Waar bewaar jij zelfgebakken brood in?

Discussie in 'De lounge' gestart door Bubblez, 30 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik heb mn huidige broden altijd in plastic zakken. Maar ik ga vanaf nu mijn eigen brood bakken.
    Nu dacht ik aan zo'n stoffen zak, maar ben bang dat dat vlug droog wordt.

    Dus ik twijfel..

    Wat hebben jullie? En hoe bevalt het? Is je brood na 2 dagen nog te eten?
     
  2. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Ik bewaarde het zsm in de vriezer en haalde daar sneetjes uit.
    Ik vind zelfgebakken brood heerlijk, maar het is wel echt heel snel droog
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  3. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Bij ons gaat het meestal de zelfde dag nog op. Mocht er wat overblijven, dan bewaren we dat gewoon in een plastic zak. Lang bewaren lukt niet. Soms blijft er per ongeluk nog een stuk liggen en dan zit er na 2 a 3 dagen wel schimmel op. Maar wij bakken 'puur', zonder conserveringsmiddelen en zonder kant-en-klare mixen. Wat betreft het droog worden: zorg dan je het brood pas aansnijdt als het afgekoeld is. Als je in warm brood gaat snijden, droogt het veel eerder uit.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  4. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.043
    17.011
    113
    Gaat dezelfde dag op, helft is voor het ontbijt en de rest voor de lunch. Tussendoor wikkel ik het brood in een theedoek (tip ooit ergens online gelezen)
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  5. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    Ik bewaar het in papieren zakken want dan blijft de korst krokant. Invriezen in plastic zakken.
    Maar hier wordt ook “puur” gebakken. Dus zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen enz. En dan is het brood de dag na bakken nog goed te eten maar 2 dagen erna echt niet meer lekker.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  6. CoffeeJunkie

    CoffeeJunkie Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.563
    431
    83
    Noord-Holland
    Een linnen doek, dan blijft het langer vers.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  7. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    22 jun 2018
    3.695
    4.231
    113
    Vrouw
    Ik vind het na een paar uur al niet meer lekker. Ik bak dus niet meer.. maar ga bovenstaande tips wel proberen.
     
  8. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Nou ik ga het in een doek doen. Ben heel benieuwd!
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Oeff ik bak ook wel eens brood, maar dan eten we het de dag zelf wel op. Dag erna vindt ik het al niet meer zo.

    Laat je het weten als je de oplossing hebt gevonden:D
     
  10. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    Brood bewaren in een plastic zak wordt het nooit lekker van. Tip van Jamie Oliver. Koop een goede broodblik/trommel/doos. :)
     
  11. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ja daar zoek ik dus naar en daar opende ik dit topic voor :p maar ik ben nog niet echt opgeschoten.

    Hij ligt nu in een theedoek. Ga hem zo proeven.
     
  12. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    T
    Tupperware heeft een speciale brooddoos. Kost volgens mij €30,-. Maar met bij de Plus is nu een zegelactie met een volle kaart betaal je maar iets van €8,-.
     
  13. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    In een papieren zak of schone theedoek.
     
  14. Rozemarijn33

    Rozemarijn33 Niet meer actief

    Ik bak elke dag een brood en dat gaat op. Maar om het te bewaren tussen ontbijt en lunch doe ik het in een plastic zak van een supermarkt brood.
     

Deel Deze Pagina