Wij hebben alles samen, vind meerdere rekeningen zo'n gedoe. Wij hebben er ook bewust voor gekozen dat ik straks als de kleine er is minder ga werken en hij full time blijft. Ook zijn we beide niet zo materialistisch ingesteld. Is het geld op dan is het op so be it. Het is ook dat we niet alle uitgaven overleggen, enkel hele grote, maar dat is logisch. En tuurlijk koop je alle bij wel eens iets waarvan je echt denk van heb je dit nou echt gekocht . Maar wij zitten niet heel krap ofzo dus dan maak je je er al minder snel druk om
We hebben 1 gezamelijke betaal rekening en 1 gezamenlijke spaarrekening. Mijn man heeft ook nog een zakelijke betaal en spaar. We zijn getrouwd in gemeenschap van goederen, en ik heb geen inkomen. Dus voor ons is 1 rekening logisch.
Wij hadden al een gezamenlijke spaarrekening toen we aan het sparen waren om huis te kopen samen. Zo hadden we meer overzicht hoeveel geld we hadden. En natuurlijk stond daar heel erg veel geld op en is het een risico. Maar beetje vertrouwen in elkaar, en het is maar geld hoor!!
Hier allebei eigen betaalrekening en eigen spaarrekening, een gezamenlijke betaalrekening en 2 gezamenlijke spaarrekeningen. 1 voor onszelf, 1 voor dochter. Wij willen niet alles op 1 hoop. Dat je een gezin bent wil niet zeggen dat alles dan samen moet. Vriend heeft bv dure hobbies, ik wil daar niet aan mee betalen.
Hier alles gescheiden. Maar wij zijn ook getrouwd op huwelijkse voorwaarden, en dan de koude uitsluiting.
In mijn ogen betaal je altijd mee. In de zin van dat je geld maar een keer uit kunt geven en als iemand die dure hobby niet had gehad, was het wellicht naar iets anders (gezamenlijks) gegaan. Maar het is wel overzichtelijker om aparte rekeningen te hebben, vind ik. Wij hebben ook allebei een eigen betaalrekening, met spaarrekeningen (die meer gebruikt worden als soort van ‘depot’), een gezamenlijke betaalrekening, ook met spaarrekening. En daarnaast nog losse, langlopende, spaarrekeningen voor de kinderen (op onze naam). Alle rekeningen zijn voor allebei in te zien en we kunnen ook gewoon onderling overschrijven ed. Het geld is voor ons ook niet van de een of de ander, maar het maakt het makkelijker om te zien hoeveel geld er nog is voor bepaalde dingen.
Hier 1 gezamenlijke betaalrekening, 1 gezamenlijke spaarrekening, wel zo makkelijk en overzichtelijk. Ik vind al die verschillende rekeningen zo’n gedoe en het kost bovendien nog extra geld. Wij kunnen allebei goed met geld omgaan en hebben nog nooit ruzie gehad hierover. We zijn ook getrouwd in gemeenschap van goederen, dus alles is sowieso van ons samen.
Wij hebben alles apart. Eigen lopende rekening en eigen spaarrekening. Nooit wat anders gewild en hebben nooit gezeur om geld.
We hebben meerdere gezamenlijke spaarrekeningen. Ik heb een zakelijke spaarrekening apart voor de belastingdienst haha.
Hier ook alles gezamenlijk, zowel de lopende rekening als de spaarrekening. Hebben we gelijk gedaan bij het samenwonen. We bouwen samen een toekomst op, nu inmiddels met kinderen, dus voor ons was het vanzelfsprekend dat we dan ook de financieen gezamenlijk hebben. Hier ook nooit gezeur om geld, een ieder koopt wat hij wil en denkt nodig te hebben.
Wij hebben ieder een eigen rekening, een twee gezamenlijke rekeningen. Een gezamenlijke voor de boodschappen en eentje voor de hypotheek ed. Ik zou nooit één rekening voor alles willen hebben. Ten eerste betaalt mijn man alimentatie en met dat geld wil ik me niet bemoeien. Ten tweede: als hij wat met zijn kinderen gaat doen (mijn stiefkinderen dus) dan betaalt hij dat van zijn eigen rekening. En ten derde hoeft hij het niet te weten als ik ‘stiekem’ bij de Mac ga eten en dat dan pin Nee, ik heb geen geheimen voor m’n man qua geld uitgeven maar sommige dingen hou ik gewoon liever voor mezelf. Daarbij heb ik ooit ook geld geleend van m ouders dat ik nu afbetaal en hij heeft daar niets mee te maken hoe vaak ik dat doe of welke bedragen Daarbij wil ik ook gewoon financieel onafhankelijk zijn en is mijn spaargeld alleen van mij en heeft mijn man geen idee hoeveel daarop staat.
Wij hebben ieder apart onze bankzaken, maar gezamenlijk voor de gezamenlijke uitgaven. Dus betaalrekening waar alle gezamenlijke dingen afgaan, met bijbehorende spaarrekeningen voor bv vaste lasten en grotere onvoorziene uitgaven (allen weinig rente). En dan nog een spaarrekening met iets meer rente, waarin we in verschillende potjes voor de verschillende doelen geld hebben. Mijn vriend heeft dure hobby's, waar hij nu zoveel geld in kan steken als hij wilt, terwijl ik wel bezwaar zou hebben als het "ons" geld zou zijn.
Behalve een bruiloft spaarrekening hebben wij het precies zo. Mijn vriend heeft meegemaakt dat zijn ouders altijd vreselijk ruzie kregen over geld en wilde het strak geregeld hebben toen we gingen samenwonen. Ik kon dat wel begrijpen. Nu doen we het al 15 jaar zo en het bevalt prima!
Hier ook allebei eigen rekening voor onze eigen zaken. En een gezamenlijke rekening voor verzekering en de meeste vaste lasten en de boodschappen en als we samen wat gaan doen. Hier storten we beide maandelijks een deel van ons salaris op.
Wij hebben een gezamenlijke en ik nog een aparte spaar- en betaalrekening bij een andere bank. Omdat het ons nu meer kost ga ik binnenkort helemaal over naar onze gezamenlijke. En al had een van ons een dure hobby, we zijn niet voor niets samen.
Dit.. Op deze manier werkt het prima voor ons. We hebben nooit gedoe over geld en alles is van ons samen
Wij hebben sinds we getrouwd zijn in 2010, 1 spaarrekening en 1 lopende rekening. Dus alles samen. Kinderen hebben ieder ook 1 spaarrekening.
Ieder een eigen betaalrekening, 1 gezamenlijke betaalrekening voor de vaste lasten en 1 gezamenlijke spaarrekening. We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, maar gebruiken die eigen betaalrekening als een soort portemonnee waar het geld in zit dat we vrij kunnen spenderen zoals ons dat goeddunkt.