Hoi, ik wil vanmiddag gaan meal preppen voor deze week! Echter weet ik niet zo goed wat ik moet gaan maken. Wat maken jullie zoal als jullie gaan mealpreppen?
Ik ben geen echte mealprepper. Maar doe dat wel met lunchdingen voor de kinderen. Ik bak op een dag bv een hele stapel volkoren pannenkoeken die ik dan invries, of bosbessen/frambozenmuffins, muesli/granolarepen enz. Qua warme maaltijd is het enkel pastasaus waar ik een volle pan van maak om dan in delen in te vriezen en ik snij kilo's groente op 1 dag om zakken macaronigroente zelf te maken zodat ik die alleen nog in de pan hoef te gooien.
Vooral sausen. Verse pasta saus, saus voor lasagna, curry's, soepen. Dat vind ik toch het beste werken.
Ik volg. Ik maakte wel eens bakjes kip - rijst - groente. Verder eet ik graag vis maar dat vind ik toch niet zo lekker als ik dat op moet warmen weer.
Ik wilde ook boerenkool maken. Maar ik wil eigenlijk dus voor de hele week en de hele week pasta lijkt me niks
Met tomatensaus kun je verschillende gerechten maken. Bijvoorbeeld: https://www.libelle-lekker.be/artikelen/161200/1x-koken-3x-genieten Een basis tomatensaus dus, en soepen kunnen ook prima in grote hoeveelheid gemaakt worden. Daarnaast stoom ik altijd een flinke hoeveelheid (zoete) aardappelen, die we later nog kunnen opbakken. Met de zoete aardappelen kun je bijvoorbeeld nog zoete bliksem maken. Verder maak ik ook altijd een grote hoeveelheid nasi, pilav, chili con carne/ chili sin carne ed, zodat we er minstens 2x van kunnen eten (en vaak ook nog een portie als lunch mee kunnen nemen). Een tip: Schaf een slowcooker aan
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185373/zoete-bliksem-met-appel-en-spek Echt heerlijk! Fijn hè, die slowcookers! Ik ben er zo blij mee haha, hij wordt hier veel gebruikt!
Wij maken vaak dingen in voorraad. Een eenvoudige tomatensaus voor pizza of pasta. Mexicaanse tomatensaus ligt vaak ook in de diepvries, erwtensoep, helaas het laatste zakje stoofperen uit de diepvries gehaald. (Stoofperen gaan ook goed in de slowcooker, zonder suiker mooi rood en zoet)
Stampotten gaan ook prima, bv boerenkool, zuurkool, hutspot, bietenstampot. Stampot rauwe andijvie werkt weer niet.
Oehh ik maak altijd stoofpotten als hachee en bouef bourguignon in grote porties, meestal zn 2,5/3 kg vlees plus de rest. Past altijd maar net in een hele grote pan. We eten dat dan 2 dagen achter elkaar en de rest gaat in porties in de vriezer. Net zoals soep, ook een aantal liter. Toevallig had ik afgelopen vrijdag draadjesvlees gemaakt, vanavond het laatste opgegeten. Hebben er 3 dagen van gegeten.
Ik doe ook vaak gehaktballen in jus in de slowcooker, jammie. Maak er veel en gooi de rest in de vriezer. Ook pastasaus idd. En erwtensoep, ook heerlijk. Rode kool, stoofvlees, babi ketjap, kipkerrie, nasi, bami, lasagne gewoon of spinazie etc werken ook prima!
Bloemkoolcurry Pompoenstoof met bonen Groentestoof op Marokkaanse wijze, alleen couscous toevoegen Allerlei dikke groentesoepen Lamstajine Bietjes voorkoken en op de dag zelf een salade mee maken
Ik weet niet of het de intentie was van TS om het te hebben over extra maaltijden koken en invriezen, of meal prepping. Het tweede is namelijk iets anders: in het begin van de week verschillende elementen van een maaltijd voorbereiden, die je in de dagen daarna kan combineren tot een maaltijd. Dus al rijst koken, paprika snijden, noedels koken, kipfilet bakken, fruitsla maken, wortels snijden, etc etc. Dat bewaar je dan in je koelkast tot het tijd is om je lunch of avondmaal te assembleren.
Het hoeft van mij niet in het Engels hoor, maar dat is hoe ik de term tegen kwam, toen ik hierop ging zoeken. Vind je het zo vervelend??
bedankt iedereen voor de tips! Heb ik zeker wat aan. Voor een aantal, ik snap niet waarom je zo’n reactie zou willen plaatsen? Dat voelt een beetje alsof je iemand dom neer wil zetten. Wellicht reageer ik overgevoelig hoor, maar ik vind het best onaardig overkomen.