Ik ben op zoek naar een topping voor cupcakes die niet vol staat van de suiker of boter. Ik heb natuurlijk al wat gezocht maar kan niet echt iets vinden. Het moet een rode topping worden waar duiveloortjes in gezet kunnen worden. (Zal zo kijken of ik een foto kan plaatsen.) Het is om op school te trakteren. Op zich hebben ze geen beleid voor gezond trakteren, maar de afgelopen tijd zijn er al behoorlijk wat traktaties geweest met alleen maar snoep. Van mij hoeft dat niet per se. Voor de cakejes heb ik een recept met banaan, dadels, amandelmeel en zonnebloemolie.
Hmmmm zo rood ga je met een mousse vsn natuurlijke ingrediënten niet bereiken. Dan misschien verse aardbeien erop leggen, eventueel op een laagje roomkaas?
Er is (naar mijn weten) geen gezond alternatief. Ik maak zelf taarten met natuurlijke ingrediënten en de die toppings zakken altijd heel snel in. Wel top dat je gezond wil trakteren! Ik zie bij de klas van mijn zoontje ook alleen maar slechte zoetigheid voorbij komen. De laatste keer werd er zelfs een grote zak Haribo uitgedeeld. Was echt niet blij dat ik die in zijn rugzak vond, met nog maar een paar snoepjes erin...
Ik heb het idee dat het ook steeds erger wordt. Er zitten maar 14 kinderen in de klas en de 2 weken voor de vakantie tot en met nu zijn er al 5 traktaties geweest. Als t een keer wat snoep is oke, maar het lijkt wel of ze elkaar steeds willen overtreffen. Daar doe ik niet aan mee..
Wat apart dat de juf/meester de kinderen er zoveel van laat eten. Bij ons zijn de traktaties ook vrijwel altijd snoep, maar de juf geeft dan aan hoeveel er op dat moment gegeten mag worden en wat mee naar huis gaat. Prima beleid vind ik dat.
Je zou de afbeelding plat kunnen maken van fondant. Is niet gezond maar dan heb je maar een beetje nodig.
Ik kan enchanted cream alleen als bakmix vinden, maar het zou een creme chantilly moeten nabootsen, en dat is gewoon opgeklopte slagroom met suiker en een beetje vanillearoma? Waarom zou je daar in vredesnaam een bakmix voor hebben?
Dat vroeg ik me ook af. Ik heb t vandaag voor t eerst uitgeprobeerd. Je maakt het met water en melk. Of met chocomelk, of likeur etc. Dus je kan er een lekker smaakje aan geven. De kinderen vonden het lekker, ik zelf niet zo. Gezonde toppings, zou dan denken aan fruit, idd met roomkaas oid. Of jam. Maar zon toefje zou ik niet weten eigenlijk..
Bakmix goedje wordt wel heel anders qua structuur dan slagroom. Jekkan er veel mooiere toefjes mee draaien houd zijn vorm beter. Vind het zelf meeste op negerzoenen vulling lijken. Maak het zelf aan met gewoon water. Je kan natuurlijk ook slagroom zonder suiker maken. (zoals gebak in Duitsland )
Ik weet niet of de juf er een regel van had gemaakt, maar de kinderen kunnen de rest van de schooldag natuurlijk gewoon bij hun tassen (met inhoud) komen. Ik vind het vooral kwalijk van die ouders. Het zou gewoon een kleine traktatie moeten zijn, geen hele maaltijd. Maar zoals @debq al zegt, het lijkt idd alsof het steeds groter en groter moet. Maar dit is weer een discussie voor een ander topic
Ik heb roomkaas en bietensap gehaald. Morgen eens het eea uitproberen. Als het niet lukt wordt het toch maar botercreme. Ik zal wel laten weten wat het is geworden.
Ik maak af en toe deze topping: Roer 50 milliliter honing en 1 koffielepel vanille-extract door 250g roomkaas (philadelphia of zo) en laat even opstijven in de koelkast. Je zou die kunnnen kleuren met rode bietensap, maar misschien wordt het dan te loperig? Is er een alternatief waarmee je het "gezond" rood kan maken?
Bij ons worden cupcakes überhaupt niet gewaardeerd, is immers ook gebak. Wat er dan nog bovenop zit. Genoeg gezonde tractaties obv fruit, misschien daarmee iets maken?