Aardappelen, bloemkool, sperziebonen en slavinken. Op het vlees na allemaal restjes. Als toetje chocolademousse. Om het toch wat feestelijks te maken.
Op verzoek van dochterlief gourmetten met de kippiebox. Frietjes en mixgroente erbij en tropische fruitcocktail na.
Amuse: Zalmmouse op toast Voorgerecht: eendenborst salade Hoofd: wagyu rib eye ( en nee niet van de lidl ofzo maar van een echte waqyu boerderij) met pommes duchesse, haricots verts met spek na: sneeuwpop ijsjes ( van de ah, dochter vond ze zo leuk)
Zelfgemaakte Tomatensoep. Vanmiddag naar schoonfamilie waar al kleine hapjes zijn. Dan hoeven we ons daarna niet nog een keer vol te proppen
Vooraf: kipcocktail met sinaasappel, avocado en limoenmayonaise Hoofdgerecht: pork belly met honing-mosterd marinade uit de slowcooker, frietjes, appelmoes met steranijs en geroosterde groentes Dessert: cappuccino-meringuerol
Voor: door dochter zelfgemaakte pasteitjes met ragout Hoofd: door andere dochter gemaakte appelmoes, stoofperen, runderrollade en aardappelkroketjes Na: serveer ik een sorbet
Voor: Antipasta Hoofd: Ossobucco met gremolata en zelf gemaakte tagliatelle Na: Kinderen hebben creme brulee gemaakt. Na ik: Kaasplankje en port
Uitgebreide brunch buiten de deur gehad. Mijn avondeten was een blikje tonijn met een lepel mayo en curry Zat echt nog zooooooo vol
Uitgebreide en nogal chique lunch buiten de deur gehad met schoonfamilie en vanavond kippensoep met stokbrood en wat smeersels. Morgen gezellig gourmetten.
Voor pompoensoep Hoofdgerecht stoofvlees met bruinbier Bijgerecht Pommes ducches en rodekool. Dessert pavlova Morgen Hoofdgerecht Beenham Aardappeltjes Spruitjes met spekjes Dessert cookie dough schepijs Kinderen kerstboom ijsjes
Gisteren mini pizza's gemaakt in de pizzarette bij mijn schoonouders. Vandaag eten we thuis beenham, krieltjes, boontjes, champignons/ui en ijs als toetje
Vooraf: Nemen mijn ouders en zus mee. Tussengerecht: garnalenbisque met dilleroom en hollandse garnalen Hoofdgerecht: Kerstkalkoen à la Gordon Ramsey (met sinaasappel-peterselieboter) Pastinaakpuree met peer Gebakken champignons met tijm Salade van rode biet en rucola met sinaasappel-honing-mosterd dressing Remoulade van knolselderij Aardappelkroketjes Appelmoes met steranijs (nog genoeg over van gisteren) Dessert: kruidige panna cotta (vanille, kaneel, kardemom en steranijs) met stoofpeertje en kaneel-kardemom crumble En kaasplankje (nemen mijn ouders ook mee)
Wij laten ons vanavond verrassen door mijn ouders met een lekker kerstdiner! Ik hoorde al iets over zalmtartaar (en een alternatief zonder rauwe vis voor mij), beenham en chocoladebavarois (en een alternatief zonder suiker voor mij). Lief dat ze zo rekening houden met mijn zwangerschap en zwangerschapsdiabetes.