Meal preppen

Discussie in 'De lounge' gestart door Love21, 28 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Hoi, ik wil vanmiddag gaan meal preppen voor deze week! Echter weet ik niet zo goed wat ik moet gaan maken. Wat maken jullie zoal als jullie gaan mealpreppen?
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik ben geen echte mealprepper. Maar doe dat wel met lunchdingen voor de kinderen. Ik bak op een dag bv een hele stapel volkoren pannenkoeken die ik dan invries, of bosbessen/frambozenmuffins, muesli/granolarepen enz.

    Qua warme maaltijd is het enkel pastasaus waar ik een volle pan van maak om dan in delen in te vriezen en ik snij kilo's groente op 1 dag om zakken macaronigroente zelf te maken zodat ik die alleen nog in de pan hoef te gooien.
     
    Waxinelichtjes en Love21 vinden dit leuk.
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.630
    5.656
    113
    Vooral sausen. Verse pasta saus, saus voor lasagna, curry's, soepen. Dat vind ik toch het beste werken.
     
    Love21 vindt dit leuk.
  4. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Ook erg slim. Ook voor lunch voor mezelf!! Thanks
     
    tuc vindt dit leuk.
  5. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Ik volg.

    Ik maakte wel eens bakjes kip - rijst - groente.
    Verder eet ik graag vis maar dat vind ik toch niet zo lekker als ik dat op moet warmen weer.
     
  6. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Ik wilde ook boerenkool maken. Maar ik wil eigenlijk dus voor de hele week en de hele week pasta lijkt me niks;)
     
  7. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.272
    2.034
    113
    Met tomatensaus kun je verschillende gerechten maken. Bijvoorbeeld: https://www.libelle-lekker.be/artikelen/161200/1x-koken-3x-genieten
    Een basis tomatensaus dus, en soepen kunnen ook prima in grote hoeveelheid gemaakt worden. Daarnaast stoom ik altijd een flinke hoeveelheid (zoete) aardappelen, die we later nog kunnen opbakken. Met de zoete aardappelen kun je bijvoorbeeld nog zoete bliksem maken. Verder maak ik ook altijd een grote hoeveelheid nasi, pilav, chili con carne/ chili sin carne ed, zodat we er minstens 2x van kunnen eten (en vaak ook nog een portie als lunch mee kunnen nemen).
    Een tip: Schaf een slowcooker aan :thumup:
     
  8. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Ik heb een slowcooker! Chili con carne is ook wel een goede inderdaad. Zoete bliksem ken ik niet?
     
  9. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.272
    2.034
    113
  10. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.292
    10.263
    113
    Wij maken vaak dingen in voorraad. Een eenvoudige tomatensaus voor pizza of pasta. Mexicaanse tomatensaus ligt vaak ook in de diepvries, erwtensoep, helaas het laatste zakje stoofperen uit de diepvries gehaald. (Stoofperen gaan ook goed in de slowcooker, zonder suiker mooi rood en zoet)
     
  11. Pinkblossom

    Pinkblossom Fanatiek lid

    29 jun 2016
    2.042
    907
    113
    Uuuuh.. wat?
     
    poema en Yeuu vinden dit leuk.
  12. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.249
    1.009
    113
    Zuid-Holland
    Meal preppen?? Dat betekent toch gewoon maaltijden voorbereiden??? Waarom in het Engels?
     
    Hommeltje en Pinkblossom vinden dit leuk.
  13. zonnetje1980

    zonnetje1980 Fanatiek lid

    9 feb 2009
    4.405
    11
    38
    in mijn huisje
    Stampotten gaan ook prima, bv boerenkool, zuurkool, hutspot, bietenstampot.
    Stampot rauwe andijvie werkt weer niet.
     
  14. Pinkblossom

    Pinkblossom Fanatiek lid

    29 jun 2016
    2.042
    907
    113
    Haha dit
     
    poema en flipflop vinden dit leuk.
  15. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Oehh ik maak altijd stoofpotten als hachee en bouef bourguignon in grote porties, meestal zn 2,5/3 kg vlees plus de rest. Past altijd maar net in een hele grote pan. We eten dat dan 2 dagen achter elkaar en de rest gaat in porties in de vriezer.

    Net zoals soep, ook een aantal liter.

    Toevallig had ik afgelopen vrijdag draadjesvlees gemaakt, vanavond het laatste opgegeten. Hebben er 3 dagen van gegeten.
     
  16. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik doe ook vaak gehaktballen in jus in de slowcooker, jammie. Maak er veel en gooi de rest in de vriezer.

    Ook pastasaus idd.

    En erwtensoep, ook heerlijk.

    Rode kool, stoofvlees, babi ketjap, kipkerrie, nasi, bami, lasagne gewoon of spinazie etc werken ook prima!
     
  17. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.173
    10.698
    113
    Bloemkoolcurry
    Pompoenstoof met bonen
    Groentestoof op Marokkaanse wijze, alleen couscous toevoegen
    Allerlei dikke groentesoepen
    Lamstajine
    Bietjes voorkoken en op de dag zelf een salade mee maken
     
  18. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik weet niet of het de intentie was van TS om het te hebben over extra maaltijden koken en invriezen, of meal prepping.

    Het tweede is namelijk iets anders: in het begin van de week verschillende elementen van een maaltijd voorbereiden, die je in de dagen daarna kan combineren tot een maaltijd. Dus al rijst koken, paprika snijden, noedels koken, kipfilet bakken, fruitsla maken, wortels snijden, etc etc. Dat bewaar je dan in je koelkast tot het tijd is om je lunch of avondmaal te assembleren.
     
    Eefje00 vindt dit leuk.
  19. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Het hoeft van mij niet in het Engels hoor, maar dat is hoe ik de term tegen kwam, toen ik hierop ging zoeken. Vind je het zo vervelend??
     
    Raaf92, flipflop en Riverdale87 vinden dit leuk.
  20. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    bedankt iedereen voor de tips! Heb ik zeker wat aan.
    Voor een aantal, ik snap niet waarom je zo’n reactie zou willen plaatsen? Dat voelt een beetje alsof je iemand dom neer wil zetten. Wellicht reageer ik overgevoelig hoor, maar ik vind het best onaardig overkomen.
     
    Athina vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina