Ik werkte voor de kids 40 uur, toen de eerste geboren was 20 uur gemiddeld, ene week 24 en andere 16. Na de tweede ben ik gestopt met in loondienst werken en ondersteun ik mijn man met zijn bedrijf. Ik maak tekeningen in AutoCAD en doe de administratie. Gemiddeld werk ik 15 uur per week. Ik zou niet anders willen, ben veel thuis met de kids en heb tijd voor huishouden etc. Mijn man werkt vaak tussen de 50-60 uur, dus veel meer is voor mij niet haalbaar eigenlijk.
Van 32 uur naar een contract van 8 uur! Vaak werk ik 18 uur in 2 dagen! Ik vind het heerlijk en zoveel rust ook voor de kindjes! Als mn dochtertje over 2 jaar naar school gaat hoop ik nog minder te gaan werken als dat financieel kan!
Ik werkte voor de kinderen 32 uur en na de eerste 2 24, maar zeker met school, clubjes en een derde vond ik dat lastig te combineren, dus vorig jaar naar 16 uur gegaan en dat bevalt erg goed. Het was niet heel gemakkelijk voor elkaar te krijgen in mijn functie, maar het is gelukt!. Mijn man werkt fulltime, heeft wel een periode 1 dag ouderschapsverlof ingezet, maar hield dezelfde verantwoordelijkheden, maar kreeg alleen maar 80 procent salaris, niet ideaal dus.
Ik heb t/m onze tweede 36 uur gewerkt. Nu met de derde naar 27 uur gegaan. Drie dagen van 9 uur. Niet eens vanwege de kinderen, meer vanwege het werk niet meer zo heel leuk vinden. Wil er iets naast gaan doen maar weet nog niet wat. Ondertussen wel veel thuis met de kinderen en dat vind ik ook best leuk.
Ik ben van 45u+ naar 32u gegaan. Na de geboorte van de tweede naar 28u. Na de zomer ga ik weer terug naar 32u.
Ik werk 27 uur (3 dagen) en blijf dat straks ook doen. Mijn man gaat straks 1 dag per week ouderschapsverlof opnemen. Op deze manier hebben we maar 2 dagen kinderopvang nodig.
Van 36 (4 dagen) uur in loondienst naar 18 uur (2 dagen) in loondienst. 7 jaar geleden als zzp'er begonnen en werk ongeveer 30 uur (in 3 dagen)
Ik heb het eerste jaar na de tweeling niet gewerkt i.v.m. gezondheidsklachten. Niet meer werken zou ik dus echt niet meer willen, fulltime moederen is niets voor mij Daarna van 20 naar 24 naar 32 uur. Nu dus weer zwanger en wil na mijn verlof naar 30 uur zodat ik 1 x in de 4 weken een dag vrij ben (en zou dat dan flexibel in kunnen delen) mijn man werkt ook 4 dagen in de week.
Voor de eerste werkte ik 40 uur, daarna ben ik naar 32 uur gegaan. Nu de tweede op komst is wil na mijn verlof naar 24 uur gaan.
Van 38 onregelmatig naar 24 onregelmatig na de geboorte van mijn zoon. Na de geboorte van mijn dochter regelmatig, ik werk nu ongeveer 20 uur per week. Mijn man is van 38 naar 32 gegaan.
Wij werken allebei 28 uur, ieder een dag thuis en ieder een halve dag voor alle medische afspraken die we hebben ivm onze zorg intensieve zoons. Voor onze kinderen werkten we allebei 40 uur per week. Ik zou echt niet minder willen werken, ik heb de uitdaging buitenshuis nodig.
Mijn man is overigens "gewoon" 40 uur blijven werken. Onze verdeling hier is voor iedereen de beste oplossing.
Ik ben de eerste 3 jaar na geboorte Dafne 34 uur in 4 dagen blijven werken. Sinds vorig jaar januari 30 uur. Ik verwachtte van partner ook inzet qua zorg voor kind, die is elke maandag vrij. Die werkt de vrijdagavond/nacht, van 19 uur tot uur of 2 nacht, zodat hij wel nog 40 uur werkt.
Voor de kinderen 40 uur in ploegendienst. Daarna 28 uur, in een winkel En ik werk nu 19.5 uur verdeeld over 3 dagen in de huishouding. Mijn vriend werkt 50-60 uur in de week en het is elke dag maar de vraag of die uberhaupt thuis komt. Ik wil absoluut niet meer gaan werken. Vind het wel goed zo.
Voor de kinderen 40 uur, na de geboorte van de oudste 32 uur. Man werkte 40 uur en na de geboorte van de oudste eerst 32 uur, maar hij ging al vrij snel weer terug naar 36 uur (4 dagen op kantoor en halve dag thuis) want hij werkt op zijn vrije dag en in het weekend/de avond ook altijd wel wat. Kinderen gingen 3 dagen naar kdv. Voordeel ervan was dat we allebei evenveel tijd met de kinderen doorbrachten. Toen de oudste naar school ging ben ik 28 uur gaan werken omdat er op maandag geen plek was op de bso en hij niet nog.meer thuis kon werken en ik wel en ik ook wat minder wilde werken. Toen de jongste naar school ging, ben ik 24 uur gaan werken en heb mijn uren aangepast aan de schooltijden zodat ze niet naar de bso hoefden. Nadeel is wel dat ze soms verdrietig zijn omdat ze het gevoel hebben dat ze door de week hun vader veel minder zien terwijl dat niet zo is, ze zien mij alleen meer.
Ik ben minder gaan werken. Werk ook in de zorg - gehandicaptenzorg - en ben van 28 uur naar 0-uren contract gegaan. Best wel drastisch maar het werkt goed zo. Mijn man werkt óók onregelmatig en daardoor heel lastig te regelen met oppas. Ik vind het niet fijn mijn dochter 'smorgens al om half 6 uit bed te plukken en ook niet fijn haar savonds om 23.30 ergens op te halen. Daarom werk ik nu om mijn man heen. Ik laat, hij vroeg of andersom. Dan hoef ik dochter alleen in de middag een paar uurtjes weg te brengen. Ik werk wisselend, maar gemiddeld 1 à 2 diensten per week en één nachtdienst per maand. Bevalt heel goed zo. Er is altijd voldoende werk maar vanwege contract nu volledig de ruimte om eigen diensten in te vullen. Ook bijna geen oppas nodig zo. We redden t financieel heel goed, maar hebben dan ook geen duur huis en ook niet de behoefte groter te wonen/luxe spullen/vliegvakanties oid. Mijn salaris gebruiken we om te sparen en voor overige uitgaven. Voordeel van weinig werken is weinig belasting betalen en dan breng je alsnog best wat geld binnen, wat heel fijn is. Succes met je keuze!
Kleine toevoeging. Toen ik 15 uur werkte, werkte mijn man 32 uur. Op alle andere momenten werkte hij 40 uur en nu 40+ maar hij is er nu vaker om de jongens naar school te brengen of uit school te halen.