Mijn zoontje is bijna 6 maanden. Hij sliep eerst in de co-sleeper, maar die is te smal geworden dus vonden het tijd voor zijn eigen kamertje. Overdag gaat dit vrij goed. Pyjama & slaapzak aan, muziekje op, eventjes in slaap wiegen en leggen hem weg. Doet meestal maar hazenslaapjes, maar beter dan niks. 's Avonds is het echter een ramp, al een hele maand. We gaan naar boven zodra hij moe is. We geven hem daar de fles (180cc water) met het muziekje op, en leggen hem slapend weg, bijna meteen wordt hij terug wakker en is het krijsen. We moeten met zijn grote zus rekening houden en kunnen hem niet laten huilen (Ben daar zowiezo niet voor) , dus we nemen hem dan bij ons in bed. Daar slaapt hij wel vrij goed. Maar ik ben bang er een gewoonte van te maken voor hem.. Hij drinkt 's nachts nog 2x een flesje van 150cc. Het kan ook zijn omdat we hem slapend wegleggen dat hij bang wakker schiet. Wakker wegleggen lukt echter nog niet. Overdag half slapend wegleggen lukt vaak wel. Ik vind het persoonlijk geen ramp dat hij bij ons slaapt, mijn man echter wel. + zoontje gaat om 18.30/19u al de nacht in, als hij bij ons in bed beland (Meestal rond 19.30/20u al) ga ik bij hem liggen want ik durf hem niet alleen in een ouderlijk bed te laten liggen.. Goed voor onze relatie is het dus ook niet.. Tips/Ervaringen? (Er ligt al iets met mijn geur in zijn bedje + er brandt een klein lampje in het stopcontact net zoals op onze kamer). Zijn bedje op onze kamer zetten vind ik (nog) geen optie.. + door die hazenslaapjes overdag is hij vanaf 17u al moe en niet te genieten Iemand daar ervaringen mee? Wanneer kunnen ze 's avonds langer wakker blijven?
Ik zou beginnen met overdag investeren in en oefenen met wakker wegleggen. Wellicht dat het daarna s avonds ook lukt.
Ledikantje ombouwen tot cosleeper? Dat is dan een middenweg. En als hij dat helemaal gewend is, gaat het slapen in dat ledikantje op zijn eigen kamer ook makkelijker denk ik.
Misschien, maar dat kan ik van afstand natuurlijk moeilijk zien, dat je kleine allicht TE moe is. Wij letten niet op de signalen van gapen, oogjes wrijven etc maar naar de kleur van dr gezicht, dr wallen en evt humeurige gedrag. Wachtten wij op de klassieke slaapsignalen dan was t algeheel oorlog in bed, ongeveer wat jij beschrijft. Onze dochter, nu heel wat ouder, is op een dag dat ze kdv heeft gehad helemaal versleten dus die gaat dan rond 18:00 naar bed. Op dagen dat ze thuis is slaapt ze uit tot +- 09:30-10:30 (ja luxe editie hier) ligt ze in de middag rond 13:30 tot +-16:00 te tukken en dan redt ze 18:30-19:00 net aan. Met 6mnd draaiden we t schema zo dat ze gelijk na t avondeten naar bed ging, dus niet met nog een fles water of melk. Hapjes, vooral de groente ging hier super goed en aangezien later ook na avondeten naar bed zou gaan hebben we die er als eerste uit gehaald. Die fles melk kwam dan tegen 23:00-00:00 als een stille stop aangezien we toch een luier moesten vervangen. Duurde tot +- 10-11 mnd.
Ik zou ook het ledikantje ombouwen tot co-sleeper. En als hij daarin goed de nacht in gaat, hem weer op de eigen kamer. Ofzo. Hier binnenkort hetzelfde probleem, want zoontje groeit de co-sleeper ook uit. Hij heeft een week lang keurig overdag dutjes in z'n eigen kamer gedaan en begon daar ook de eerste lange ruk van de nacht (19.00- 01.00). Daarna flesje en sliep hij tot 5-6 uur bij ons weer verder. Maar toen werd hij ziekig (hoesten, slijm in z'n longen) en sindsdien is het slapen prut. Helemaal op z'n eigen kamertje, hij stikt zowat in z'n hoest omdat hij compleet uit z'n plaat gaat qua huilen. Dus hij ligt nu toch nog maar even in de co-sleeper gepropt, want ledikantje past hier niet naast het bed.
Maar dan moet er met 6 maanden al wel heel wat in gaan, als het de voeding van een fles moet vervangen. Als je bijvoorbeeld 'pas' met 6maanden met bijvoeden begint, is dat al niet echt haalbaar.
Nee klopt hier at ze vrij stevig en viel bij ons samen met laten vallen van een fles dus hebben we die van t "avondeten" laten vallen. Anders had t ook niet gekund.
Ben vandaag vol goede moed nog eens begonnen met zelfstandig in slaap leren vallen. En t gaat al 2 dutjes vrij goed vinf ik. Het duurt een dikke 10min eer hij in slaap valt. Ik haal hem er 2x uit om te sussen en de laatste 2 min huilt hij zich in slaap. Maar ik blijf bij hem, zeg ssst en aai zijn rug en poep. Ik ben eigenlijk tegen laten huilen maar ik hoop dat dit wel liefdevol genoeg is omdat ik hem troost ? Nu hopen dat het s avonds ook gaat lukken