Ik heb het al jaren niet gedaan maar we gaan er dit jaar aan geloven... Gourmetten!! Maar wat ga ik eigenlijk voorschotelen?! Deel hier je tips en succes recepten voor inspiratie Had zelf deze al opgeslagen https://www.leukerecepten.nl/recepten/nacho-pannetje/
Bij de ah kun je kleine gourmetpakketjes kopen zag ik. Bijv hamburgers maar dan met sausje er bij, kaas om er op tedoen. Ze hadden veel variaties zag ik.
Wij eten er graag groente bij. Mais, paprika, ui, champignons. Maar ook gekookte rijst, krieltjes. Poffertjes, stukjes hamburger en stukjes frikandel voor de kids. Ik snij en marineer al het vlees zelf en maak zelf van gehakt hamburgertjes.
AH heeft inderdaad leuke gourmetpakketjes. Wat wij ook erg lekker vinden: plakje brie door ei halen en dan door de paneermeel rollen. En dan bakken. Oh en schaaltjes azijn in je huis zetten. En geen vet gebruiken helpt ook goed mee om die baklucht te voorkomen.
Pannenkoekjes Ei Varkenshaas met een plakje spek Biefstuk Zalm Krieltjes (even voorkoken) Veel groentes (paprika, champignons etc)
Allerlei vlees, Turks brood, courgette met geraspte kaas, zelf sausjes maken, veel rauwkost, een lekkere salade erbij..
Bedankt voor de tip! Van het azijn schrijf ik meteen op mij boodschappenlijst erbij. Gewoon olijfolie is goed toch om de plaat/ pannetje mee in te vetten? Ja ben een onervaren gourmetter
Als wij gourmetten haal ik vlees bij de slager. Veel lekkerder dan van de supermarkt, met kerst eventueel wat wild zoals hert. Ook neem ik vaak wat vis, zalm, gamba’s, tong. We hebben altijd lekkere frisse salade erbij en verschillende sauzen, brood, kruidenboter, zeezoutboter. En een uitje, paddenstoelen, paprika, courgette, groentes om te grillen. Mijn kinderen zijn dol op huzaren salade erbij en die eten het liefst stukjes frikandel en brood. Oja bij vrienden heb ik weleens mini kaassoufles erop gebakken, was ook best oké. Oja en je kleding kun je daarna beter direct in de wasmachine doen. Alles goed schoonmaken, en die nacht je ramen open zetten, om die vreselijke lucht kwijt te raken! Wij zetten vaak alle luchtroosters al open, en de afzuiging aan. Maar het is altijd een vieze lucht. bakjes azijn helpt maar een heel klein beetje (bij ons)
vlees en groenten deden we zonder vet/olie. En dat ging goed. Alleen wat boter in het pannetje als we een pannenkoekje wilden maken.
Ik zet dit jaar een beetje in op wat bijgerechten. Gevulde courgette, zoete aardappel friet en worteltjes uit de oven. Kids vroegen om komkommer en uiteraard stokbrood. Niet zo'n zin in vlees geloof ik, zit er uiteraard wel bij