Dat wordt toch nergens gezegd? Het gaat erom dat niet ieder kind een Einstein hoeft te worden en ook niet ieder kind is een Einstein maar dat je daardoor als ouder zijnde niet minder trots op je kind bent. Mijn oudste zit nu in de derde van de Mavo en heeft de Havo geprobeerd en dat lukte niet. Wellicht was het gelukt wanneer die van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat had moeten stampen en dan nog met een magere zes thuis zou komen en dan met de hakken over de sloot ieder jaar overgaan en uiteindelijk op zijn bek gaan en het gewoonweg niet redden. Dan maar een niveau naar beneden en daardoor een kind wat een stuk beter in zijn vel zit. Niet heel het leven hoeft enkel om prestaties te draaien en geloof me een puber die niet wil die krijg je echt niet aan het werk, hoe harder je roept hoe meer ze zich zullen afzetten.
Haha heb lekker zuurkoolkliekje gegeten en daarna boodschappen gaan doen. De man mocht de kinderen douchen en naar bed brengen. Vanmiddag overigens wel heerlijk op pad gegaan. Had ik ff nodig.
Niemand heeft het over met de pet er naar gooien. We hebben het over kinderen die bv havo/vwo aankunnen maar liever naar het vmbo gaan om allerlei redenen.
Nou ja, ik kreeg een beetje het idee dat als je je kind toch een hoger niveau wenst dat je dan toch wel een vreselijke ouder bent. Dat je je kind geen gelukkig leven gunt enzo. Sowieso ben ik niet zo van de zesjes-cultuur. En helemaal als ik weet dat het erin zit. Der lees ik er wel in ja...
Ja... En dat zou voor mij dus we een reden zijn om dat niet zomaar te accepteren. Sorry, dan maar een vreselijke ouder in de ogen van sommigen maar als mijn kind havo/VWO niveau heeft en dan vmbo wil dan heb ik daar idd wel een probleem mee. En dat zegt dus helemaal niets over mijn idee van het vmbo.
Heb jij je al verdiept in wat die redenen kunnen zijn waar over wordt gesproken? Ik las hier al iets over een kind met adhd bijvoorbeeld. Zo'n kind zou wat leercapaciteiten betreft misschien prima havo aankunnen. Maar misschien dat de adhd dermate in de weg gaat zitten dat er dan allerlei andere problemen op gaan spelen. Nee dan toch lekker gaan pushen zo'n kind. Valt het kind misschien binnen een bepaalde tijd wel helemaal uit van school.
Als een kind al weet dat het naar het grafisch lyceum wil, maar het zou n.a.v. een cito gymnasium kunnen... moet het dan tegen heug en meug het gymnasium doen? Terwijl de klassieke talen helemaal niet hun interesse hebben? MOeten ze dan per se 2 jaar langer naar school, omdat ze anders onder hun niveau presteren? Ik denk dat mensen af moeten van het idee dat hoger, beter is. En of je iets gaat studeren dat bij je past, ligt niet alleen aan of het aansluit bij je maximaal haalbare leerniveau. WO is in de meeste richtingen heel theoretisch. Niet iedereen die goed kán leren, wil iets theoretisch doen. Intelligente mensen kunnen ook heel goed praktische beroepen uitoefenen. Andersom wordt het wel lastig. Als je niet de mogelijkheden hebt om ingewikkelde theoriën te begrijpen, dan kun je niet naar het WO.
Neurologische of medische problemen dan zal er zeker aanpassingen nodig zijn, dat ben ik met je eens.
Je mag het toch met elkaar oneens zijn. Deze ontzettend onvriendelijke opmerking lijkt me niet nodig.
Mijn ervaring is dat als mensen denken hun punt niet over denken te kunnen brengen danwel vinden dat ze gelijk hebben ze vaak persoonlijke steken uitdelen... Het hele forum hier staat er vol mee..
Ik vind "ik heb er geen zin in" gewoon geen legitieme reden om je potentie niet volledig te benutten. Anders is het als er neurologische of medische redenen zijn. Maar Ik mag wel hopen dat school dat signaal toch wel eerder dan groep 8 oppikt zodat daar optijd iets mee kan worden gedaan.
Ik heb het niet over geen zin in. Ik heb het over een kind dat al helemaal weet wat die qua opleiding en richting wil gaan doen (vmbo) en dan van mij niet de tijd hoeft te gaan verdoen op een vwo.
Waarom? Ik moest Maar zelfs bij geen zin helpt pushen niet. Bij mij werkte het juist averechts. Een kind een richting op duwen heeft geen enkele zin, het zal toch pas echt wat worden als het uit iemand zelf komt. Wil daarmee niet zeggen dat je je kind niet mag stimuleren het beste uit zichzelf te halen, maar dat beste is niet perse ook het hoogste. En misschien wel, maar dan komt dat er ook wel een keer uit.
En daarbij vmbo is niet een eindstadium, maar een begin. Je kind kan dan nog alle kanten op. De lange weg is misschien niet altijd de meest slimme, maar kan ook veel voordelen opleveren. Mijn man is verder dan zijn collega's met dezelfde WO opleiding, mede omdat hij dankzij zijn achtergrond (mavo, mbo, hbo, wo) ook veel praktijkervaring heeft opgedaan, waar veel van zijn collega's alleen theorie kennen. En voor hetzelfde is mbo wel het eind. Is daar iets mis mee? Waarom zou je iemand dwingen de theoretische kant op te gaan, wanneer iemand veel liever bezig is in de praktijk en daar misschien wel heel goed in is en gelukkig. En tegenwoordig heb je als loodgieter/timmerman verre van te klagen.