Gourmet vraag

Discussion in 'De lounge' started by siriel, Dec 31, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. siriel

    siriel VIP lid

    Nov 15, 2010
    5,124
    2,959
    113
    Female
    Ik heb 2 gourmet schotels en visschotels besteld bij de slager. Afgelopen kerst had mijn zwager dezelfde op tafel staan. Toen we aan tafel gingen zag ik dat oa de kipfilet, biestuk en varkenslapjes niet gekruid waren, evenals de grote gamba's en zalm/witvis, niets gekruid of gemarineerd. Shoarma hamburger en slavinkjes wel.
    Ik ben zelf niet zo'n vleeseter en dacht dat het zonder kruiden/marinade niet echt lekker zou zijn.
    Ik heb zelf merendeel vis gegeten wat overigens heerlijk was. En ook wat biefstuk gehad, wat ook enorm lekker was.
    Maar wij nemen nu vanavond de gourmet en visschotels mee naar vrienden om te gourmetten en ik twijfel toch..moet ik de kipfilet/gamba's niet even marineren?
    Biefstuk en varkenslapjes zout en peper?
    Of alles zo laten en de kruiden op tafel zetten,wat heeft jullie voorkeur?
     
  2. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Als wij gourmetten snij ik alles zelf. Ik marineer en kruidt niets. Ik zet wel zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en oregano op tafel. En afhankelijk van wie er mee eet soms ook bakjes marinade (eentje voor vlees en eentje voor vis).
     
  3. Essie3

    Essie3 Niet meer actief

    Ik neem altijd een combi met gemarineerd vlees en vlees zonder. En daarbij heb ik dan sausjes, bijvoorbeeld champignon, knoflook en pepersaus.
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,286
    25,752
    113
    Ik zou naturel vlees iig niet voorkruiden met zout, dan wordt het veel sneller droog bij bakken. Dus peper en zout op tafel zetten (en evt andere kruiden).
    En evt een deel marineren en de rest niet.
     
  5. Jetje1

    Jetje1 Bekend lid

    Mar 1, 2011
    552
    274
    63
    Ik heb altijd vleeskruiden, cajun, zout en peper op tafel staan.
     
  6. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    Sep 25, 2008
    3,327
    298
    83
    Ik zou het niet marineren maar kiezen om kruiden enzo op de tafel te zetten..
    Zelf eet ik liever de dingen die niet gemarineerd zijn als we gourmetten maar dat is persoonlijk.. :roflmao:
     
  7. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,204
    1,056
    113
    Female
    Van mij hoeft t ook niet gemarineerd, aangezien ik ook wat sausjes erbij eten.
     
  8. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,659
    2,110
    113
    Ik maak altijd zelf mijn gourmet schotels.
    Koop vlees op de markt en snijd en marineer het zelf.
    Zo kan je het naar eigen smaak/pittigheid doen en vele malen goedkoper .
     
  9. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Ik zou de kruiden los op tafel zetten.
    Zo kan iedereen het naar eigen wens doen.
     
  10. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    Dec 4, 2012
    10,846
    4,213
    113
    Female
    Zuid Holland
    Dit inderdaad.
    Zelf kan ik niet goed tegen de meeste kruiden dus ben blij als het dan (nog) niet gekruid is.
     
  11. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    Jan 4, 2012
    4,820
    2,679
    113
    Inderdaad niet marineren. Dat wordt een vieze smeerboel op de bakplaat. Smaakt je heerlijke gamba ineens naar kipmarinade ofzo. Zout en peper op tafel voor de biefstuk, en verder sausjes gebruiken voor de smaak.
     
  12. siriel

    siriel VIP lid

    Nov 15, 2010
    5,124
    2,959
    113
    Female
    Bedankt dames we hebben uiteindelijk niet gemarineerd en gekruid zodat iedereen het achteraf kon doen. We hebben weer heerlijk gegeten:thumup:
     
    Olifantje likes this.

Share This Page