Ik sluit mij bij @suus1983 aan. Ik zou hier echt afspraken over maken. Vind het echt niet fair klinken.
Hoe hebben die familieleden dat bekostigd? Hadden zij tijdens die opleidingen ook kinderen? Zo ja, hoe loste ze de opvang voor die kinderen op? Kwamen daar extra kosten bij kijken? Zo ja, hoe hebben ze dat bekostigd? Sloot de opleiding aan bij hun werk op dat moment? Was het opleidingsinstituut in de buurt? Zo nee, hoe bekostigde ze de extra kosten voor het reizen? Het is heel goed om positief naar situaties te kijken en te proberen mogelijkheden te zien. Dat werkt inderdaad vaak stimulerend. Wanneer je echter blijft verkondigd dat alles met keuzes te maken heeft ongeacht de situatie, dan sla je de plank mis en krijg je een heel ander effect. Bijvoorbeeld dat mensen ontmoedigd raken, ze het idee krijgen het fout te doen en ze tegelijkertijd geen uitweg zien. Dat mensen overmoedig raken en zich in bochten wringen wat uiteindelijk voor geestelijke, lichamelijke en financiële problemen kan zorgen. Jij lijkt niet te willen geloven dat dingen soms gewoon echt niet kunnen op dat moment. Echter is dat helaas in best wat gevallen wel zo.
Ik vraag mij dan oprecht af hoe hij dat straks wilt gaan doen als jullie kind(eren) een beugel nodig zullen hebben. Gaat hij dat dan ook niet betalen omdat hij het onzin vind? Maar reageert jouw man altijd zo als je vraagt of hij iets wilt voorschieten? Of is het toevallig alleen nu bij de Ortho dat hij dan zo moeilijk doet? Ben het ook met @suus1983 eens, ik zou hier toch eens duidelijke afspraken met elkaar over maken. Vind het niet helemaal '' gezond '' als een partner gaat zuchten als de ander vraagt of die even een rekening kan betalen voor de ortho. Vind het sowieso apart als je ( zeker als je een gezin hebt ) nog in het '' jouw geld '' en '' mijn geld '' denkt, maar goed dat is dan ieder voor zich.
Ja, ze hadden allemaal al kinderen. Bij een aantal was de opleiding een ander gebied dan waar ze werken. Bij slechts een paar was de opleiding in dezelfde plaats als waar ze woonden. Verbazingwekkend goed de mensen hier worden geloven dat het kan. Hebben jullie hebben geen mensen je omgeving die later weer naar school zijn gegaan? Ik ben aan van niet je zo hard doet dat het niet kan. Oh en voor je weer begint: eentje had 2 kinderen, vrouw werkte niet dus kostwinner die full time werkt in een fabriek (ja 3 shifts) en de opleiding was niet in de stad zelf. Dus ook dat kan.
Niemand hier die beweert dat je later niet weer naar school kunt volgens mij. Mijn man heeft afgelopen zomer zijn master afgerond. Naast zijn baan en 3 kleine kinderen. Echter werd zijn studie vergoed door de werkgever en mocht hij deels onder werktijd studeren. Als je beiden werkt en je komt al net rond dan is 2000 euro studiegeld per jaar + weet ik hoeveel aan boeken gewoon simpelweg niet te behappen. Dat is toch niet zo lastig te begrijpen ? Laat staan dat je nog minder gaat werken om uren te gebruiken voor je studie.
Niemand zegt toch niet dat het NIET kan. Jij beweert alleen dat het ALTIJD kan, en dat is niet waar. De financiële en emotionele draagkracht van verschillende gezinnen is nu eenmaal nooit dezelfde.
Wat een aannames en slecht lezen van de vele posts hier. Lees mijn post nog eens een keer. De vragen die ik stel, stel ik natuurlijk met reden, jammer dat je niet overal antwoord op geeft.
Precies, er zijn tal van redenen waarom iemand/een gezin dat niet kan. Maar dat gaat er echt niet in geloof ik.
Mijn vader heeft meerdere opleidingen gedaan toen ik kind was. 1 om van werkveld te wisselen en de rest op kosten van zijn werkgever. Tuurlijk kan het wel bij sommige mensen. Alleen niet bij iedereen. Ik wilde me omscholen naar verzorgende IG. Bbl opleiding dus betaald. Alleen ging dat ten koste van mijn autistische zoon. En dan zo heftig dat niemand dat had zien aankomen. Op aanraden van de begeleiding die we toen voor hem kregen was ik juist die opleiding gaan doen, iets voor mezelf, dan zat ik vast ook beter in mijn vel etc etc Nou dat was de slechtste keuze die ik gemaakt heb de afgelopen 11 jaar :/
De kinderen beugelen al, de oudste is al bijna klaar en het deel wat vergoedt wordt zitten we nu boven en daarom krijg je nu de rekeningen thuis. Hij vindt dat beugelgebeuren gewoon reinste onzin en geldklopperij en snapt niet dat het allemaal zo enorm veel moet kosten. Ik vind het ook geldklopperij maar wat moet dat moet en daar komen helaas veel kosten bij kijken. Verder valt het allemaal wel mee, het is echt niet zo dat die altijd moeilijk loopt te doen over vanalles maar ik heb er wel een hekel aan om het te moeten vragen. Hij hoeft immers ook niet aan mij te vragen of ik zijn werkkleding wil wassen en het eten op tafel,wil zetten want dat doe ik gewoon. Het is verder geen boeman maar het kan weleens mopperen Ps, de rekening voor de ortho is inmiddels betaald.
Als ik dit lees ben ik blij dat alles op 1 grote hoop komt. Zijn geld, inmijn geld! Vind het altijd bijzonder te lezen dat dit zo gescheiden is bij een hoop mensen. Maar goed dat is niet de discussie Hier zou ik niet stoppen met werken denk ik. Ontzettend veel plezier in werk. En thuis werk ook in balans. Werk vanuit huis, dus ook veel thuis. Wat voor 2 dochters van 16 en 14 ook fijn is. Werk 3 dagen waarvan jongste 2 dagen bso heeft en 1 dag is mijn man thuis.
Ik ben pas helemaal gestopt met werken. Ik was zo klaar met deze baan (was ook maar 1 dag in de week) dus ik ben nu fulltime huismoeder en dat gaat prima! We moeten alleen iets zuiniger gaan doen dus als jullie nog tips hebben?
Tips pluis alle folders uit voor boodschappen en kijk of een aanbieding ook echt een aanbieding is. Bv Karvan cevitam 2 voor 4,75 is geen echte aanbieding 1+1 gratis bv wel. Groenten en fruit als het kan bv bij de boer halen of juist de seizoensproducten. Ook hebben wij gekeken naar tv abonnement als jij op kan zeggen/verlengen kijken wat de aanbiedingen zijn soms helpt het om te dreigen met opzeggen dan lukt het vaak wel om bij verlenging ook half jaar korting te krijgen. Gas water licht kan je kijken wat je werkelijk verbruikt en daar je maandbedrag op afstemmen.
Wat mij heel erg helpt is niet meer de week boodschappen in de winkel te doen maar online te doen en dan of laten bezorgen of ophalen in de winkel. Je bent enorm bewust aan het boodschappen doen en bespaart heel veel omdat je nu geen impuls aankopen doet. Daar kan je echt aardig wat mee besparen.
Impulsaankopen zijn sowieso niet handig, die spullen nemen alleen maar ruimte in in je huis en in je hoofd. Denk er goed over na of je dingen echt nodig hebt. Mijn stelregel is: als ik pas vind dat ik het nodig heb wanneer ik het zie, heb ik het niet nodig. Anders had ik het me immers wel bedacht voordat ik het tegenkwam. Kijk ook even goed naar bepaalde servicekosten. Televisie wordt al genoemd, maar denk ook eens aan afval. Minder weggooien is altijd een goed idee, dus die impulsaankopen kun je laten liggen, maar er zijn soms ook alternatieven voor dingen die je normaal gesproken op laat halen. In sommige gemeenten zijn er recyclepunten voor wegwerpluiers waar je ze gratis kwijt kunt (bij ons op de kinderboerderij, bijvoorbeeld), tuinafval dat geen onkruid is kun je composteren en zo besparen op tuingrond en container ledigingen. Veel dingen uit een pakje maak je best makkelijk zelf en zo bespaar je kleine beetjes afval en dus ophaalbeurten. Ik ben van de eco-besparingen, zoals je ziet.
Ha leuk, wij ook. Compostbak in de tuin is echt geweldig! Wij zijn met z’n 5en en hebben een kleine zwarte container en die is elke 2 weken half vol. (We betalen niet per lediging maar naar formaat bak) er zijn hier mensen in de straat die alleen of met z’n tweeen wonen en die hebben een grote elke week barstensvol zitten. En dan wordt plastic nog apart opgehaald ook. Alle abonnementen langslopen, ook van je gsm, impuls aankopen vermijden, droge producten groot inkopen, seizoensgroenten eten en veel zelf maken scheelt een hoop. (Toevallig vind ik dat ook leuk, dat scheelt wel) kringloop en marktplaats hoewel ik daar niet altijd wat kan vinden. Was drogen aan een rek, zeker in de zomer lekker buiten. Je energieverbruik eens na gaan. En je ook niet gek laten maken over alles wat je volgens anderen allemaal zou moeten hebben/kopen. Scheelt ook een hoop.
Ik heb even 30 pagina's geskipt hoor, misschien is het al gezegd. Maar juist onder artsen is het "parttime" werken eigenlijk wel uitstekend geregeld. In veel perifere vakgroepen zie je zelfs dat iedereen 4 dagen werkt. En de mogelijkheid is er bijna altijd wel in deze tijd, in elk geval in mijn beschouwende ziekenhuis-specialisme. In de academie wordt ook volop geparttimed. En denk aan huisartsen, verpleeghuisartsen en sociaal geneeskundigen, die parttimen ook massaal. Al is "parttime" natuurlijk enigzins betrekkelijk, en is onze parttime qua uren in andere vakgebieden fulltime. Maar de tijd dat je als arts "dus" nooit thuis was, is toch echt wel allang voorbij.
Ik vraag me dan toch af TS @Liselou als artsen wel parttime kunnen werken, wat maakt dat dat bij jouw man niet kan.
Dat kan toch bij elk beroep.. sjonge gewoon even in gesprek gaan met zijn baas.. niet zo moeilijk toch. *sarcasme uit*