Ga nooit een weddenschap aan!

Discussie in 'De lounge' gestart door wachtend, 14 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.029
    17.043
    113
    Vrouw
    Pardon. Als je 20 kilo wilt afvallen dan kom je er niet met even alleen geen tussendoortjes meer eten.. dan zal je echt wat meer ervoor moeten doen
     
  2. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    #22 DQueen, 15 jun 2019
    Laatst bewerkt door een moderator: 15 jun 2019
    Dat is een goed begin hoor en probeer daarnaastn3x een gezond tussendoortje te nemen, bijv 2x fruit, of stuk komkommer, avodcado, snoeptomaatjes, snackworteltjes, handje ongezouten ongebranden noten en hou er ook variatie in. Neem eens een cracker, kwark, of havermoutpap ipv broodje in de ochtend of een soep of salade ipv omelet in de middag. Probeer elke 2 a 3 uur iets (gezonds) te eten en af en toe een paar snoepjes is niet erg als jij het daardoor wel volhoud.
     
  3. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ten eerste ik zeg nergens dat ze tussendoortjes moet laten staan die zijn juist heel belangrijk. Het is de keuze die ze maakt in welk tussendoortje ze kiest.
    Nou ik weet wel zeker dat crashen totaal geen zin heeft als ze nu al regelmatig maaltijden overslaat is de eerste stap zorgen voor regelmatig (elke 2 a 3 uur) een gezonde maaltijd en die zo inpassen dat ze niet te veel onder haar dagelijkse kcal verbranding zal zitten maar max 200 a 300 kcal eronder. Anders gaat ze te snel en zit het er zo weer aan. Het zal best een jaar kunnen duren op deze manier maar het is wel een gezonde manier. Ga bij elke pt vragen naar een voedingsschema en overal krijg je dit advies mee. Er zal er geen 1 je aanraden om te gaan crashen.
     
  4. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    TS nog 1 laatste tip, stel je doel in op bijv eerst 5 kilo, daarna weer 5 kilo enz. en beloon je tussendoor met iets lekkers of leuks om de motivatie er voor jezelf in te houden.
    En je mag best 1x per maand een cheat meal doen en iets eten wat echt slecht is maar wat jij wel heel erg lekker vind. Die week zul je dan niet of minder afvallen maar het is het wel waard om het vol te houden allemaal. zo krijg je niet het gevoel jezelf te straffen!
     
  5. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Haha geweldig. Ook ik ben bezig met 20 kilo naar aanleiding van een weddenschap :D:D èn omdat ik sowieso al wilde afvallen maar de kracht niet vond. Onze weddenschap ontstond tijdens het kerststukjes maken op ons werk. Een collega had een heel gaaf jurkje aan en daar stonden we toch wel een tikje jaloers naar te kijken. Ik keek mijn collega aan en ineens kwam het idee in me op, "wij dragen volgend jaar ook een gaaf jurkje en het moet ook staan". Dus geen worst in een te krap velletje. Mijn collega vriendin vond het een super idee, dus vastgelegd met een handdruk. Geen grote tegenprestatie, alleen een jurkje móet aan, óók als het afvallen niet is gelukt..

    Eerste 3 maanden op eigen kracht geprobeert, maar dat lukte niet. Sinds maart aangemeld bij Weight Watchers online(WW) en dat gaat hartstikke goed. Ik ben inmiddels 7 kilo kwijt en dit had meer kunnen zijn als er geen vakantie tussen had gezeten waarna ik ff moeite heb gehad om het knoppie terug om te zetten.

    Maar ik vind het heel fijn om gestructureerd met mijn eten, de punten en de app om te gaan. Daarnaast geven de verhalen op connect (het forum gedeelte) veel inspiratie en steun om door te zetten..

    Ik heb me voor een jaar aangemeld en mezelf een jaar gegeven om op mijn streef te zitten (van 82 naar 62 kilo). Eerder op streef mag, maar geen excuus om het niet te halen, het moet gewoon!

    En dat jurkje gaat aan en ik zorg dat het staat:) Helemaal omdat ik zie dat mijn collega niet zo goed bezig is, geeft toch wel een goede stok achter de deur:D
     
    DQueen vindt dit leuk.
  6. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Dank allemaal voor de tips! Hier heb ik wat aan! Vanmorgen ontbeten met een klein beetje citroen kwark. Het is een start zeg maar. Man en kinderen zijn nu de hort op en ik mijn spullen pakken om zo even te gaan fitnessen ik moet echt er wat aan gaan doen.
    Gelukkig heb ik mijn sportkleren nog ;)
     
    DQueen en Spectre vinden dit leuk.
  7. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Bij WW krijg je dagpunten en weekpunten. Die weekpunten geven je de ruimte om wat extra's te nemen of uit eten te gaan bijvoorbeeld. Je leert vanzelf keuzes te maken in wat jij belangrijk genoeg vindt om je punten aan op te maken..
     
  8. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Goed bezig!!!! En 7 kilo in 3 maanden is toch super netjes! En je hebt nog eens genoten op je vakantie ook, lijkt mij een win win hoor en zeker niet iets om van te balen! je hebt nog 13 kilo te gaan tot kerst, hoeveel weken zijn dat? Lukt je vast wel!
     
    loetje vindt dit leuk.
  9. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.029
    17.043
    113
    Vrouw
    Dat is al een goed begin. :)
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Weinig koolhydraten? Cashewnoten zijn van de notenfamilie de noten waar de meeste khd inzitten per 100gram. Je kan beter een handje macadamianoten eten of pecan/paranoten. Die bevaten 4 keer minder khd dan cashews.

    Wij eten al ruim 1.5 jaar khd beperkt en dat werkt echt het beste. Geen brood, aardappelen, rijst of pasta. Wij eten heel veel groenten en fruit , vis, noten, kaas, eieren, worst etc.
     
    mh81 en DQueen vinden dit leuk.
  11. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik dacht ook dat ceshew, pinda en pistash de slechtste waren. Dacht dat je beter walnoot macadamia of pecan noten kon kiezen.
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  12. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Ik ben twee jaar terug naar een gewichtsconsulente te gaan. Door mijn etenspatroon aan te passen ben ik veel afgevallen. Het bleek dat ik veel te weinig at waardoor ik behoefte kreeg aan tussendoor eten van suikers.
     
  13. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Dankje voor je leuke berichtje:) Ja ik ben ook best tevreden al hoor. En het moet ook niet te snel gaan, ik wil nooit meer jojo'en, dat doe ik al te lang. Liever even stilstaan en daarna weer verder naar beneden, dan op en neer..
     
    DQueen vindt dit leuk.
  14. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.513
    883
    113
    Maar het moet wel vol te houden zijn..

    Het moet een manier van leven worden,geen crash dieet..
    Op 2 rijstewafels 30+ kaas red je het niet hoor.

    Dan liever 2 boterhammen met mager beleg en rauwkost of soms avocado. Deze Kun je ook bijv roosteren waardoor je toch wat meer varieert.

    Ts super knap dat je de weddenschap fanatiek aangaat!!
    Mijn tip;
    Begin niet te groot. Eerst het bewegen in je vaste patroon krijgen en doe aanpassingen in je eten stap voor stap.

    En laat je niet gek maken door alles tips en wat iedereen "het beste vind".
    Pik eruit wat bij jou past.
    Zet m op!!
     
    Pepijnn, Oona, DQueen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.029
    17.043
    113
    Vrouw
    Ik zeg ook niet 2 rijstewafels of crackers. Je kunt zeker ook gewoon boterhammen blijven eten, en indd dan mager beleg kiezen. Heb het mss niet handig neergezet, maar ik bedoel meer dat je na een tijdje 'lijnen' op een punt gaat komen dat de kilo's er niet meer verder af gaan.. En dan kun je overschakelen op crackers of rijstewafels als je nog meer wilt afvallen.
    Zou beginnen met letten op inname van suikers/koolhydraten en meer beweging. Ik denk om te beginnen een doel van 5 kilo afvallen wat meer haalbaar is dan 20 kilo
     
  16. Musti1234

    Musti1234 Actief lid

    10 okt 2018
    327
    166
    43
    Ik zou wandelen wandelen wandelen. Iedere dag minimaal een uur.
    Eet je overdag voldoende om te voorkomen dat je in de avond honger hebt en gaat snaaien ? Haal het gewoon niet in huis:D kan je het ook niet pakken. Vervang het door tomaatjes en komkommer bijv.
    Vind het heel goed van je dat je het aangaat maar probeer het vooral voor jezelf te doen!
     
  17. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.617
    3.990
    113
    Overdag voldoende voedende dingen eten, kwark, handje noten, groente. En als avond eten een bord met veel groente een beetje vlees en een beetje aardappel/pasta/rijst. Geen grote scheppen met vette sauzen.
    Als je voldoende gezonde dingen overdag eet ga je ook minder snaaien.

    Hou ook via my fitness pall app of iets bij wat je eet. Of schrijf het op. Dat maakt zichtbaar waar je valkuilen zitten. En geeft je een drive om iets misschien toch niet te nemen.

    Verder bewegen, zodat je wat meer gaat verbranden. Iedere dag in iedergeval 10.000 stappen zetten (dat is voor mij een kleine 8 km) Ik heb een horloge die dat bij houdt. Het motiveert enorm als ik zie dat ik die 10000 weer heb gehaald. Een simpele stappenteller is niet zo duur meer en veel telefoons houden dit ook voor je bij.
     
  18. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    koolhydraatarm gaan eten en bewegen. Totaal geen behoefte meer aan snaai.
    ZIe gobento.nl enz
     
  19. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Ik ben net voor het eerst wezen sporten en meneer zei ook. Geloof mij meid ik ben veel ergere gevallen tegengekomen! Nu blijkt mijn vet percentage wel behoorlijk hoog (had ook niet anders verwacht) maar mijn spiermassa is gewoon goed! Hij zei met 12 kilo eraf ben je al wel weer gezond te noemen. Dus mijn eerste doel word die 12 kilo eraf! Klopt ook wel want ik ben jaren 78 kilo geweest en merkte dat ik mij daar ook goed bij voelde! Die laatste 8 word gewoon de finishing touch ;)

    Vanmiddag gegeten een omelet met 250 gram groente erdoorheen verdeeld over 3 personen. Dus al wel weer geluncht ook sinds tijden!

    Dinsdag en donderdag ga ik sporten en als het lukt de zaterdagochtend en op maandagavond dan een uur wandelen met een vriendin.
     
    mamameer en DQueen vinden dit leuk.
  20. Musti1234

    Musti1234 Actief lid

    10 okt 2018
    327
    166
    43
    @wachtend goed bezig zeg! Doe vooral wat goed voelt. Probeer koolhydraten te vermijden en veeel groente te nemen.
     

Deel Deze Pagina