Mja, wat het hier vooral is, is dat het nooit voorkomt. Hooguit dat kinderen mee-eten, en dan bak ik bv pannenkoeken, maar dat spontaan volwassenen mee-eten is eigenlijk nog nooit gebeurd. Er blijven wel vaak mensen eten, maar dan is dat dus gepland van te voren en heb ik gepast voor zoveel personen. Er zijn ook altijd wel eters bij dan die de restanten wegwerken, waaronder mijn man, dus alles gaat altijd op.
Zoals ik eerder al zei: zowel mijn man als ik hebben de neiging te blijven eten tot de pot leeg is. Kinderen scheppen eerst op, dus als zij extra veel honger hebben, zijn wij beter af Verder is er altijd wel brood en fruit in huis. Dat is prima als extraatje voor ons gezin, indien nodig. Maar niet genoeg om een extra gezin te voeden. Dat is toch niet zó moeilijk te snappen?
Nee maar dan verdeel je toch je warm eten over het aantal personen en vul je dat aan met iedereen wat salade?
Hier was pas niet eens genoeg om man en zoon ook mee te laten eten. Ik ben sowieso niet het type voor spontane gasten (daar is mn huis ook niet altijd op gekleed), maar dan kunnen we altijd iets afhalen of aan huis laten bezorgen.
Wauw, wat een goede eters heb jij! Ik ben al blij als mijn kinderen van 8 en 5 een half bord leeg eet. Het idee is natuurlijk ook niet dat jouw onverwachte gast alleen die tomaat en komkommer krijgt, maar dat je deelt . Dus iedereen iets van de hoofdmaaltijd en als aanvulling je extra rauwkost.
Mijn man is de enige die salades eet, dus dat hebben we niet veel in huis (vergaat snel, vinden we zonde) en als er iemand meer honger heeft dan is er gelukkig wel altijd genoeg fruit en brood in huis. En een toetje krijgen de kinderen sowieso. Snacken kunnen we niet ‘s avonds want dat is er niet in huis. Wij hebben eigenlijk altijd wel ongeveer hetzelfde honger. Ovenschotels, pasta of bami blijft wel eens wat van over en dat eren we dan als lunch de dag erna
Ja maar ik heb dus 4 paginas geleden al uitgelegd waarom dat niet werkte (want ik heb maar 8 wraps of 500gr aardappelschijfjes etc) Ik gaf nu antwoord op de vraag of ik echt niks extras in huis had. Maar ik ben uitgeschreven in dit topic, ik hou gewoon niet van spontane eters omdat ik vers en goed eten belangrijk vind en ik vind pasta met een blik bonen daar niet aan voldoen.
Maar zo vaak gebeurt het toch niet? Wat maakt die ene dag minder vers (uit vriezer is net zo vers als vers trouwens) nou uit? Lekker belangrijk
Sorry, niet gelezen... Maar ik snap dan eerlijk gezegd nog niet waarom je dan niet een wrap minder en een paar aardappelen minder kan eten maar jij heb duidelijk geen zin meer hierin dus laten we het maar hierbij.
Ik heb totaal geen voorraad hoor, alleen wat pasta ofzo. Maar de winkel is toch altijd open? Ik maak ook een weekmenu. Maar eet liever de week erop kariger dan dat ik mensen laat staan... Misschien een hele gekke gedachte. Ik heb een hekel aan voedselverspilling en maak alles vers dus aanschuiven kan altijd maar dan stuur ik toch echt man even naar de winkel. Dus ondanks redelijk afgemeten porties, kan iedereen altijd mee eten. Afgelopen maandag bleven er nog spontaan 5 mensen mee eten. Ik at dus geen kip want had maar 2 hele kippen. En als ik dan nog honger krijg neem ik wel een boterham. Groenten wat extra gedaan met dingen die ik had liggen. En de kinderen (onze krijgen nooit een toetje) heb ik fruit gegeven als toetje en iedereen was weer blij
Dit bedoel ik ook eigenlijk. En wij kopen ook weekmenu's, dus heb meestal het vlees voor volgende dag al in de koelkast liggen. Mocht mijn vandaag-menu niet voldoende zijn voor mee-eters gebruik ik de ingrediënten bedoeld voor morgen en is het probleem opgelost. Of iemand rent even naar de winkel.
Heb niet altijd genoeg, kook meestal afgepast maar als er iemand is dan kan ik er wel iets anders bij maken of desnoods bestellen.. Ah zit hier ook om de hoek en desnoods stuur ik Mn zoon en doe ik allerlei kleinere hapjes erbij..
Ik ben een enorme hoarder dus qua koek, chips, toastjes etc heb ik altijd wel genoeg. Ook met avondeten is het geen probleem als er eters komen. Ik heb altijd wel vlees in de vriezer en ben heel slecht in afgepast koken. Nu hebben wij hier ook wekelijks mensen die spontaan blijven eten, dus ik let daar ook wel op met boodschappen doen.
ja hoor hier kan iedereen zo aanschuiven. Ik kom uit een groot gezin en moest vanaf mijn 14e regelmatig voor ons gezin koken en dat was dus in het groot. Nadeel is dat ik niet afgemeten kan koken, nu nog steeds niet. Ik kook altijd voor ons zessen en hou standaard een halve pan over. Dus wanneer er onverwacht een gezin bij ons eten, kom ik met wat extra salade/rauwkost en een toetje echt heel ver. En dat heb ik atijd standaard in huis. Hier kun je dus met gemak onverwacht met 10 man eten. Voordeel is dan wel weer dat ik voor een feestje met gemak een buffet voor 80 man in elkaar zet
Dit. Wij eten nooit groente uit pot en heb momenteel alleen een kleine vriezer, dus ook daar geen voorraad. Koelkast is ook heel klein. Vind eten nog een keer opwarmen ook niet met alles lekker, dus hou liever geen eten over.
Hier wordt het vlees ook afgemeten. Meestal als ik kook, eten de kinderen en de wederhelft eerst. Is er dan nog eten over, dan eet ik ook nog. Meestal eet ik dus niks want hebben zij alles op. Moesten er gasten zijn (is bij ons eigenlijk nog nooit onverwacht geweest), dan zou ik dus ook het eten bestemd voor 's anderendaags tegelijk moeten maken (als er iets is in de koelkast). Bijhalen kan enkel als de winkel nog zou open zijn (bijv. dinsdag is sluitingsdag voor de winkel in de buurt en dan is de rijtijd naar een winkel verder toch al moeilijker qua timing plus bezoek lang alleen laten met mijn kinderen). Ik zou mijn best doen om er iets van te maken maar geef eerlijk toe dat het waarschijnlijk eindigt in hongerige gasten (want niet genoeg), hongerige wederhelft (want ook niet genoeg) en ik die niks gegeten heb.
Maar waarom deel je niet gewoon mee in het eten van het gezin? Waarom zou je structureel te weinig koken (in een ander draadje zeg je "ik kom niks tekort"). Ik snap eerlijk gezegd niks van een groot deel van je post.
Mijn wederhelft en oudste hebben erfelijk te hoge cholesterol en mogen eigenlijk niet te veel vlees eten. Het vlees wordt dus afgemeten aan ong. 100g per persoon. Daarnaast ben ik toch te dik dus als ik niets eet, is dat niet zo erg.
100g pp is natuurlijk meer dan prima. Zelfs dat hoeft niet eens dagelijks. Maar als je wederhelft jouw vlees opeet, krijgt hij nog steeds te veel en mis je het hele punt. En natuurlijk is het erg als je niet eet. Straks mis je essentiële voedingsstoffen, want ook je groenten verdwijnen naar de anderen als ik je goed begrijp. Of je gaat rotzooi lopen knagen omdat je geen goede maaltijd krijgt. Random maaltijden overslaan is niet de manier om af te vallen!