

    22 jan 2011
    2.078
    879
    113
    Vrouw
    Wat heeft jouw man eraan dat ze hier is?
    Misschien heb ik er overheen gelezen maar brengen ze echt quality time door samen of is ze gewoon ‘aanwezig’?
    Ik heb echt respect voor je geduld en inzet, dat toont liefde maar ik vraag me af in hoeverre dit nog realistisch is.
     
  4. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.411
    3.964
    113
    noord holland
    Wauw jouw schoonmoeder mag blij zijn dat ik haar schoondochter niet ben :|.
    Ik vind cultuurverschillen prima maar dan wordt er wederzijds aan elkaar aangepast! :evil: Dus beide water bij de wijn en accepteren van elkaar dat sommige dingen ergens anders wel zo zijn en hier niet zo zijn.
    Ik zou dat dus echt niet accepteren en zorgen dat ze, dan maar op onze kosten, in een nabijgelegen bungalowpark kan verblijven 2 maanden lang.
    No way dat ik me zolang niet thuis kan voelen in mijn eigen gezin en huis brrr.
     
    Ysabella en DastyQueen vinden dit leuk.
  5. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    De avonden en weekenden hebben ze samen. Zijn moeder woont in een ander continent, er is een tijd geweest dat hij haar 10 jaar niet heeft gezien. Dus uiteraard heeft hij hier veel aan. Elk moment samen is voor hem ontzettend fijn.

    Ik denk dat ik vanavond het gesprek met man aanga. Om toch aan te geven dat ik niet aan haar verwachtingen kan voldoen en dat eigenlijk ook niet wil. Ze is een volwassen vrouw, als je besluit 2 maanden bij iemand te verblijven lijkt het mij logisch dat je gaat meedraaien in het gezin. Zo niet jammer dan!
     
  6. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Oh en vanavond krijgt ze snert!:roflmao::roflmao:
    Ik moet er nu al om lachen, want onbekend dus dat eet ze meestal niet.
     
    Syane, KleineLai, RoIn en 16 anderen vinden dit leuk.
  7. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.137
    4.355
    113
    Home
    Hij moet onbezorgd genieten... waarvan? Dat zijn moeder de koningin is ??

    Zou mij echt een worst wezen dat ze boos word ik heb teveel zelfrespect om mij zo te laten behandelen
    Dan maar ruzie hoor
     
    OneMillion, RoIn en SAARC vinden dit leuk.
  8. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.989
    1.806
    113
    Provincie Groningen
    Meid, hier ga je toch zelf aan onderdoor.
    Je kan niet, en werken, er voor de kinderen zijn, bezig zijn met jullie nieuwe huis, en zijn moeder op haar wenken bedienen. Je man is ook nog heel veel aan t werk dus het meeste komt nu op jou neer. En ze is er echt lang!
    En ik snap dat hij haar 10 jaren niet heeft gezien, maar dit is weer het andere uiterste.
    Ik hoop van harte dat ze niet gaat besluiten om hier te wonen....want dan zal er nog veel vaker wat van je worden verwacht.
     
  9. mamabeertje

    mamabeertje Fanatiek lid

    9 sep 2015
    1.618
    349
    83
    Nou ja, ik denk ik probeer ook maar wat. Maar als ik het zo lees is het gewoon nooit goed voor haar.
     
  10. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Jouw huis Jouw regels hoor. Dan maar wrijvingen maar ik zou haar dus echt dr zin niet gaan geven. Wie denkt ze dat ze is? God ofzo? Amenooit niet dat dit bij mij in huis zou gebeuren. Ik zou het wel degelijk tegen haar zeggen dat je dit niet accepteert en dat als ze graag verzorgd wilt worden dat ze dan maar een All In hotel ergens moet gaan boeken.

    Dus ja, ik zou het tegen haar zeggen. Je hoeft het niet meteen op een boze manier te zeggen maar je kan het wel eerst netjes brengen. Zolang jij over je heen laat lopen blijft zij van jou profiteren en dat moet je niet toe laten. Nogmaals, jouw huis jouw regels.
     
    RoIn en Zara75 vinden dit leuk.
  11. Soumayyaah

    Soumayyaah Bekend lid

    8 aug 2011
    547
    33
    28
    Ik denk dat veel dames hier vanwege hun achtergrond (no offense) jouw en haar houding niet kunnen begrijpen. Ik zeg niet dat het een normale reactie van haar is, maar heb ook wel eens vergelijkbare verhalen gehoord van mensen om mij heen. En wat het is? Jaloezie? Cultuur? Er zijn ook genoeg schoonmoeders die zich heel anders opstellen.. dus het ligt gewoon echt aan de persoon. Het is bovendien ook moeilijk om iemand voor een langere periode bij je in huis te nemen, terwijl voor jullie het gewone leven gewoon doorgaat (werk, school etc) Het lijkt me niet iemand die zelf de deur uit gaat, dus is ze afhankelijk van jullie wanneer jullie haar meenemen. De 1 zal dan denken; ik pak wat op in het huishouden en doe wat leuks met de kleinkinderen oid. De ander denkt misschien; ik kijk wat tv, ga terug naar bed, kijk nog wat tv. En als lovely terug komt dan ga ik lekker 'on'gezellig doen. haha.

    Niet alleen voor jullie maar ook voor haar lijkt dit erg lang. De eerste keer dat ik mee ging naar schoon familie in het buitenland, begreep ik een groot deel niet van wat er gezegd werd. Voelde ik me niet genoeg op mn gemak om zelf dingen te pakken in huis als ik trek had, was mijn man meerendeel weg om dingen te regelen. en zat ik alleen thuis met familie die mij dan verplicht ergens mee naartoe nam. Ik vond het verschrikkelijk, voelde me zo opgelaten de hele dag. En dit duurde 4 weken! Maar leek een eeuwigheid!! Misschien heeft zij wel ingestemd omdat ze het onbeleefd vond om jullie voorstel (voor de periode) af te doen en te zeggen.. ik blijf liever wat korter. Een idee misschien om volgendre keer een kortere pwriode af te spreken, maar dan in een periode waarin je man wat meer tijd met haar kan doorbrengen? Dus kwaliteit boven kwantiteit?

    Ik snap jouw houding wel hoor, dat je nu hebt bedacht om haar geen reden te geven om te zeuren over jou. Maar eerlijk, ik denk niet dat jouw schoonmoeder dat ineens gaat waarderen. Sterker nog, ik denk dat niks goed genoeg is in haar ogen. Misschien moet je je gewoon lekker hollands opstellen (van een schoondochter v dezelfde cultuur zou ze zulke dingen misschien kunnen verwachten, maar hoe goed je je ook aangepast hebt.. je blijft nederlandse!) en tegen haar zeggen; het is voor mij niet haalbaar om tussen werk door naar huis te komen. Wij willen graag dat je je op gemak voelt in ons huis. Je verblijft hier tot januari, en dat is best een tijd. Doe alsof het jou huis is (ojee haha) voel je vrij om eten of drinken te pakken als je daar trek in hebt..

    Ik zou als ik jou was even verstand op nul zetten en niet teveel bezig zijn met of ze jou nu wel of niet de ideale schoondochter vindt. Neem alles wat ze doet of zegt met een korreltje zout, en ga niet teveel over je eigen grens heen. Anders is er waarschijnlijk een uitbarsting nabij. Zoals ik het hoor staat je man wel achter jou, maar ligt het cultuursgewijs ook moeilijk dat hij tegen haar in gaat. Daar kan je nu weinig aan veranderen. Maar bespreek vooral ook met je man dat dit zo ook niet te doen is en dat jullie het de volgende keer echt anders aan moeten pakken. Niet alleen voor jullie, maar ook voor HAAR. Ik heb uit andere posts begrepen dat jouw man een drukke praktijk heeft en veel weg is.. dan ziet ze hem ook weinig. En hoe leuk en lief jij ook bent, ze zal voornamelijk tijd met haar zoon willen doorbrengen..
     
    Roanna, Ysabella, mama079 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Ik snap dat het voor haar ook allemaal anders is, maar dit is niet de eerste keer hier. Daarnaast gedraagt ze zich ook zo tegen mij in haar eigen huis.
    Als ik daar ben word er van mij ook aanpassing verwacht!

    Ik denk dat ik het vooral jammer vind dat ik haar geen feedback kan geven zonder dat zich aangevallen voelt, en hier ook niks mee doet. Daardoor voel ik mij nu in een hoekje geduwd. Als ik haar niet op haar wenken bedien, krijgt mijn man geklaag van haar. Ik wil mijn man ook niet lastig vallen met mijn gevoel van vandaag omdat ik niet wil dat hij tussen ons in staat. Dus vandaar voor mij de optie om mijn verstand op nul te zetten en het gewoon maar te doen. Maarja vandaag lukte het gewoon niet, en eigenlijk is dat ook niet zo gek.
     
  13. Lisanne1811

    Lisanne1811 Fanatiek lid

    2 dec 2016
    3.701
    4.591
    113
    Stel dat jij daar zou logeren, zou zij zich dan aanpassen aan jouw verwachtingen en cultuur? Ik vermoed van niet, dus jij hoeft dat omgekeerd ook niet te doen.
    When in Rome do as the Romans geldt ook voor jouw schoonmoeder. Ik vind het eigenlijk wel de taak van je man om haar daarop aan te spreken.

    Je wilt voor je man en kinderen de lieve vrede bewaren, maar dan geef je dus als voorbeeld aan je kinderen dat het oké is om je als huissloof te laten behandelen. Ik zou dat niet accepteren, dat is niet hoe we hier met elkaar omgaan vind ik.

    Ik hoop dat er snel een oplossing komt, veel sterkte in ieder geval!
     
    Felice vindt dit leuk.
  14. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Hoe is ze naar anderen toe? Is ze ook naar bijv een andere schoondochter/eigen familie zo of echt alleen naar jou?
    Ik zou het makkelijker kunnen volhouden als ik weet dat het haar karakter zou zijn en ze niet perse mij wil pesten.

    Verder zou ik niet teveel voor haar doen. Aanleren is makkelijk, afleren een stuk moeilijker. Lunch maken kan ze prima zelf, vooral omdat je gewoon moet werken. Ik zou vriendelijk proberen te blijven, maar geen gekke fratsen uithalen om haar te vriend te houden. Denk dat het je toch niet gaat lukken.

    Succes en ik vind het super dat je dit voor je man wil doen!
     
  15. Afkes 10tal

    Afkes 10tal Fanatiek lid

    4 mrt 2013
    1.352
    737
    113
    Het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fasehet is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een fase het is een MONSTER.

    Zonder gekheid. Ik weet niet hoezeer de sfeer verpest wordt als je aangeeft niet aan al haar eisen te voldoen. Maar ik zou proberen hier afspraken over te maken. Samen een middenweg proberen te vinden.
    Ik snap best dat 10 jaar zonder je zoon heel heftig is. Je mist zoveel in zijn leven.
    Komt jouw man oorspronkelijk uit S? Er is best een grote gemeenschap in Nederland is er niet een vereniging in fee buurt waar je haar heen kan brengen?
     
  16. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
    En hier gaat je man de fout in en ligt tegelijk de oplossing.

    Je man hoeft geen discussie aan te gaan met zijn moeder over jouw. Aangeven dat hij het met je eens is is genoeg en als haar dat niet bevalt jammer dan.

    Je hebt niet geklaagd over haar. Je hebt aangegeven dat sommige dingen anders zullen gaan dan zij wil.

    Verder gewoon zo gastvrij mogelijk zijn binnen je uiterlijke grenzen. Het is Superlief wat je allemaal voor haar en je man doet.
     
  17. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ik denk niet dat je zo haar respect gaat winnen hoor, integendeel misschien zelfs. Dat je geen koffie voor je maakt is wrs heel typerend voor haar mening en dat kun je met geen mogelijkheid veranderen. Overleg met je man, beslis wat je wel en niet doet, zeg dat tegen je sm en hou je daaraan. Trek lekker je eigen plan verder en accepteer dat ze zo over je denkt kennelijk, háar probleem.
    Je gaat tijdens werk toch geen lunch voor haar maken???? Serieus!
     
    dreumesje en Ysabella vinden dit leuk.
  18. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    18 dec 2017
    5.793
    6.474
    113
    Vrouw
    Oh hell no!!!
     
  19. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    En dan geeft ze jou de schuld als je "zogezegd" klaagt, wat dan nog?
     
  20. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Was het maar zo simpel! Hij zou dan misschien niet de discussie aangaan met haar, maar zij wel met hem. Mijn schoonmoeder houdt niet van feedback zelfs niet van tips! Zij gaat echt door tot ze haar gelijk heeft gekregen.
    Voorbeeld; ze gebruikte de oven en had het op een verkeerde stand staan. Ik gaf dit netjes aan en kreeg een enorme preek terug, dat ze meer weet dan ik en het vaker gemaakt had. Prima zelf weten! Gevolg, het is verbrand aan de bovenkant en niet gaar! Denk je nu echt dat ze zou toegeven dat ik gelijk had? Nee hoor!:roflmao:
    Ze is echt in dat soort dingen onmogelijk!

    Net kwam ik thuis met de jongste en die rende helemaal naar oma om haar te knuffelen, nu weet ik even weer waarvoor ik het doe.
     

Deel Deze Pagina