Baby wil niet alleen liggen/slapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door juf21, 22 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juf21

    juf21 Bekend lid

    20 mei 2012
    725
    139
    43
    Hoi,

    Ik ben 3,5 week geleden bevallen van onze prachtige dochter. De eerste twee weken sliep ze van voeding tot voeding. Heel relaxt met een peuter er bij naast. ;)

    Maar na twee weken werd het compleet anders.
    Als ik haar in bed leg na een voeding (nadat ik haar even omhoog heb gehouden) wordt ze steeds wakker omdat ze moet spugen of krampjes heeft.
    Dus de voedings momenten duren erg lang, want rechtop gaat het wel goed. Maar ja, ze wil elke 2 a 3 uur wat drinken, dus als zo'n voeding dan een uur moet duren...

    Ook als ze 'gewoon' in de box of in bed ligt gaat het maar even goed. Ze wil alleen maar bij mij zijn en het liefst ook elk uur wat drinken. Dit kan toch niet een week lang al 5 dagen een regeldag of clusteren zijn?
    Met vriendelijke
    Ik ben geneigd om nu even een paar dagen en nachten te kolven en haar flessen kunstvoeding te geven. Eens kijken wat dat met haar doet.

    Wie heeft tips?
     
  2. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ja lastig tips , Eigenlijk zijn we allemaal voorgelogen met de box en leuke wipstoeltjes de eerste maanden willen ze dat meestal nog niet en is het heel normaal dat ze enkel bij mama willen zijn en met een tepel in de mond vlucht mama niet 1 2 3 weg en laat je weer eenzaam in de box ver van het hart dat je 8 maanden heb gehoord en gevoeld van binnen, Over een tijdje als ze beter zelf dingen pakt kan je dr steeds vaker wegleggen.
     
    Solstice, kleinepien, Liselou en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. nora25

    nora25 Actief lid

    18 okt 2013
    340
    91
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Als eerste van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter!
    Dit gedrag past sowieso bij de leeftijd vind ik. Ze willen graag bij je zijn!
    Je schrijft dat het wel goed gaat als je haar rechtop houdt als ik het goed begrijp? Dan zou ik zeggen: probeer een draagdoek of een ergonomische draagzak! Dan kan ze rechtop slapen en is ze dicht bij je!
    Verder vond ik het boek 'baby in droomritme' een heel fijn en verhelderend om te lezen.
     
    Liselou en juf21 vinden dit leuk.
  4. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.286
    3.527
    113
    Ik denk dat ze last heeft van het spugen en/of teruglopen van voeding, daarom wil ze niet graag plat liggen en lijkt het alsof ze vaak wil drinken. Ze wil dan de pijn of het nare gevoel in haar slokdarm wegdrinken.
    Wat hier hielp was alles waar ze op lagen schuin zetten, dus box schuin, bedje schuin, kinderwagen schuin en verder veel rechtop houden. Hiervoor is een draagzak of draagdoek ideaal. Hier flesvoeding gegeven, dus dat maakt niet persé het verschil.
    Ik zou eens een week of 2 proberen alle leefregels van (verborgen) reflux op te volgen. Deze heeft @Averlhach heel mooi beschreven in haar weblog, ik heb er bij beide kinderen veel aan gehad. Voor hun was het naleven van deze leefregels voldoende om de klachten voor ons allemaal dragelijk te maken.
    Betekende overigens wel dat ze de eerste 2-3 maanden bijna niet in hun bedje sliep maar veel op ons.
    Daarnaast vonden ze het allebei ook fijner om op hun buik te slapen. Zo lagen ze bij mij vaak ook, geeft een gevoel van geborgenheid en de voeding komt dan minder makkelijk omhoog.

    Ik hoop dat dit je wat helpt en dat je verder kan genieten van je 2 kids!
     
    juf21 vindt dit leuk.
  5. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.212
    113
    Waarom mag jij wel 9 maanden ontzwangeren en je baby niet? ;) Lekker bij je houden, evt in een goeie draagdoek/draagzak. En er van genieten ;) het gaat voorbij en je kan haar steeds vaker wegleggen.

    Wat hier hielp bij de spugers was:
    - op mij slapen
    - in de draagdoek
    - in de maxicosi
    - dubbel gevouwen voedingskussen met aankleedkussenhoes (zitzak)
    - en ze sliepen/lagen graag op de buik
     
    kleinepien, Zoe123, Liselou en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. juf21

    juf21 Bekend lid

    20 mei 2012
    725
    139
    43
    Fijn dat jullie aangeven dat het erbij hoort. Ik word dan toch weer zo gauw onzeker... Heb ik bijvoorbeeld wel genoeg voeding, omdat ze ieder uur het liefst een beetje wil?
    Ik heb een mei tai draagdoek. Ik heb het zelf 1x geprobeerd, maar dat ding gaapt bij het hoofd naar achteren en geeft dus niet genoeg steun. Ik zal m dit weekend eens op nieuw proberen met mijn man, ik doe vast iets verkeerd.

    @Olifantje1991: onze zoon is ook een buikslaper. De eerste maanden was het slapen bij hem ook drama, die sliep ook alleen maar bovenop ons. Totdat hij zich om kon rollen, toen was het verholpen en sliep hij als een tierelier.
    Bed schuin zetten hebben we geprobeerd, maar dat helpt niet. Maar die andere tips zal ik zeker doorlezen.
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  7. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Heb je al geprobeerd haar 5 minuutjes te laten huilen, dan een kusje en een speentje en dan weer 5 minuten etc?

    Hier bleek dat de oplossing. Ik heb wekenlang geklooid met refluxregels, draagdoek, speeltjes, andere voeding, cb en kinderarts en de oplossing was dus gewoon 5 minuutjes huilen. Blijkbaar moest ze dat even kwijt.

    Wij dachten dat ze niet alleen wilde slapen en bleven steeds bij haar, maar daarmee hielden we haar juist wakker. En in de draagdoek sliep ze ook niet heel diep.
     
  8. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ik drink zelf ook ieder uur een beetje ik zou het nog even zeker een maand zo houden en ook is het juist heel goed om je borstvoeding lekker op gang te houden .
    En borstvoeding verteert snel en de maagjes zijn nog klein bij mij ging het vanzelf over toen die wel een box mobiel leuk ging vinden,Met een peuter erbij kan je ook kijken of je baby in een draagzak wil slapen dan kan je wel leuk met je peuter spelen.
     
    juf21 vindt dit leuk.
  9. Suus2910

    Suus2910 Actief lid

    22 feb 2015
    337
    184
    43

    Baby is 3,5 week oud.... :(
     
    Solstice, kleinepien, Zoe123 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. juf21

    juf21 Bekend lid

    20 mei 2012
    725
    139
    43
    Een deel van het probleem is dat ze een buikslaper is. Ik probeer het nu al 2 dagen uit. Ze heeft net ook bij mij in bed wat gedronken, nu ligt ze naast mij op de buik en de slaapt als een roosje. Ik heb haar niet eens rechtop gehouden na de voeding.
    Maar ja, dit kunnen we niet onbewaakt doen.

    @Fennec: die tactiek hebben we bij onze zoon ook toegepast en dat werkte inderdaad goed. Dat gaan we straks bij onze dochter ook doen, maar ze is nu nog zo klein... :(
     
    Fennec vindt dit leuk.
  11. lynole

    lynole Fanatiek lid

    22 nov 2014
    1.373
    560
    113
    Vrouw
    @juf21 je kan kijken of je haar overdag in de wandelwagenbak of box kan leggen. Dan ben je wel in de buurt maar kan ze wel slapen.

    Mijn kinderen zijn allebei buikslapers. Mijn dochter sliep vanaf 3 maanden op der buik, toen kon ze zelf draaien. Mijn zoontje hebben we na een week of 2 op zijn buik gelegd en toen sliep hij. Hij sliep overdag vooral in de wandelwagenbak en nachts in de wieg naast ons bed.
     
    juf21 vindt dit leuk.
  12. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Mijn oudste sliep ook met acht weken op de buik. En als hij dat eerder had gewild had ik dat ook gedaan. Ik snap je angst maar ik lag vroeger zelf ook op mijn buik en slaap is zo belangrijk voor een baby. Toen onze oudste overdag beter sliep ging alles beter. Ik zou het gewoon overdag proberen en vaak gaan kijken en als dat goed gaat ook ‘s nachts. Zo deden wij dat.
     
    juf21 vindt dit leuk.
  13. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.137
    4.354
    113
    Home
    Mijn jongste is net 1 maandje en precies hetzelfde...
    Ik leg nu een kussentje onder haar en het gaat iets beter maar het liefst ligt ze bij mij maar met nog 2 kinderen is dit niet te doen om haar continu bij mij te houden
    Inbakeren doe ik trouwens ook
     
    juf21 vindt dit leuk.
  14. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Ja, dat weet ik. Maar onze was ook 3 weken oud. Ik zeg ook niet dat het gegarandeerd de oplossing is, maar je zou het een keer kunnen proberen en dan voor jezelf een limiet stellen. Zo zei ik tegen mezelf: ik ga het nu proberen. Ik laat haar maximaal een half uur huilen in totaal (toen was ze al 3 maanden, kan je nagaan hoe lang wij hebben geworsteld).

    Na 2x teruggaan na 5 minuten huilen heeft ze 3 uur lang geslapen. Dus tja, ik vond het zeker de moeite waard om het te proberen. Als het niet had gewerkt, dan was ik er na die ene keer ook mee gestopt uiteraard.
     
    juf21 vindt dit leuk.
  15. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.439
    2.875
    113
    Natuurlijk werkt het. Als er toch niemand komt stoppen ze vanzelf met huilen. Dat is een ingebouwde overlevingsmechanisme. Maar uit onderzoek blijkt dat het cortisol gehalte bij baby's die zichzelf in slaap huilen verhoogd blijft. Dus ook al huilen ze niet, ze ervaren nog stress. Daarnaast heeft een baby geen tijdsbesef. 5 minuten voelt als een eeuwigheid voor zo'n jonge baby.
     
    kleinepien, Zoe123, Celika en 4 anderen vinden dit leuk.
  16. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Dit is echt onzin. Er komt namelijk wel iemand, namelijk mama of papa.

    Toen we dit nog niet toepasten, sliep ze overdag niet. Helemaal niet. Sinds we dit zijn gaan doen slaapt ze 9 van de 10 keer direct, zonder te huilen, als we haar in bed stoppen. Dus dat is geen overlevingsmechanisme, ze moeten gewoon leren om in slaap te vallen. En wellicht moeten ze ook gewoon even wat energie/frustratie kwijt.

    Het zijn dit soort uitspraken over aangeleerde hulpeloosheid en overlevingsmechanismen waardoor ouders zowat mentaal eraan onderdoor gaan. Dat ouders dagen met een kind in een draagzak lopen te slepen en zowel kind als ouder totaal geen rust krijgen.

    Zoals ik al zei, je kan het ten minste een poging geven. Je kind houd daar echt geen trauma aan over als je het een keer uittest hoor. Werkt het niet, dan doe je het niet meer.
     
    Kolibrie2, toch3 en juf21 vinden dit leuk.
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.212
    113
    Maar wat moet je dan als je baby anders geprikkeld blijft om wakker te blijven? Ik ben gevoelsmatig ook niet voor in slaap huilen maar mijn 2e had ook die paar minuutjes nodig om in te slapen. Op schoot, met een fles, naast het bedje zitten... niks werkte. Alleen even huilen in bedje zonder prikkels en dan sliep ze. Ze krijste overigens niet, meer zo'n zeurhuiltje.
    Terwijl de andere 3 kinderen juist wel mijn nabijheid wilden/willen en wel begonnen te krijsen als ze alleen lagen.

    Ook in de auto/kinderwagen had ze veel moeite met slapen itt de andere 3.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  18. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    @toch3 het is inderdaad een zeurhuiltje. Heel anders dan honger of volle luier.
     
  19. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.286
    3.527
    113
    Hier sliepen ze ook op de buik, in het begin op ons, op de bank, in de kinderwagen of box, maar vrij snel ook gewoon boven in hun bedje met een camera bovenop ze gericht zodat ik ze van beneden altijd in de gaten kon houden. Daarnaast ging ik regelmatig even kijken.
     
    juf21 vindt dit leuk.
  20. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.598
    13.151
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    #20 hummeltje5, 24 mrt 2019
    Laatst bewerkt: 24 mrt 2019
    Het gebeurt echt maar zelden dat er niet genoeg borstvoeding voor je kindje is hoor!
    Er zijn zelfs zat moeders die een tweeling/drieling borstvoeden, dus dan kan 1 ook prima zou ik denken ;)
    Je kindje vraagt er zo vaak om, omdat je productie nog moet worden afgesteld op de vraag/behoefte van je kindje. En hoe vaker jij je kindje aanlegt, hoe beter dat de productie bevordert! Dát is dus waarom ze er zoveel om vraagt en -vrij zeker- niet omdat je te weinig hebt :)

    Hier is het trouwens ook niet vreemd geweest dat een voeding minimaal 1 uur duurde hoor! Vaak nog wel langer zelfs (1.15-1.30 meestal)..

    Vwb. je Mei Tai: er bestaan op Facebook groepen waar je vragen kunt stellen over of je je draagzak wel goed hebt afgesteld en andere draaggerelateerde vragen.

    Waarom ze de eerste twee weken zoveel sliep is omdat ter wereld komen heel veel energie kost en ze daar zo moe van was. Ook alle nieuwe prikkels maken vermoeid.
    Echter, na enige tijd gaan ze meer beseffen en zijn ze weliswaar nogsteeds moe van alle prikkels, maar kunnen ze het niet altijd even goed meer verwerken waardoor het slapen ineens een stuk moeizamer gaat.
    Daarnaast is het -zoals reeds gezegd- helemaal niet gek dat je kindje bij jou wilt zijn aangezien ze 9 maanden in jouw buik heeft gewoond.
    Er wordt tegenwoordig dan ook wel gesproken van een 4de trimester (dus de eerste 3 maanden van hun 1e levensjaar) waarin ze moeten wennen aan de wereld.

    Vwb. buikslapen: je zou eens kunnen denken aan een Aerosleep matras.
    Daarnaast kun je via de babyfoon je kindje natuurlijk ook vrij goed in de gaten houden.
    En als je het echt niet vertrouwd of het wel goed gaat, dan zijn er nog speciale matrassen te koop die een alarm geven mocht je kindje stoppen met ademhalen (ben de naam even kwijt).

    PS: ik weet niet hoe jullie het hebben geregeld met kraambezoek, maar misschien helpt het jullie kindje (en daarmee ook jullie) om dit (nog) wat (meer) te beperken.

    Hopelijk heb je wat aan mn info en tips.
     
    juf21 en toch3 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina