ok, dit recept komt misschien iets duurder uit, en de bloemkool moet je misschien kopen wanneer die in de reclame is, maar omdat een deel van het recept meestal standaard in ieders keukenkastje staat deel ik hem toch. Is een Hongaars ovengerecht. 350 gr kipfilet in stukjes 1 bloemkool in stukjes 3 of 4 aardappelen gekookt en in stukjes 2 ui 2 tomaat 2 teentjes knoflook 500 ml creme fraiche 2 eieren geraspte kaas kipfilet en bloemkool bakken in de pan Daarna overdoen in een ovenschaal. Ik kruid het altijd met paprikapoeder en wat zout. Daarna de stukjes aardappel, de ui, tomaat en knoflook eroverheen doen. Dan doe je de eieren loskloppen met de creme fraiche, dat doe je er ook overheen en als laatste een beetje kaas. op ca 180 graden voor half uurtje.
Hangt er bij mij sterk af welke doperwten. Die uit blik doen me denken aan kattenvoer. De enige doperwten die ik lekker vindt zijn die uit de diepvries van de jumbo (goedkoopste). Die zijn wat groter, heel zoet en knapperig. De rest ga ik bijna van over mijn nek
Ik denk trouwens dat veel gerechten voor 5,- te maken zijn als je de basis in huis hebt zoals bijvoorbeeld kruiden, soja, ketjap en rijst. Wij kopen eens in de zoveel tijd een grote zak rijst voor ongeveer 10,- en doen daar echt een hele lange tijd mee. Je komt dan al veel goedkoper uit dan die kleine pakjes/zakjes uit de supermarkt én de rijst is veel lekkerder. Stoofpotje erbij, nasi, jambalaya, Cubaanse rijst... al dit soort gerechten maak ik dan makkelijk met maximaal 5,-
Dat denk ik ook. En een beetje zuinig aan doet met vlees. Ook dat scheelt veel geld. Mijn trucje is het vlees goed klein snijden, dan kun je het beter verdelen en heb je ook het gevoel dat er meer vlees door je eten zit als daadwerkelijk is. Het scheelt dat ik zelf erg van de groenten ben.
Zuinig doen met vlees is ook echt een aanrader om te besparen op de kosten van een maaltijd. Of gewoon geen vlees (probeer ik er steeds meer doorheen te drukken hier in huis... Works so far)
Zonder vlees krijg ik hier niet voor elkaar. Ik ben zelf heel lang vegetariër geweest, maar ik vind het lastig om dubbel te koken. Dus eet sinds ik mijn man ken wel vlees. Alhoewel ik het heel beperkt eet (ik vis rustig al mijn vlees van mijn bord en deponeer dat bij mijn man op het bord) en ook heel zeurderig en kieskeurig ben welk vlees. Ik eet echt lang niet alles.
Net gemaakt en heerlijk gezond (voor 5 personen): Shaksuka met zoete aardappel en spinazie 2 zoete aardappelen 1,75 euro 1 kilo hutspot groenten 1,59 2 teentjes knoflook 0,05 4 thee lepels ras el hanout 0,30 200 gram spinazie 1,19 2 blikjes tomaten blokjes 0,88 5 eieren 0,80 Ras el hanout fruiten, hutspot groenten erbij. 5 minuten stoven. Zoete aardappelen schillen en kleine blokjes erbij doen. Naar smaak zout en peper. Weer 5 minuten stoven. Knoflook erbij en spinazie laten slinken. 10 minuten stoven. Kuiltjes maken de pan en eieren erbij. Deksel erop. 10 minuten stoven. Heerlijk!
Er vanuit gaande dat je bepaalde ingrediënten standaard in huis hebt is dit ook een low budget recept. Je kan dat wat overblijft zelfs invriezen en dan een andere keer opeten dus dan heb je 2x bespaart. Je houd ook groenten over waar je dus ook weer gebruik van kan maken bij een ander gerecht. Ik gebruik bijvoorbeeld hier de overgebleven groenten weer voor of een groenten soep of een erwtensoep of bij een ander gerecht. Goed gevulde Bruine bonen soep: 3 potten bruine bonen: € 2.13 2 grote preien € 1.10 2 grote uien ( een zak van 2kg kost € 1.69 ) zak wortelen ( kost voor 1kg € 0.75 en ik gebruik de helft bij dit recept ) Knolselderij ( kost € 0.99 en ik gebruik een halve ) 3 aardappelen ( ik koop altijd een voordeel pak van 5kg voor € 3.99 ) 3 bouillon blokjes ( pakje van 12 stuks € 0.69 ) Laurierblad € 0.65 ( pakje van 3 stuks ) Optioneel kun je er Rookworst in doen € 1.42 voor 375gr en gerookte spekjes € 1.99 300gr Misschien ziet het er op het eerste gezicht niet goedkoop uit maar dat is het wel. De zak met aardappelen, uien en wortelen heb ik hier altijd standaard in huis dus dat is een eenmalig iets waarmee je meerdere gerechten kan maken. De knolselderij, wortelen, bouillonblokjes en laurierblad gebruik ik ook weer bij andere recepten. Dus ik denk dat je met zoiets heel veel andere dingen nog kan maken wat het dus weer low budget maakt.
Beetje doorheen gescrold, wat een leuk topic! Ga hier ook eens berekening maken wat wij eigenlijk verbruiken qua maaltijden. Wie weet heb ik dan ook leuke recepten. Ga er zeker een paar van hier proberen. Ik volg!
Weet niet of het helemaal onder de 1.25 pp is maar wel gezond, lekker en relatief goedkoop. Mijn dochter is vegetarisch en dit maken wij zonder vlees maar met een eitje: 2 x bloemkoolrijst bij de Lidl Zak Thaise roerbakgroente Wokken met ras el hanout kruiden eroverheen, beetje peper, beetje zout. Gekookte eieren of gebakken ei erbij. Kroepoek voor de niet Vega voor erbij en naar wens satesaus.
Naar aanleiding van dit topic ook on boodschappen budget eens bekeken. Oei, dat is toch wel heel veel... Leuke recepten hier. Is de shakshuka al genoemd. Afhankelijk van welke groenten je gebruikt past hij denk ik ook wel binnen het budget. En bevat veeeel groente
Vandaag op het menu: pasta met Kruidenroomkaas en spinazie a la crème. Pasta: 0,60 Spekjes: 1,89 Spinazie a la crème: 0,47 Kruidenroomkaas: 0,65 Geraspte kaas: 1,49 Samen: 5,10 (als je een heel pak pasta en hele zak geraspte kaas gebruikt) Pasta koken en afgieten, daarna in dezelfde pan de spekjes krokant bakken, spinazie deelblokjes erbij, Kruidenroomkaas erbij, pasta terug in de pan. Kruiden naar smaak en opscheppen maar. Beetje geraspte kaas erover voor de liefhebber
Chili sin carne met zoete aardappel voor 2 dagen: Ui € 0,20 Knoflook€ 0,10 2 blikken bruine bonen a 800ml €1,98 Blik Mais € 0,59 2 blikken tomatenblokjes€ 0,88 1 pakje basic passata 500ml €0,46 2 Paprika € 0,86 ( nu 3 voor 1,29 bonus) 2 zoete aardappels in blokjes€ 1,00 Salade ui half bosje € 0,45 2 zakken Basic tortilla chips cheese € 1,12 Creme fraiche € 0,69 Zaanse hoeve geraspte kaas € 1,49 € 9,82 Prijzen allen van de Albert Heijn. Kan op bespaart worden door bij andere winkel te kopen maar daar kon ik de prijzen niet van vinden online. Kruiden standaard op voorraad: Chilipoeder, komijn, paprikapoeder, oregano, kaneel Kan zo of met rijst geserveerd worden.
Voor 2 dgn is het toch prima geprijsd! Ik merk dat als je spullen in de aanbieding bij AH koopt en basic, toch voordeliger uit bent dan bv Vomar. (hele prijslijsten) en je hoeft maar naar 1 winkel.
Surinaamse bami met zoet-zure komkommer en knoflook snijboontjes Pak spaghetti 0,55 Klein stukje trassie (blokje kost 0,69) Paar lepels ketjap Paar lepels soja Maggi blokje (10 voor 0,69) Bladpeterselie 2 kipfilet 2,- Komkommer 0,89 Snijbonen 2,- Knoflook en ui Ervan uitgaande dat je de soja, ketjap, maggi blokjes, trassie, azijn, knoflook en ui al in huis hebt is dit een vrij goedkoop en makkelijk gerecht om te maken. Moet je de kruiden en basics nog hebben, dan ben je wel iets duurder uit....
Pasta koken, ondertussen paprika en sperziebonen wokken, gerookte kipfilet snijden en even meewarmen in de pan. Je zou nog een uitje kunnen meebakken. Alles door elkaar en een grote lepel zuivelspread er doorheen doen!
Lasagne is ook wel een goedkoop recept. Kookroom 0.65 macaronigroente 1.50 lasgnebladen 0.25 passata 0.46 (optioneel) vega gehakt 1.59 geraspte kaas 0.90 Dan is het 5.35 Voor een ovenschaal waar wij met 2 volwassenen en 2 kleuters van eten. Vaak blijft er dan nog een kleine portie over.
Couscous met feta en granaatappel Couscous 0,75 Granaatappelpitjes 2,00 Bosui 0,89 Feta 1,00 Doperwten 0,50 Vaak gooi ik er dan nog een halve courgette of een paprika of wat cherrytomaat door, net wat ik over heb. Couscous heb ik niet het hele pak van nodig dus dit blijft wel onder de 5€