Steeds vroeger wakker....

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door juffie roos, 2 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juffie roos

    juffie roos Bekend lid

    8 okt 2010
    959
    1
    18
    Ons zoontje wordt in augustus 3 jaar. Hij heeft sinds 2 maandjes een peuterbed en ook het middagslaapje hebben wij afgeschaft omdat meneer niet voor half 10 wilde slapen anders...
    Dit ging best goed in het begin. Hij is 's avonds wel echt moe en slaapt rond 19 uur eigenlijk gelijk. Ook slaapt hij meestal de hele nacht wel door zonder wakker te worden.

    In het begin werd hij steeds rond 6.00 wakker. Wel nog wat vroeg maar prima te doen. Hij heeft een slaaptrainer met een nijntje dat om 6.15 wakker wordt; eigenlijk mag hij dan pas uit bed maar we hebben maar geaccepteerd dat hij om 6.00 al naar onze slaapkamer kwam. (Dat is het nadeel van het peuterbedje, dat hij zelf naar ons toe kan komen)
    Sinds kort wordt het alleen steeds vroeg...vanochtend was het zelfs 5 uur:(
    Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe hier mee om te gaan. Hij gaat sowieso niet meer slapen...Maar eigenlijk wil ik dat hij gewoon op zijn kamertje blijft totdat de slaaptrainer wakker is....Maar dat doet hij dus niet.
    Speelgoed op zijn kamer neerleggen heeft hier ook niet geholpen;)

    Herkenning?? Tips??

    Thanks!!:thumup:
     
  2. Paardenbloempje

    21 feb 2016
    55
    34
    18
    Helaas herkenning.. gelukkig slaapt zij meestal verder bij ons in bed als ze nog niet lang wakker is. Dus zeggen dat het midden in de nacht is ze nog even moet slapen werkt hier.
    Ik had ook een Nijntjewekker en die ging om 5 uur aan en dan mocht ze bij ons in bed als ze wakker werd. Later was gewoon niet realistisch voor haar want ze was dan zo wakker dan het helemaal geen zin had. Als het voor 5 uur was consequent terugleggen. (meest irritante was als het 10 voor 5 was en ze dus al 10 minuten zichzelf helemaal wakker had gemaakt voor ze mocht komen, tsja dan sliep ze niet meer, maar gelukkig waren dat uitzonderingen)
    Wat me verbaasde was dat 5 uur gelukkig niet half 5 werd, en 4 uur etc... 5 bleef haar tijd.
     
  3. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Ik denk dat je toch consequenter met je wekker moet zijn.. want zo werkt ie niet. Proberen nogmaals uit te leggen? Hopelijk begrijpt hij het?
    Het wordt ook al vroeg licht. Is zijn kamer goed donker?
     
  4. juffie roos

    juffie roos Bekend lid

    8 okt 2010
    959
    1
    18
    Ja, ik ben er ook bang voor...misschien de tijd iets vervroegen en zoals paardenbloempje zegt steeds terugleggen dan totdat de slaaptrainer aangeeft dat hij eruit mag...
     
  5. LoveShineALight

    LoveShineALight Fanatiek lid

    16 feb 2014
    1.217
    116
    63
    Volgens mij zijn er twee opties:
    Hem consequent terug brengen tot het een tijdstip is dat jullie acceptabel vinden.
    of
    Dit niet doen en dan meeveren op wanneer je peuter wakker wordt.

    Wij doen het eerste, 7u is bij ons het 'vanaf" tijdstip. Dus tot die tijd brengen we hem terug.
    We doen dit al zolang ik me kan heugen, hebben er weinig gedoe van.
     
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.286
    3.527
    113
    Zo doen wij het ook bij de oudste, al sinds hij 3 is en die wekker heeft. Zodra ik het een keer door de vingers zie en toestemming geeft om toch naar beneden te gaan kan ik de volgende ochtend weer van vooraf aan beginnen.

    Dochter moet nog 2 worden maar soms ook zo vroeg wakker, haar neem ik bij ons in bed en voor 6.45 (dan gaat op schooldagen mijn wekker) doe ik niet gezellig tegen dr en gaat er geen licht aan. Soms valt ze nog weer in slaap, maar meestal niet. Als zij straks wat ouder is krijgt ze de slaaptrainer van haar broer en krijgt de oudste gewoon een digitale wekker of zo.
     
  7. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Ik merk aan mijn kinderen dat ze eerder wakker worden nu het vroeg licht word. Ondanks het verduisterende rolgordijn.
    En mijn zoon is van zichzelf een vroege vogel. Hij is altijd rond 6 uur wakker en ik vind het zielig om hem verplicht in bed te laten. Dus hier mogen ze gewoon uit bed en tv kijken. Ik slaap dan zelf wel verder.
    Mijn dochter slaapt langer en komt meestal tussen 7 en 8 uur. Ik moet er wel bij zeggen dat ik in een flat woon en de woonkamer grenst aan mijn slaapkamer.

    Een slaaptrainer heb ik bij mijn zoon geprobeerd maar het werkte niet. Hij moest dan te lang wachten en kwam alsnog eerder om te melden dat de schaap z’n ogen nog niet open had gedaan. Voor sommige kinderen zal het vast helpen, maar er zijn ook kinderen die gewoon vroege vogels zijn en waarbij het dan niet helpt.
     
  8. Jess93

    Jess93 Fanatiek lid

    9 sep 2014
    2.832
    2.107
    113
    Vrouw
    Houten
    Zo doen wij het ook, tot 7u blijven ze beide gewoon in hun eigen bed liggen. No way dat ik er voor die tijd uitga hoor :roflmao: door ze steeds terug te leggen komen ze vanzelf in het ritme dat ze later wakker worden, zolang je maar consequent bent ;)
     
  9. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.716
    1.529
    113
    Vrouw
    Thuis
    Mijn zoon is ook een vroege vogel ,al vanaf het begin...in de zomer is hij rond 6uur wakker en in de winter rond 5uur.Ik ben dus ook een groot voorstander van de zomertijd!Ik krijg het niet veranderd, mijn zoon heeft een slaaptrainer die ik in de weekends "uit laat slapen" in de hoop dat hij zo ook een uurtje langer blijft liggen maar nee hoor...Ik troost me met de gedachte dat er vanzelf een tijd komt dat ik hem 's morgens uit bed moet "schoppen" als hij een tiener is ofzo.Voor nu leg ik me er bij neer en ga ik af en toe zelf iets eerder naar bed of doe ik een middagdutje als hij op school zit als ik echt moe ben.
     
  10. Lelie84

    Lelie84 Actief lid

    28 okt 2012
    305
    9
    18
    Vrouw
    Werk in de kinderopvang
    Lingewaard
    Mijn zoon van nu bijna 6 jaar is ook altijd vroeg wakker. Hij heeft een slaapwekker, en blijft wel netjes op zijn kamer. Maar gaat dan wel vaak zingen, spelen, praten of wat dan ook. Wij hebben de afspraak dat hij tot minimaal 6.00 moet hebben geslapen en dat hij tot 7.00 stil moet zijn. Als dat gelukt is, krijgt hij een sticker en bij 10 stickers mag hij bepalen wat we gaan eten.
    In de wintertijd is hij vaak al om 5.00 wakker, dat zit echt in zijn ritme dan. Zomertijd is het 5.30-6.00. Dit krijgen we ook met geen mogelijkheid later. Dus van mij mag de zomertijd blijven, is het ten minste ietsjes later.
     
  11. juffie roos

    juffie roos Bekend lid

    8 okt 2010
    959
    1
    18
    Je hebt gelijk maar hij wordt steeds nu 5.00-5.15 wakker dus 7.00 is nog iets te laat (wordt 300 keer terugbrengen dan;))
    We hebben de slaaptrainer nu om 5.30 gezet en hij krijgt een sticker als hij tot die tijd op zijn kamer blijft...als deze tijd een tijdje goed gaat, gaan we hem 5 minuten later zetten en dan hopelijk zitten we over een maand of 2 op 6.00:thumup: Zou voor ons al top zijn, als je het vergelijkt met nu..
     
  12. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.182
    940
    113
    Zuid-Holland
    Het helpt niet? Volgens mij leert de slaaptrainer vooral wanneer het tijd is volgens ouders om op te staan of uit hun bed te mogen komen. Natuurlijk leert de slaaptrainer niet aan een kind hoe langer te kunnen slapen.
    Een slaaptrainer is een visueel hulpmiddel, de daadwerkelijke uitvoering en handhaving van de tijd ligt bij jou als ouders.
    Als jij als ouder consequent reageert en het kind steeds terug verwijst naar de slaaptrainer zodat het kind kan zien wanneer het wel uit bed mag komen, functioneert de slaaptrainer uitstekend!
    Maar verwacht niet dat de slaaptrainer je opvoeding overneemt
     
  13. Mybrand2018

    Mybrand2018 Fanatiek lid

    22 apr 2018
    1.751
    883
    113
    Mijn jongste van 4 slaapt bij ons

    Wij hebben enkel een duo rolgordijn die licht doorlaat

    Ivm huisstofmijt allergie hebben wij de gordijnen weg gehaald. En ik had zoiets de rolgordijnen waren net nieuw ga geen verduisterde aanschaffen voorlopig

    Hij slaapt tussen 19u en 19:30 soms 20:00 maar dat is enkel op de dag dat ik werken moet. Ik werk tot 19:00 1 dag per week

    Ik moet hem echt om 7:15 wakker maken
    Zijn busje komt om 7:45

    Als ik hem laat liggen slaapt hij zo tot half 9

    Op de dagen dat hij bv laat naar bed gaat 22:00uur of 23;00 uur slaapt hij ook tot 10 of 11u die ochtend

    Hij heeft echt gewoon 12uur nodig per nacht

    Mij hoor je niet klagen

    Alleen hij slaapt nu 3 maandjes pas door voorheen kwam die steeds om BV ben ik mee gestopt 1 maand voor die 4 werd

    Heeerlijk
     
  14. Beertje2007

    Beertje2007 Bekend lid

    10 nov 2017
    726
    337
    63
    Vrouw
    Hier ook een slaaptrainer en ja je moet echt consequent zijn. De deurklink zit omhoog dus ze kan niet de deur uit, maar door netjes elke dag te herhalen (en echt geen dag overslaan) is ze met een week of 3 gaan snappen dat voordat het konijn wakker is zij er niet uit wordt gehaald, ze niet uit bed mag en niet teveel herrie mag maken. Ze is 2,5jaar en t is nu dat haar broertje haar wakker maakt, maar anders slaapt ze zelfs langer (konijn staat op 6:45u) tot soms wel 7:30u op dagen dat haar broertje er niet is. Maar dit is pas sinds een paar weken.
     
  15. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Wij sturen de oudste terug naar der kamer.
    Ze weet dat ze moet wachten tot dat het schaap zijn ogen open doet.

    Ik zeg het s avonds ook voordat ze gaat slapen, doe ik dat niet staat ze geheid om 06:15 naast mijn bed.
     

Deel Deze Pagina