Is jullie partner romantisch?

Discussie in 'De lounge' gestart door roever, 9 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sleutelbloem

    sleutelbloem Bekend lid

    10 sep 2018
    940
    1.039
    93
    mijn partner was best romantisch vroeger.....Maar omdat ik dat totaaaaaaaal niet ben en het dus écht niet van mij hoeft heeft hij het afgeleerd.

    Ik heb helemaal niks met kaarsjes, wijntje erbij, 'romantisch" uit eten, vind dat echt verschrikkelijk.
     
  2. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Hier geen romantische taferelen. Ik dacht eerst wel dat mijn man romantisch was. In het begin onze relatie verraste hij mij met een weekendje weg. Bij thuiskomst de kaarsjes aan, spontane knuffels en hij bracht zelfs af een toe een bos bloemen mee naar huis.
    Na een paar jaar zijn wij ouders geworden en tegelijkertijd heeft hij stappen gezet om verder te gaan als ondernemer. Dat heeft onze relatie behoorlijk onder druk gezet. Sinds die tijd moet ik letterlijk vragen om een knuffel wanneer ik deze nodig heb. Toevallig heb ik gisteren nog aangegeven dat ik de affectie mis. Maar ook al zeg ik letterlijk wat ik mis, toch blijft het voor hem lastig om het mij te geven. Een knuffel eindigd nu bijna in een schouderklop.
    Ik heb nu zelf maar weer een weekend weg geboekt voor ons 3tjes in de hoop dat wij weer wat naar elkaar groeien.
     
  3. Nochti

    Nochti Actief lid

    24 sep 2018
    202
    412
    63
    Vrouw
    Echt romantisch in de zin van zoetsappig is hij (gelukkig) niet. Geen vaste kadootjes op vaste dagen. En hij zal ook echt geen bed vol rozenblaadjes leggen oid.

    Maar hij is gewoon heel lief! Als ik app dat ik echt zo'n enorme rotdag heb gehad dan krijg ik een appje terug dat ik lekker in bad moet gaan en niet hoef te koken en we uit eten gaan. Of als het winter is dan kan ie spontaan warme fluffy sokken voor me kopen omdat hij weet dat ik gek ben op fluffy sokken :D. En hij wil na al die jaren nog steeds niet zonder mij naar bed. Want we moeten in bed knuffelen voor dat hij kan slapen ❤.
     
  4. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.920
    15.365
    113
    Ja! Mijn man neemt regelmatig een cadeautje of bosje bloemen voor me mee. Verrast me met lieve briefjes in m’n tas, neemt me als verassing ergens mee naar toe (afgelopen november dagje Parijs :)) of uit eten.
    Andersom trouwens net zo, we zijn wel van de ‘kleine gebaren’.

    Kaarsjes trouwens niks mee :p
     
  5. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Ahh wat lief!
     
  6. Nieuwsgierigbijtje

    Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

    12 mei 2018
    1.854
    1.176
    113
    Vrouw
    Ja mijn man is romantisch. In de zin van: met regelmaat een bos bloemen, chocola, een cadeautje, als de kinderen slapen dan dansen we soms samen in de woon kamer :roflmao::$ verbaast mij na zoveel jaar nog steeds hoe hij mij verrast
     
  7. Vogeltje90

    Vogeltje90 Bekend lid

    10 sep 2018
    758
    1.187
    93
    Vrouw
    Mijn man heeft zo zijn romantische eigenschappen. Als in: vergeet nooit onze trouwdag, mijn verjaardag, valentijnsdag etc. Heeft dan altijd wel een lief cadeautje :) vorige week waren we 10 jaar samen en heeft hij als verrassing een overnachting in onze bruidssite van toen geregeld. En zijn huwelijksaanzoek was echt suuuperromantisch ❤

    In het dagelijks leven mis ik wel eens wat betrokkenheid en zorgen-voor-elkaar. Het komt vooral doordat hij zo'n 70 uur per week werkt, en vrijwel dagelijks spoedtelefoontjes krijgt en dan dus weer weg moet. Er is simpelweg niet zoveel tijd samen. Samen eten lukt lang niet altijd, hij is er vaak pas tegen 20.30 en dan is het dus aan mij of ik daarop wacht met eten of niet (terwijl ik kapot ben na een dag en om 6.00 weer op moet). En echte ontspanning is er ook niet veel omdat hij toch met de telefoon in zijn achterhoofd zit.

    Maar sinds we in verwachting zijn (en in de aanloop daar naartoe) is er wel veel veranderd in positieve zin :) hij probeert nu altijd vroeger thuis te zijn en heeft extra personeel aangenomen zodat hij ook zijn spoedtelefoon vaker af kan staan. Ik heb nu ook simpelweg meer zorg nodig, en hij wil straks ook een aanwezige vader zijn. In de oude situatie had ik geen kind gewild.

    Heel eerlijk is het ook een wisselwerking. Eerder vroeg ik ook minder of niet om een bepaalde aandacht/attentheid en gaf ik die ook minder. Sinds ik het zelf meer geef en er ook meer om vraag, is het enorm verbeterd. En de zwangerschap heeft ons ook veel dichterbij elkaar gebracht :)
     
    Lootje vindt dit leuk.
  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.268
    19.023
    113
    Niet romantisch als in overal rozen en kaarsen, gelukkig maar want dat vind ik eerder verschrikkelijk dan leuk! Alcohol drinken wij beiden niet. Ik heb ASS dus vind onverwachte dingen sowieso niet altijd even geslaagd.

    Maar wel af en toe iets kopen waarvan hij weet dat ik het leuk of lekker vind, veel uit handen nemen van me qua huishouden/kinderen, etc. Dat vind ik veel fijner dan onverwacht "romantisch" gedoe.
     
  9. Suuster

    Suuster Fanatiek lid

    6 jan 2019
    1.206
    998
    113
    Vrouw
    Docent
    Zeeland
    Ja!
    Nooit gedacht dat ik dat fijn zou vinden, maar bij hem vind ik het heerlijk!
    Af en toe een bos bloemen of een berichtje op het krijtbord. Een klein cadeautje wat hem deed denken aan mij of een gebeurtenis.
    Verder kookt hij meestal, omdat hij het (zegt hij zelf) fijn vindt om voor me te zorgen..
    Het is gewoon echt een enorme lieverd!
     
  10. Lief

    Lief Fanatiek lid

    26 sep 2007
    3.366
    873
    113
    Nope en ook niet attent. Soms vind ik het vreselijk, mja meestal kan ik er mee leven ;)

    Ben zelf ook niet heel romantisch hoor, maar wel attent. Dat vind ik ook belangrijker dan rozen en kaarsjes enzo ;)
     
  11. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.032
    17.046
    113
    Vrouw
    Ik moet dit toch even melden; vandaag kwam mijn man thuis van de winkel met een mooi bos bloemen :D super lief toch. Helemaal uit zichzelf
     
  12. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Heel romantisch, vind ie zelf.

    *gaat in de keuken achter me staan, hijgt goor in m'n nek, knijpt in m'n achterste en fluistert: " s*xen?" *

    En dan vindt hij het gek dat ik liever de afwas doe :roflmao:
     
    kikker1 en Luna86 vinden dit leuk.
  13. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.290
    7.851
    113
    Gelderland
    Hahha :D
     
  14. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.290
    7.851
    113
    Gelderland
    Hier geen romantische man maar wel altijd attent. Hij neemt op onze trouwdag bloemen mee, kado’tjes van een zakenreis, denkt aan Moederdag, verjaardag. Stelt voor uit eten te gaan als ik geen zin heb om te koken (gaat liever uit eten dan zelf gaan koken:p)
    Maar romantisch als in; lieve briefjes, deur open houden, kaarsjes aan; nope
    Gelukkig ben ik dat ook niet :thumup:
     

Deel Deze Pagina