Ik zag een Jané. Niet heel bijzonder maar door het accent op de é vroeg ik me af of je dan zegt: Jaa-nee. :') Dan vind ik het wel een rare naam
Waarom zou je Inez met een z schrijven? Ik ken het alleen met s. Met z komt ook wel erg geknutseld over.
Ik ken een aantal (Marokkaanse) dames die Ines, met s dus, heten. Ook nog een Braziliaanse Ines. De schrijfwijze dan wel per taal verschillen.
Dat is aan de ouders of het 1 naam is of niet. Ik ken(de) genoeg mensen met dubbele namen die samen de voornaam zijn.
Hoezo? Ik heb officieel ook 2 losse voornamen (dus zonder koppelteken en met mij vele Nederlanders met bv doopnamen)en is ook zo geregistreerd. Dat mijn roepnaam daar vanaf wijkt is wat anders. Over onhandig gesproken.... Mijn ouders vonden het een handig idee om alle kinderen 2 voornamen te geven en er roepnaam die daar dan weer van is afgeleid. Thanks. Kan dus elke keer mijn roepnaam doorgeven want zelfs voor de school fotograaf werd de officiële lijst gelakt op de middelbare. Au! Maar.... Klopt wel dat eerste voornaam wordt gebruikt bij documenten, gevolgd door de letter van de tweede naam. Dus ook hij zal Ernst D. Smid krijgen.
Tussen wat onofficieel kan en wat officieel kan zit nog wel een verschil he En het 'waarom' begrijpen is een derde punt Maar je hoort het idd. wel vaker..
Dat past hier goed vind ik namen met - ertussen. Naar mijn mening afgrijselijk. Alsof de ouders niet konden kiezen tussen twee namen. We vinden Jan en Pieter leuk dus doe maar Jan-Pieter. Vre-se-lijk!