Hallo, Ja rare vraag en misschien staat het ook al honderd keer beschreven maar er zijn toch een paar dingen waar ik over twijfel of je die mag eten tijdens de zwangerschap. In de winkel zag ik kip/sate salade maar daar zit eigeel in..... mag je dit wel eten? Volgens mij zit er in alle salades eigeel. En boursin of andere kruidenkazen? En over gerookte zalm weet ik het ook niet zeker.... Veel vragen, maar beter het zekere voor het onzekere Groetjes Liesbeth
Hoi, Boursin en andere kruidenkazen mag je hebben. Kazen met au lait cru, mag je niet hebben, maar die zijn er in Nederland bij niet te vinden. Kipsate salade mag je ook hebben. Gerookte zalm geloof ik niet, maar wel de verse van de visboer. Kijk anders ook eens op voedingscentrum. Eet smakelijk meis. Groetjes, Elvira
Pffff... je mag het allemaal hebben. Gerookte zalm alleen niet vacuüm verpakt. Informeer jezelf door op voedingscentrum.nl enzo te kijken en met je VK te overleggen. Eigeel is in NL producten altijd gepasteuriseerd dus maak je daar maar geen zorgen over. Gewoon lekker eten want dan is zwanger zijn veel leuker! Enne... lees eerst gewoon eens een boel topics door dan kom je dit soort dingen vanzelf tegen! Succes
over de zalm nog het volgende: voorverpakt niet doen in verband met listeria. Bij de visboer kun je schotse en canadese krijgen. De ene wordt gerookt bij maar 65 graden (ik weet niet welke) en die zou dus nog wel listeria kunnen bevatten. Even vragen dus.
Nééhéé! Het gaat om VACUÜM verpakte vis. Voorverpakt is niet per definitie vacuüm. Je kan gewoon rauwe zalm (sushi bijvoorbeeld) eten zolang die maar vers is! Er zijn een paar vissoorten die afgeraden worden ivm kwik: bijvoorbeeld haai. Ik geloof niet dat we die vaak eten Maar zolang je gevarieerd eet kan je eigenlijk niet teveel kwik binnen krijgen... zo zie je maar weer... ja kan zelfs een stukje (rauwe) haai eten!
Wat trouwens wel kan: direct ingevroren vaccuum verpakte zalm uit het vriesvak van de supermarkt. Ik heb dit gevraagd bij het voedingscentrum en volgens hun kon dit wel omdat dit meteen heel diep word ingevroren en er zo geen listeria bij kon komen. Het is alleen zaak dat je het wel dezelfde dag opeet en niet nog langer bewaard in je koelkast.
Over listeria zei de visboer het mij zelf. Die zegt tegen mij, dat roken bij 65 graden niet bacterien dood. Ze zijn vanuit de VWA nogal kien op listeria en zo, en zodoende wist hij dat. Over de vacuum heb jij gelijk, ik bedoelde dat ook zo. Volgens mij hebben ze bij de supermarkt niet anders dan vacuum voorverpakt, maar dat terzijde.
De kans op listeria in verse vis is heel klein, dat had je visboer ook mogen zeggen! Gewoon lekker eten. Ik heb trouwens vrijdag avond heerlijk sushi zitten eten.. fantastisch. Had het een tijdje laten staan maar nu ben ik helemaal 'los' gegaan!
nou ja, weet je, ik vind met dat soort dingen ook altijd zo..mosterd na de maaltijd. In het begin van de zwangerschap - toen je nog niks zag - heb ik me vierkant gegeten in die zalm....maanden later, dikke buik, zegt die man het ineens. Nou ja, denk ik dan, het zal zo'n vaart niet lopen als de beste man enorm hygienisch is, maar lekker zit het je niet. Ook zo iets - helemaal off topic - detectiepoorten. Ik heb bij beide zwangerschappen meegemaakt dat je zodra je zichtbaar zwanger was niet meer door detectiepoorten mocht vanwege de röntgenstraling. Ik zeg dan mag je daar wel een bord bij hangen, want wat als je nu niet zichtbaar zwanger bent? Ja euh......
Sinds wanneer zit er röntgenstraling in detectiepoortjes? Dat is toch elektromagnetische straling? Allemaal onzin hoor. Waar je op moet letten tijdens de zwangerschap wordt allemaal keurig beschreven in de info die je bij de VK krijgt. Verder ben ik het helemaal met SM591 eens.
ha ha, ja het was er wel een die zijn stoere uniform goed vulde zal ik maar zeggen...paar stoere rode schoenen erbij en klaar
Waar 1 vraag allemaal naar toe kan leiden..... hahaha leuk hoor! Nou in ieder geval bedankt voor de antwoorden meiden! Groetjes Liesbeth
Hoi, weet iemand misschien bij welke temperatuur die bacterie niet meer kan overleven? Groetjes Wybke
De relevatie is dat ik dan bijvoorbeeld de gerookte zalm die nog in de koelkast ligt kan bakken als de bacterie dit dus niet overleeft (listeria).
Dames, hebben jullie ooit een verhaal gehoord over een dergelijke besmetting in Nederland? Dus waar het kindjes iets aan overgehouden heeft? Ik dus nooit. Als ik twijfels heb, vraag ik het eea inderdaad aan iemand die er verstand van heeft, de huisarts of de verloskundige. Die kunnen je veel betrouwbaarder antwoord geven. Bij mijn huisarts is in ieder geval ook geen enge verhalen bekend. En ik kan je vertellen dat niet iedereen zich strikt houdt aan de "regels". Het lijstje van "verboden" producten wordt met de dag lang, lijkt het. Soep wordt wat dit betreft vaak wat heter opgediend dan het gegeten wordt....