boursin, gerookte zalm, salades

Discussion in 'Gezondheid' started by liesski, Mar 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Niet meer actief

    Helemaal eens.
    En nog even over die temperatuur? Was je van plan je zalm te gaan temperaturen als je 'm bakt... kan hoor maar het is wel omslachtig. Je kan gerookte zalm gewoon eten (behalve als ie uit een vacuüm verpakking komt...)
    Als je echt bang bent voor bacterien moet je eens kijken in je vaatdoekje of in je vaatwasser of in je bed... hihi.. dan schrik je je helemaal het apezuur!
     
  2. liesski

    liesski Actief lid

    Dec 14, 2007
    137
    0
    0
    verpleegkundige i.o
    arnhem
    Inderdaad overdrijven is ook een vak!
    We willen natuurlijk allemaal het beste voor onze kleine, maar je moet er ook wel van genieten! EN als je alleen maar bezig bent met wat mag wel en wat mag niet, dan gaat er wel een stukje plezier verloren. Wij maken ons druk om het eten maar wat dacht je van die aankomende moeders die gewoon roken? ( Ik zie het echt wel eens als ik in de stad loop, echt onbegrijpelijk).

    Dus meiden: GENIET! :D
     
  3. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Het wordt vaak TE inderdaad.

    En hoewel ik denk: Neem alles met een korrel zout, je bent zwanger niet terminaal ziek of zo, trek ik mij onbewust toch dingen aan :oops: .

    Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon, was helemaal nog niet bekend dat voorverpakte vis niet mag.
    Bijna iedere dag heb ik tijdens die zwangerschap voorverpakte vis gegeten 8-[
    Als ik toen wist wat ik nu weet, was ik echt wel over de rooie gegaan :)
     
  4. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    Oct 5, 2007
    3,080
    0
    0
    Grubbenvorst
    ik heb het dus wel gehoord, bij ons in het dorp is een kindje doodgeboren omdat de moeder gerookte zalm had gegeten uit vacuum verpakking. Dus zeg nooit nooit. Kan altijd wel gebeuren, en ik blijf gewoon van de etenswaren die risicovol zijn gewoon van af. Is toch niet zo moeilijk? Er zijn zat dingen die wel mogen hoor.
     
  5. Niet meer actief

    Ik snap wel dat jij hier even anders tegen aankijkt met zo'n verhaal in de buurt. (hoewel ik me afvraag hoe zeker ze weten dat de doodsoorzaak werkelijk daardoor kwam). De kansen zijn klein maar inderdaad niet 0. Het hangt dus heel erg van de persoon af hoe zij zich erbij voelt. Ik let inderdaad wel op de dingen die mijn VK heeft gezegd maar een absoluut verbod ken ik niet. Iedereen moet doen wat prettig aanvoelt. Ja toch?
     
  6. Eva1983

    Eva1983 VIP lid

    Sep 2, 2007
    9,025
    2
    38
    Ik wilde laatst dus gerookte zalm bij de visboer halen omdat ik dat zo lekker vind op een pistoletje. Maar de visboer had het ook alleen voorverpakt (volgens mij VACUUM), dus niet gedaan. Maar ik heb er steeds zo'n zin in.....misschien dat ik het van de week toch maar 's ga halen!
     
  7. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    Oct 5, 2007
    3,080
    0
    0
    Grubbenvorst
    uiteraard hebben de doktoren dit gewoon onderzocht en er was geen enkele andere verklaring voor. Het kwam in ieder geval zeker door die zalm die moeders had gegeten.
     
  8. Wybje

    Wybje Lid

    Mar 3, 2008
    55
    0
    0
    Nou zo allergisch voor bacterien ben ik niet hoor ik vroeg het me gewoon af, ik vond het gewoon zonde om die vis weg te gooien ( vacuumverpakte zalm dus) en nee natuurlijk ga ik die vis niet temperaturen in de pan maar als het 65 graden is weet ik wel zeker dat het heter is in de pan.
    :)
     
  9. Puck70

    Puck70 Bekend lid

    Jan 6, 2008
    759
    0
    0
    Klopt. Er is geen meldingsplicht.
    Er zijn dus ook geen cijfers beschikbaar.

    In Amerika wordt ervan uitgegaan dat 27,5% van de voedseldoden door listeria komt. In Nederland wordt ervan uitgegaan dat dat een erg hoge schatting is.

    Maar ja, wat je wel en niet mag eten (op wat constanten na) lijkt wel van jaar tot jaar en van regio tot regio te verschillen. En als je dat allemaal optelt mag je inderdaad helemaal niks meer.
     

Share This Page