Ja tuurlijk, ben alleen nu niet thuis dus kan geen foto maken uit mijn kookboek. Maar heb even gegoogled en exact hetzelfde recept online gevonden: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=564285 Het karamelmengsel duurde bij mij wel een stuk langer eer ik het donker genoeg vond. De 3/4 min uit het recept is echt te kort. Dus dat kan je beter op gevoel doen. Donker genoeg en als het ook wat dikker aanvoelt is het klaar. En met de chocolade heb ik 3 eetlepels (olijf)olie meegesmolten. Zo stijft de chocolade wel goed op, maar wordt niet te hard, zodat het goed te snijden en eten is.
Die ga ik zeker ook een keer maken. Lekker zeg! Mijn variatie zou zijn om een soort plaatkoek eronder te maken. Soort lange vinger of bitterkoekjessmaak. Hmmmm. Ik ga morgen een Wiener Torte bakken. Heel simpel en super lekker.
Gisteren weer wat gebakken. Voor de borrel bij ‘Wie is de mol?’ Cheddarstengels en gewoon voor bij de koffie citroenrozetten. Ik denk dat mijn boter iets te zacht was bij de koekjes, want ze zijn platter geworden dan de bedoeling was. Maar ze zijn wel heerlijk bros en de citroenbotercrème is lekker romig en ook fris.
Ben ben niet zo goed in bakken en zo maar maak wel vaak eigen ontbijtgranen. Net weer een nieuwe voorraad gemaakt. Deze keer wat simpeler want had niet alles meer in huis.
Vorige week hazelnoten schuim taart gemaakt, heerlijk! En de kinderen vandaag cupcakes met botercreme en versieringen van fondant.
Ik mocht voor de dochter van mijn vriendin een taartje maken. Haar wens een unicorn taart. Niet zo strak als ik wilde maar overall toch tevreden. Gevuld met banketbakkersroom en aardbeienvlaaivulling. Het midden gevuld met smarties zodat deze eruit rollen bij het aansnijden. Nu had ik nog gekleurde crème over en de middelste wilde ook wel leren opspuiten. Dus nog een stroopwafelcake gebakken en haar zichzelf laten uitleven.
Ik heb een portie enchanted cream in 6 gelijke delen gesplitst en gekleurd met kleurstof. Dit in lijnen naast elkaar op huishoudfolie gelegd en de buitenste kleuren tegen elkaar (rol maken) 1 kant open knippen en in zo'n geheel in een spuitzak stoppen. Dan gaan opspuiten. Echt heel makkelijk
Mooi Adje! Schuimtaart was idd echt heerlijk, ook niet heel moeilijk ofzo, dus ga ik ook zeker nog een Kerr maken. Kreeg verzoekjes van dochter en man om niet te lang te wachten Kleurtjes, leuk, ik wilde binnenkort eens ec bestellen! Ga t zeker proberen.
Vandaag Pi(e)-day, dus wij gaan vanmiddag een taart bakken. Ik weet alleen nog niet wat voor één. I. wil graag Banoffee en M. liever citroenkwarttaart. Wie doet er nog meer mee?
Nou, het water loopt me wel in de mond van dit topic zeg! Ik ga zo eens in de kasten kijken of er nog iets ligt om te maken.
Ik heb gisteren voor het eerst Millionaire's shortbread gemaakt en ik ben best trots op het resultaat.
Vandaag weer wat lekkers voor bij de koffie en het dessert gemaakt: Madeleines met lavendel en citroen (https://www.laurasbakery.nl/lavendel-citroen-madeleines/) Passievrucht curd (https://gwennsbakery.nl/passievruchten-curd/) En nog wat meringues gemaakt. Het dessert wordt dan een tropische Eton mess met passievrucht curd, verse mango en meringues.
Oooh, die passievruchtencurd is zó lekker! Ik gebruik altijd het recept van Nigella, maar het voorraadje is altijd zo weer op. Die passievruchtblokjes uit de diepvries van de AH zijn echt ideaal daar voor. Ik heb gisteren een proeverijtje gehad voor een bruidstaart binnenkort, en had nog 'wat' vullingen over. Dus net nog even een cake gebakken om straks met MonChou-botercrème, zelfgemaakte lemoncurd en blauwe bessen te serveren. Cake staat nu nog af te koelen, zal straks even een fotootje maken.
Ja, ik ben zo blij met die diepvriespassievrucht Echt een goede uitvinding. Sowieso gebruik ik die diepvriesfruitdoojes vaak. Mijn dochters maken er vaak smoothies mee ne ideaal om altijd iets van fruit in de vriezer te hebben. Die MonChou botercrème klinkt ook heerlijk. Zou je samen met de foto dan ook het recept willen plaatsen?
Zeker! Ik gebruik het recept van Wicked Good Kitchen maar dan met MonChou. Dit is het taartje geworden. Smaakte erg goed.