Naar aanleiding van mijn vorige topic, ben ik wel tot inzicht gekomen dat ik toch ook andere dingen moet eten, wij hebben 80 euro per week voor de boodschappen, wat zijn nou goedkope, maar verantwoorde en voedzame tussendoortjes of maaltijden voor een zwangere vrouw? Ik wil niet meer heel de dag alleen maar brood eten als ik honger heb, ik heb yoghurt gehaald vanmiddag, maar dat lust ik dus alleen met suiker, zijn er andere suggesties? Ik wil t beste voor mn kindje! En tegelijkertijd ook voor mezelf Alvast bedankt!
@Kimmetjuh90 Ik vind het ook erg moeilijk hoor en nu zeker met de zwangerschapsdiabetes en de insuline. De diëtiste raadde mij aan om fruit en indd yoghurt te eten. Ik ben ook echt een zoetekauw maar ik mocht wel optimel yoghurt aardbei ofzo. Dan hoefde ik daar geen suiker in te doen. Naast de 3 hoofdmaaltijden eet ik dan tussendoor: 10.00 vaak koekje of cheese dippers omdat ik van yoghurt nog vol zit bij middageten. 14.00 yoghurt met fruit 16.00 stukje fruit En savonds meestal een normaal klein koekje bij de koffie/thee. Zo zijn gelijk de koolhydraten verdeeld. Er staan ook veel tips bij het topic zwangerschapsdiabetes over eten misschien heb je daar iets aan. Verder veel water drinken.
Banaan vult goed Kwark yoghurt (aardbeien/ vanille) (eigen merk of van optimel) Ontbijtkoek (volkoren) Eierkoek Glas drinkyoghurt En zorg dat je brood volkoren is, geen witte broodjes. En volkoren pasta, zilvervliesrijst etc. Dat is veel voedzamer.
Cherrytomaten Maiswafels Fruit Kwark Handje noten Overnight havermout met optimel drink Volkoren beschuitje met 30+ kaas Avocado Nakd reep (zonder gekke toevoegingen) Klein stukje pure chocolade Rijstwafel met pindakaas Blokje kaas
Dit was mijn dag: 7u dubbele rijstwafel met pindakaas en een koffie 9u banaan met schaaltje kwark (250 Gr) 11u appel 13u gewokte andijvie (a la crème) met 100 Gr gerookte kip (restje van vorige dag) 15u resterende 250 Gr kwark 16u cherrytomaatjes 18u vegetarisch braadworstje met stamppotje tuinerwten 20u lepel pindakaas uit de pot
Augurk in een plakje kipfilet rollen. Gekookt eitje. Blikje tonijn met gesnipperd uitje en beetje majo op plakjes appel (dus appel als toastje gebruiken).
Ik heb ook zwangerschapsdiabetes, en mijn gezonde tussendoortjes zijn yoghurt met verse aardbeien, blokjes kaas, olijven, plakjes ham met augurk (wel even letten op koolhydraten/suikers voor mij) en kipfilet met bijv roomkaas maar kan nog meer op natuurlijk... en natuurlijk fruit...
Bedoel je voedzaam als in calorierijk? Dan zou ik vooral de vette producten nemen als avocado en noten. Banaan en pindakaas zijn ook calorierijk. Andere fruitsoorten en ook yoghurt zijn wat dat betreft helaas niet zo calorierijk. Volle kwark zou je nog kunnen eten. En gooi lekker een scheut extra vierge olijfolie over je eten (is niet om mee te bakken). Oh ja, een bak havermout met volle melk en noten erdoor en plakjes banaan: lekker en voedzaam! Enkel de noten zijn wat prijziger maar in Duitsland kun je ze vaak in bulk goedkoper krijgen.
Ik neem graag blokjes avocado met stukjes gebakken of gekookt ei en blokjes witte kaas. Handje tuinkers erover en een klein beetje olijfolie. Dat vult bij mij enorm.
Roerei, omelet met stukjes paprika of gewoon gekookt eitje Stukjes komkommer, tomaatjes evt dippen in humus Groenten koken en pureren met een handje linzen en kruiden tot een soepje Fruit Helaas lukt het mij ook niet om dit alles meer te eten tijdens Mn zwangerschap. Word overal misselijk van en krijg weinig Mn strot door Succes!
Humus met wortel of komkommer dippen Rijstwafel met pindakaas of smeerkaas Kikkererwten uit de oven met specerijen (maar volgens mij ben je best een kieskeurige eter zei je he? Dus dat vind je dan misschien niks) Dadels als zoetigheid (bij de Turk) Bosbessen en frambozen (van de markt) Glas verse jus Augurk met een plak kaas Karnemelk met verse jus er door Omelet/gekookt ei Avocado lepelen met beetje zeezout (wel veel calorieën!) Zelf bananenbrood maken als snack