Ik werk 14 uur verdeeld over 4 ochtenden. Nog 1.5 week. Hierna ga ik 19.5 uur werken over 3 dagen. Vriend werkt wisselende uren maar gemiddeld 60 uur per week. Binnenkort gaat ie 2 tot 3 dagen p.w overnachten (internationaal chauffeur) dus ik vind voor mezelf 3 dagen werken genoeg icm de kinderen.
Ik heb een eigen bedrijf aan huis.. Ideaal want er is altijd iemand thuis, en ik bepaal zelf hoe ik mijn uren invul. Mijn man werkt onregelmatig is is ook vaak voor een langere tijd van huis, om die reden zou ik ook niet 36 uur voor een baas willen werken. Ook qua vakanties en ziektes opvang etc vond ik dat vroeger veel gedoe..
Ik werk drie dagen. Mijn man werkt gemiddeld zo’n 55 uur in de week, dus voor mij is drie dagen ook echt de max.
Ik heb niet alle berichten gelezen dus reageer op de openings post. Wij hebben 2 kinderen 1 van 5 op school 1 van 3 die naar kdv gaat als ik werk. Toen de oudste naar school ging ben ik van 32 uur naar 28 uur gegaan, in 3,5 dag. Mijn man werkt full time (40 uur soms meer) Dit is net te doen voor ons allemaal. Voor mij qua werk. Meer dagen zou mijn oudste niet fijn vinden om naar de naschoolse opvang te gaan. Dan kan hij ook niet eens thuis afspreken om te spelen met een vriendje. En ook sportlessen zijn altijd na school op de meest onmogelijke tijden als je bijna full time werkt. Je zou de baan kunnen nemen en ouderschapsverlof op kunnen nemen als je kindje er is.
24 uur per week dus 3 dagen en dat is meer dan genoeg. Wil ook niet meer werken eigenlijk maar ik zit in de positie dat dit gewoon kan en ook met oppas is het nu goed geregeld. Maar in een situatie als alleenstaande moeder of als het financieel niet haalbaar is dan snap ik dat er fulltime gewerkt moet worden maar ik zou er dus niet snel voor kiezen op dit moment als ik een baan voor 36 uur kan krijgen.
Klinkt als een pittig schema. Misschien is met de “onregelmatige” tijden een gastouder(eventueel een aan huis) een fijne optie, kinderdagverblijven kunnen soms alle uren rekenen terwijl je veel minder af zult nemen. Je kindje is 1,5 dus duurt ook nog wel even voordat die naar school gaat. Dus je zou kunnen kijken of dit werkt. Of je het fijn vindt om zoveel te werken en zo niet kun je altijd weer verder zoeken naar een andere baan. En dit lijkt me dan niet verkeerd staan op je cv toch?!
Momenteel helemaal niet. Voor M. ziek werd werkte ik 20 uur per week (onregelmatig, in de zorg). Vond ik meer dan genoeg, ik zou 36 uur echt veel te veel vinden, maar misschien ook omdat dit er in de zorg heel anders uit ziet. Ik denk dat als je elke dag hetzelfde ritme hebt, dit ook wel weer heel prettig kan zijn, maar ook dan vind ik 4 dagen opvang voor de kinderen teveel, maar dat is heel persoonlijk. Man werkt normaal 40-50 uur per week. Momenteel ook een stuk minder vanwege onze dochter.
Ik like je reactie uit respect, maar eigenlijk vind het helemaal niet zo leuk dat je zo moet ploeteren. Of is het vrije keuze?
Nu nog 24, maar na volgende week werk ik even niet meer. Ik zou 36 uur te veel vinden, dat vond ik met 24 al, maar dat is persoonlijk
36 op papier maar vaak zo'n 50 uur in real live. Ik heb vaak ook nog piketdiensten. Dan werk ik van 0700-1700 en dan aansluitend piket van 1700 tot 0730. Komt regelmatig voor dat ik rond 0100 of 0230 uit mn bed gebeld wordt en dan werk ik soms tot 0700 uur door. Ga ik slapen en werk ik dan weer van 1400-1700. Gisteren bijvoorbeeld gewerkt van 1230 -0130. En als ik dan mijn salaris zie ga ik een potje zitten zeiken en janken
Volgens mij is dit goed te doen als je goede afspraken onderling maakt en een en ander goed met je gastouder kunt afspreken. De ene week hebben jullie namelijk meer opvang nodig dan de andere. Maar op zich denk ik dat de voordelen wel opwegen tegen de nadelen.
Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag, ben leerkracht op een basisschool. Vriend werkt op maandag, dinsdag en woensdag en 1 dag in het weekend. De ene week werkt hij van 6.00 tot 14.15, de andere van 12.00 tot 20.15. De jongens gaan alleen op woensdag naar de opvang, dus prima geregeld zo! Ik zou zelf ook niet meer dagen willen werken, financieel is dat ook helemaal niet nodig. Dus prima zo!
Ik werk onregelmatig in de flex, heel wisselend, soms geen een dag en maximaal 2 dagen per week. Heel af en toe 3, maar vind 2 fijner.
Ik werk 32 uur in de week. 36 zou ik ook makkelijk kunnen als ik dichterbij werk. ( ik ben zo'n 11-12 uur weg door lange reistijd en files.) Dus ja zat mijn baan om de hoek was ik met 36 uur nog meer thuis ook. Voor nu vind ik 32 zat.
Ik werk de ene week 36 uur (4x9) en de andere week 27 uur (3x9). Hiervan werk ik 4 uur thuis in de week dat ik 36 uur werk. Man werkt 32 uur en is op maandag vrij.
Ik werk momenteel gemiddeld 32 uur per week, maar de uren worden over de hele maand berekend. Dus soms werk ik 40 uur en soms maar 20. Ik heb nu gesolliciteerd naar een baan met 40 uur. Ik sta daar niet helemaal achter, maar de baan is qua uren beter te combineren met een schoolgaand kind omdat het elke dag 8 tot 17 uur is. Als ik aangenomen word dan hoop in de toekomst wel weer minder te gaan werken. 1 kind, alleenstaand.
Waarom bespreek je, als je aangenomen bent en arbeidsvoorwaardengesprek hebt, of er geen mogelijkheid is om wat minder te werken? Ik ben recent aangenomen op een baan voor 36 uur en ga er 32 werken, dat vonden ze geen enkel probleem. 4x9 kan natuurlijk ook nog, maar dat lijkt me zelf wel heel pittig met kinderen.