bakerzak afwennen?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Chrissie, 12 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Volgens het CB wordt het tijd dat we ons ventje gaan afwennen van het slapen in een bakerzak. Hij is nu ruim 4.5 maand. Ze geven als reden dat als ie kan draaien (kan hij nog niet) dat t dan beter is om niet in zo'n ding te slapen. Dit ivm het dan op de buik draaien met zak aan. Toch lees ik hier op de site best moeders die hun kleintje langer ingebakend laten slapen.
    Daan slaapt 2 slaapjes overdag in zn zak, de rest niet. Ik heb t wel geprobeerd om m die 2 slaapjes ook zonder te doen, maar dan is ie zo onrustig dat dat niet werkt.
    Ik zit nu heel erg te twijfelen, moet ik m toch afwennen, of kan t best nog wel een tijdje? En om te draaien, dan hebben ze hun armen toch nodig, dus dan zou dat toch al veel lastiger gaan in zo een zak? (Hij is trouwens wel heel sterk, zelfs al ligt ie op zn buik, dan kan ie nog makkelijk zn hoofd draaien)
    Iemand ervaring of ideeen?

    Groetjes Chris
     
  2. saartje27

    saartje27 Fanatiek lid

    13 jan 2007
    2.391
    1
    36
    Nederland
    Ik lees met je mee, wij willen Jason ook uit zijn bakerzak krijgen, tot op heden nog zonder succes.

    Groetjes
     
  3. elsa

    elsa Bekend lid

    14 mrt 2007
    693
    0
    0
    eindhoven
    Wij hadden Florian overdag in een bakerzak (puckababy) en 's nachts in de swaddle me (strakker ingebakerd).

    Ik heb een zachte slaapzak gekocht met mouwen zodat dit wat strakker voor hem aanvoelt en hij niet zo snel aan zijn gezicht kan komen. dit heb ik 's nachts geprobeerd omdat dit zijn meest vaste slaap en hij steeds vaker uit zijn zak wurmde. En warempel, dit ging direct goed!

    Daarna ook overdag, dit was de eerste paar dagen onrustig, iets vaker naar boven voor zijn fiepje. Maar nu gaat dat ook goed. Bij het cb zeiden ze ook dat het rond 4 maanden afgebouwd moest worden ivm draaien.

    Bij ons is dus een slaapzak met mouwtjes de uitkomst geweest, zonder vond hij het maar niks.

    Wie weet ook een idee voor jou?
     
  4. hoi, hier heeft Jesse vanaf 6 weken in de puckababy bakerzak geslapen.. tot hij op een gegeven moment 180o gedraaid wakker werd.. hebben we een slaapzak met mouwen gekocht.. ook omdat we bang waren dat hij ineens op zijn buikje lag.. ook hier draait hij nog niet echt.. dat begint nu pas!
    We vonden het wel 'eng' om hem in die slaapzak te laten slapen, omdat we bang waren dat hij snachts wakker zou worden haha erg he!

    Maar dat is helemaal goed gegaan!
    Hij slaapt nog steeds iedere nacht door! En geen kick gegeven dat hij niet meer in de bakerzak slaapt!

    Tis wel een wat dikkere slaapzak..

    succes!
     
  5. saartje27

    saartje27 Fanatiek lid

    13 jan 2007
    2.391
    1
    36
    Nederland
    De bakerzak van Jason was hoognodig toe aan een wasbeurt. Heb dus in een slaapzak met lange mouwen gelegd. Ging super goed, heeft overdag goed slapen en zelfs de nacht ook. Helaas de volgende dag begon het weer van voor af aan. Alleen maar met zijn armpjes maaien. Dus welkom terug bakerzak... :(
     
  6. elsa

    elsa Bekend lid

    14 mrt 2007
    693
    0
    0
    eindhoven
    hoi saartje,

    hier ging het in het begin ook de ene dag beter dan de andere. Na ongeveer 2 weken had hij het helemaal "door" en gaat het goed. Misschien nog even langer proberen?

    gr.
     
  7. saartje27

    saartje27 Fanatiek lid

    13 jan 2007
    2.391
    1
    36
    Nederland
    Hoi Elsa,

    Hij is er duidelijk nog niet aan toe geloof ik. Wil nu gaan proberen hem om de dag in een slaapzakje te leggen, in de hoop dat ik hem een beetje kan foppen. :D
     
  8. elsa

    elsa Bekend lid

    14 mrt 2007
    693
    0
    0
    eindhoven
    haha, veel succes. hoop dat het lukt ;) je merkt wanneer je kindje eraan toe is, was bij ons ook. en toen ging het vrij snel goed.
     
  9. saartje27

    saartje27 Fanatiek lid

    13 jan 2007
    2.391
    1
    36
    Nederland
    Ik ben benieuwd. We wacht het gewoon rustig af. :D
     
  10. Gup1982

    Gup1982 Niet meer actief

    Hoi,

    Ik heb sinds 2 dagen bij Dani ook een slaapzakje aangedaan ipv de bakerzak. Nu doe ik het zo dat ik zijn linkerarmpje in de slaapzak stop (is z'n drukke arm)en de andere er gewoon uitlaat (slaapzak zonder mouwen). Maar het gaat redelijk goed, ben verbaast hoor maar ik roep nog niets te hard want je weet maar nooit.

    succes!
     
  11. Tyler is nu 5,5 maand en slaapt nog in zijn bakerzak.
    In de box draait hij alle kanten op maar als hij eenmaal op bed ligt in zijn bakerzak blijft hij gewoon op z'n rug liggen!
    We doen af en toe wel zonder bakerzak en dan slaapt hij ook wel maar een stuk korter, dus voorlopig blijft hij er nog lekker in liggen!
     
  12. Littlebird

    6 dec 2006
    55
    0
    0
    Studente en a.s. moeder
    Abel heeft erin geslapen vanaf dat hij 4 maanden was. Gewoon inbakeren mocht toen niet meer, maar de bakerzak wel. En met 9-10 maanden was hij het zat. Toen ging hij elke keer huilen als ik zijn armpjes ging insluiten. Tussentijdse pogingen tot afwennen waren een drama. En nu gaat het super.
     

Deel Deze Pagina