NIPT test mislukt; wie heeft het ook meegemaakt?

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Loolaa, 23 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Heb ik weer; ben ik eindelijk zwanger na een ingewikkeld IVF traject. Hoor ik bij de uitverkoren 2% waar de NIPT test bij is mislukt. Zijn er meer dames die dit ook hebben meegemaakt? Wat zijn je ervaringen? Is het bij de tweede keer wel gelukt? En zo nee? Heb je voor een vruchtwaterpunctie gekozen?

    Ik merk toch dat ik me zorgen aan het maken ben. De kans op mislukking is hoger bij vrouwen met overgewicht. En dat heb ik niet. En het kan nog alle kanten op, maar het zit me niet zo lekker.

    Graag hoor ik ervaringen. Zowel positief als negatief. Zodat ik me een beetje kan voorbereiden op wat gaat komen.
     
  2. Blop

    Blop Lid

    8 sep 2015
    21
    3
    3
    Vrouw
    Ja, heb ik ook meegemaakt. Ik heb een week na de uitslag van de mislukte test weer opnieuw bloed laten afnemen en toen was de test wel geluk (volgens mij was ik toen rond de 16 weken zwanger). Alles was bij mij gelukkig goed! P
     
  3. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    @Paz jij ook toch?
     
    Paz vindt dit leuk.
  4. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Dank voor je reactie. Fijn dat de tweede test wel is gelukt en nog beter dat je een goede uitslag had:thumup:.
     
  5. kleineM

    kleineM Fanatiek lid

    7 okt 2014
    3.215
    1.516
    113
    Ik heb t 2x meegemaakt. Eerste keer had ik idd een missed abortion. Bij Mn dochter net iets te vroeg getest waarschijnlijk (rond de 10 weken) en was t de 2e keer wel gelukt en goed. Nu weekje later getest (ruim 11 weken) en toen was t in 1x gelukt.
     
    Bubbel en Loolaa vinden dit leuk.
  6. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Daantje17 vindt dit leuk.
  7. Paz

    Paz Niet meer actief

    Ik ben maandag gebeld dat hij mislukt is. Gelijk opnieuw laten prikken en nu maar weer wachten..
    Vervelend hoor die onzekerheid, ik denk daardoor meteen dat het vast niet goed zit, terwijl het niets zegt over de uitslag van de 2e test:rolleyes:

    Heb je al voor de 2e keer laten prikken?
     
  8. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Balen dat jij dat bericht ook hebt gehad deze week. Ik heb gisteren het nieuws gehoord en heb gelijk opnieuw bloed laten afnemen.

    Heel herkenbaar die onzekerheid en de gedachte dat het vast niet goed zit. Ik ben over het algemeen best nuchter. En heb een IVF traject achter de rug met alleen maar wachten, wachten en nog eens wachten. En dat ging prima. Maar nu maak ik me opeens ook zorgen dat er iets niet goed zit. Heel irritant. Het is nu afwachten op de uitslag. We kunnen er nu toch niets meer aan doen. Laat je het weten als je meer nieuws hebt? Dan doe ik dat ook.
     
  9. Daantje17

    Daantje17 Fanatiek lid

    13 sep 2017
    1.780
    1.065
    113
    Vrouw
    Ja klopt, had ik ook!
    Hier ook geen overgewicht.

    De tweede test was alles in orde, dus had mij voor niks druk gemaakt.
    Maar snap zeker wel dat je je druk maakt.

    Uiteindelijk had ik de uitslag met 17 weken i.p.v. met 13/14 weken....

    Hebben ze ook gemeld waarom hij is mislukt?
     
  10. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Heftig dat je bij de eerste keer een missed abortion had. Kan me voorstellen dat je bij je dochter dan wel extra gespannen was toen het weer mislukte. En heel fijn dat het nu in 1x is gelukt:thumup:

    Ik had vorige week woensdag de eerste gedaan. Was toen ruim 12 weken. En gisteren de tweede gedaan bij ruim 13 weken. Aan de termijn zou het dan niet kunnen liggen. Kan nu alleen maar weer afwachten en duimen dat er snel een uitslag is:thumup:.
     
    kleineM vindt dit leuk.
  11. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Fijn dat de tweede uitslag wel in orde was. Zat je wel een maand langer in spanning. Van de eerste keer had ik een hele snelle uitslag. Dat was gelukkig heel fijn. Hoop dat dat deze keer ook zal zijn

    De reden dat het mislukt is, is een te laag percentage plecentair DNA. Wat was bij jou de reden?
     
  12. Daantje17

    Daantje17 Fanatiek lid

    13 sep 2017
    1.780
    1.065
    113
    Vrouw
    Uhm... verschillende redenen gehoord...
    Eerst was het bloed niet goed, daarna was het opeens kwijt en iets met te weinig .... (wat dat was ben ik kwijt)...
    3 verschillende verhalen vanuit Rotterdam... (zoals mijn vk het zei dan)
    Ik heb toen besloten zo snel mogelijk opnieuw te prikken en had toen daarna na 2 weken ofzo uitslag... gelukkig een goede, dus dat hoop ik ook voor jou!
     
  13. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Mooi is dat, die drie verschillende verhalen:rolleyes:. Ach ja, waar mensen werken worden fouten gemaakt. Maar is dan wel handig om door te geven wat er echt aan de hand is. Uiteindelijk een goede uitslag en dat is het belangrijkste.

    Als ik de uitslag heb, laat ik het weten.
     
  14. MamaZijnIsDeBom

    MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

    10 apr 2018
    2.317
    1.660
    113
    Vrouw
    Ik denk dat je moet proberen echt te blijven bij hoe het is. En ik snap helemaal dat dat bijna onmogelijk is hoor. Maar wat ze dus zeggen is: we hebben te weinig materiaal van de placenta om de test uit te kunnen voeren. En dat is wat het is... het zegt dus zeker niet dat er nu een verhoogde kans is op afwijkingen. Want dan had je namelijk een slechte uitslag gehad. Die heb je niet want ze hebben de test niet kunnen uitvoeren. Niets meer dan pech!
     
    qwerty123 vindt dit leuk.
  15. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Daar heb je zeker een punt. Rationeel kan ik me dat ook bedenken. Maar gisteren gingen mijn gedachten opeens met me op de loop. Een nachtje slapen doet wonderen en al die nare gedachten zijn gelukkig weer weg. Gelukkig heb ik wat andere dingen waar ik nu mijn aandacht bij moet houden waardoor het hele gebeuren wat meer op de achtergrond is.

    In elk geval bedankt voor de opbeurende woorden:)
     
  16. MamaZijnIsDeBom

    MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

    10 apr 2018
    2.317
    1.660
    113
    Vrouw
    Graag gedaan! En ik heb makkelijk praten he. Ik had ook niet rustig gebleven hoor. Maar ik denk echt dat je je geen zorgen hoeft te maken. Gelukkig zijn de nare gedachtes weg. En hopelijk heb je snel de uitslag.
     
  17. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Van de zijlijn is het altijd wat makkelijker:roflmao:.
    Feit blijft wel dat de test kan mislukken omdat er een chromosomale afwijking is. En dat icm mijn leeftijd is er wel degelijk een kans dat er iets is. Maar daar kunnen we nu toch niets meer aan doen. En als dat zo blijkt, gaan we dan weer kijken wat er gebeurt. Voor nu heb ik een leuk en relaxed wknd voor de boeg. Ik ga zo een lesje bootcamp geven. En daarna op pad met vl en zl:)
     
    MamaZijnIsDeBom vindt dit leuk.
  18. Paz

    Paz Niet meer actief

    Ik heb nooit meer gereageerd op je topic, sorry.
    Ik wil je wel laten weten dat ik eind vd middag heb gehoord dat ook de 2e keer is mislukt.
    Ben echt heel onzeker, heel bang..
    Ik ben 1.85m en daardoor grotere kans dat de test mislukt (= meer bloed dus meer oppervlakte voor zelfde aantal dna-cellen van kindje) maar de verloskundigepraktijk heeft dit nog maar 2x meegemaakt.

    Voor een combinatietest ben ik al te ver. Dus mag naar het AMC voor een vruchtwaterpunctie of een vlokkentest. Wij hebben besloten dit niet te doen, daar ga ik morgen over bellen.
    Ik wil geen extra kans op miskraam, 0.5-2% is niks, maar 2x een mislukte nipttest was ook ongeveer 2% en was hier ook aan de orde.

    En nu... tja, wachten, huilen (och man die hormonen) en hopen dat alles gewoon goed is met ons kindje!

    Hoop dat jij wel een goede uitslag gaat krijgen meis, dit wachten is echt niet leuk!!!
     
  19. Loolaa

    Loolaa Fanatiek lid

    6 apr 2015
    1.770
    427
    83
    Ik snap wel dat je iets anders aan je hoofd had dan reageren op dit topic. Wat enorm balen dat de tweede keer ook is mislukt. Ik kan me goed voorstellendat je bang bent. En na het twee keer mislukken snap ik ook je afwegingen om af te zien van een vwp/vt. Die percentages zeggen dan idd niet meer. Is ook mijn gedachte. Ga je nog wel een echo laten doen? Of wacht je af tot de 20 wkn echo.

    Ik ben nog steeds in afwachting vd uitslag. Als de uitslag goed is, krijg ik een mail. En als de uitslag niet goed is, word ik gebeld. Vorige keer had ik de uitslag na 5 werkdagen. En vandaag is het 5 werkdagen geleden dat ik bloed heb laten prikken. Tot nu had ik het los kunnen laten. Maar zit nu heel de tijd in m'n mail te kijken. Ik laat het weten als ik een uitslag heb.

    Hele dikke knuffel en ik duim dubbel dat alles goed gaat❤️❤️❤️❤️
     
  20. Paz

    Paz Niet meer actief

    Dankjewel meis!❤️

    Ik heb de verloskundige gebeld vandaag en mocht gelijk even langskomen om hartje te luisteren, dat deed me wel even goed. Klonk keurig, voelde ook precies zoals het hoort.
    Ze hebben wel verwijzing naar AMC gestuurd ondanks dat ik geen vwp en vlokkentest wil, en ik mag dinsdag al heen om daar te bespreken hoe en wat en waarschijnlijk krijg ik een uitgebreide echo, ben ik al heel erg blij mee!

    Vreselijk he dat wachten. Ook moeilijk dat je niet weet of je mail krijgt of gebeld gaat worden, maar we gaan uit van een mailtje natuurlijk!! Dat de 2e ook mislukt of een foute uitslag geeft is echt een kleine kans.
    Ik duim kei en keihard voor een goede afloop!!❤️
     

Deel Deze Pagina