Ik vind het ook ergerlijk en ben het er totaal niet mee eens. Iets anders doen betekend niet dat men het niet kan. Ik las hier boven al: je hebt toch de spullen nodig uit de toko's en moet het leren van iemand die het kan. Dat vind ik dus juist niet. Ik kan een prima nasi maken zonder toko spul. Ik geef er dus een andere draai aan. Dat betekend niet direct dat mijn nasi geen fatsoenlijke nasi is Maar ik merk wel vaker dat mensen hier in Nl met een meer exotische achtergrond commentaar hebben over hoe Nederlanders dingen doen: koken dus en meer in het dagelijks leven. Tja dat is dus wel de Nederlandse cultuur vind ik.
Ik moet eerlijk zeggen dat sinds ik de turkse keuken ken, dat wij nederlanders nogal karig zijn qua eten. Ik denk wel dat nederlanders kunnen koken, als je weet hoe een recept moet is dat niet zo moeilijk natuurlijk. Maar de nederlandse keuken stelt weinig voor. Ik denk zelf dat dat komt omdat heel veel groentes en fruit die we nu kennen, er vroeger gewoon niet was. Zelf eet ik nooit aardappel/groente/vlees. Alleen zuurkool of hutspot. Ik kan helaas niet zoveel turkse gerechten. Dat zijn er zo enorm veel! En lekker!
Ik vind dit bijna een moeilijke vraag, ik geloof best dat een Nederlander die van koken houdt kan koken en bepaalde gerechten kan (leren) maken. Alleen zie ik in mijn omgeving wel dat de 'gemiddelde Nederlandse vrouw niet kan koken ook geen Hollandse pot, en dat vind ik juist jammer want mij maak je superblij met een een goede stamppot wij kregen dat vroeger nooit thuis dus het was feest als ik bij een 'per Nederlands' mocht blijven eten. Ik denk dat de opmerking Nederlanders kunnen niet koken meer komt uit irritatie omdat bepaalde gerechten helemaal verkracht worden soms en dan nog als traditioneel worden verkocht. ( ik herinner me nog altijd de blik van mijn oma die om 6 uur s'ochtends was begonnen met het klaarmaken van een echte pasta al forno voor ter ere van een barbecue met buren, en de 'Hollanders er zo een partij ketchup opgooien en het hele bord ontleden omdat er ergens een stukje ui zat.) Diezelfde buurvrouw presteerde het ook overigens om tomaten ketchup, gehakt en Nederlandse kaas bij elkaar te gooien en het echte Italiaanse booolochnaise te noemen.
Ik kan wel koken En maak ook echt alles zelf Aardappelen houden we niet zo van Maar vooral wokken, ovenschotels etc Ik vind het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen en hou niet van flauw eten Er moet wel smaak aan zitten maar ik merk dat mijn man bv de nl keuken echt niks vind smaakloos en saai zegt ie Ook bak ik echt van alle van zelfgemaakte pizza's tot baklava en gewoon een simpele cake
@tuc Ik snap wat je bedoeld hoor. Maar het is wel zo. Sinds ik weet hoe turkse mensen ontbijten weet ik pas wat een echt ontbijt is. Nederlanders vinden ontbijt met verse broodjes en een croissant al uitgebreid. Als je dat vergelijkt is het wel heel karig. Als ik bij turkse mensen op visite kom krijg je meestal allemaal lekkere dingen aangeboden. Bij nederlanders is dat toch wat minder. Maar ik ben het met je eens dat dat denigrerende niet zo leuk is. Dat vind ik zelf ook vaak vervelend.
Whahaha wat een buurvrouw! De ketchup was vast ook niet zelfgemaakt Maar wel jammer want dat soort kookgenieën zetten andere vrouwen in een slecht daglicht, daar zou ik ook van fronsen ook al ben ik geen Italiaan.
Ik denk dus dat je nog van alles kan doen met de klassieke agv zodat het niet saai is. Aardappel is heel veelzijdig (bakken, poffen, pureren, frituren, roosteren, etc) en ook met groentes kan je zoveel meer doen dan alleen maar koken. En een echt goede jus gaat juist enorm veel moeite en tijd in zitten. En ik kan me zo voorstellen dat een niet-Hollander die ook in zijn eigen keuken totaal niet kan koken, ook niks kan maken van dat 'saaie Hollandse prakkie'.
Had even je bericht gemist, maar het is me duidelijk: bij jou is het gewoon genetisch. Daar kan je dus niks aan doen
Maar jij noemt dat "echt" ontbijten. Ik vind een croissant en een hard broodje gewoon een echt ontbijt. Ik weet wat je bedoeld met al die lekkere dingen, maar voor mij persoonlijk hoeft dat niet. Het is ook niet per se heel gezond wat je dan krijgt
Ik kan absoluut niet koken. Mijn man helaas ook niet. Ik heb er gewoon geen feeling voor, en geen zin om het te leren. Dus ja, ik kook wel voor mijn gezin, omdat het moet. Maar erg gewaagd is dat nooit, en of het nu zo extreem lekker is? Nah.
Ja natuurlijk is dat ook echt ontbijt. Maar het is toch vrijwel altijd hetzelfde. Als ik elke week bij mijn schoonzus zal ontbijten staat er elke week wat anders op tafel.
Nederland heeft niet echt een voedselcultuur zoals de Italianen of Fransen dat hebben. De traditioneel 'Hollandse pot' is weinig verfijnd, het is vooral 'je maag vullen' vind ik. Het is ook een andere cultuur, in bepaalde landen neemt men echt tijd voor een uitgebreide lunch of diner en is eten veel meer sociaal, hier is het (buiten feestdagen en verjaardagen om) toch vaak meer praktisch. Ik denk dat dat ook wel maakt dat de 'gewone Nederlander' niet echt een heel inspirerende kok is. Maar genoeg uitzondering natuurlijk, De Librije word ook gerund door een Nederlander
Ik vind de traditionele Nederlandse maaltijden niet lekker en geen topprestatie. Maar dat Nederlanders niet kunnen koken is dikke onzin. Ik ben geen sterrenkok, maar genoeg mensen om me heen die heerlijke maaltijden bereiden.
Maar ik moet bekennen dat ik koken ook echt stom vind dus dat stukje liefde en aandacht in gerechten mist al en ik weet zeker dat ik daarom niet kan koken (omdat ik mijn best echt niet doe). Ik kan een diepvriespizza nog verpesten omdat ik geen aandacht en liefde voor eten heb
Oh ik weet niet of ik er echt goed in ben maar ik vind het wel hartstikke leuk om te doen en ik probeer minstens 1 keer per week iets te maken wat ik nog niet ken. Ik heb ook niet een favoriete keuken, ik haal overal en nergens receptjes vandaan die ik dan aanpas. Met de uitdaging dat ik koolhydraatarm eet. Ik krijg eigenlijk zelden klachten, behalve toevallig de afgelopen 2 weken, mijn man vond mijn koolhydraatarme surinaamse pindasoep niet te hachelen, maar hij houdt dan ook niet van pindasoep. De kinderen en ik vonden het wel lekker! En ik had gisteravond gekruide gehaktballetjes met cheddar, omwikkeld in ui en spek uit de oven en die vond mijn oudste dochter weer niet zo, maar mijn man vond dat heerlijk! Zo probeer je eens wat.
Maar een “echt” ontbijt wat is dat precies? Voor een Italiaan is dat iets kleins. Voor een Turk blijkbaar heel veel. Voor beide echter een “echt” ontbijt. Het is dus maar waar jouw eigen voorkeur naar uit gaat en zegt niets over kwaliteit.
En ik vraag me dan af of dat beeld klopt. Traditioneel gezien heeft voedsel vast wel lang de functie gehad van vooral vullen en leren zuinig te zijn met wat er überhaupt van het land komt. En ook is de Nederlandse keuken niet zo verfijnd, eerder boers. Maar dat zegt toch juist iets over onze cultuur en tradities. We zijn toch ook een 'boerenvolk' van oorsprong. Hard werken vraagt een stevige maaltijd, zeg maar. En ik zie als Nederlandse cultuur dat eten iets is dat je juist met je gezin doet. Precies 17 uur aan tafel Het is dan gewoon anders, maar niet minder.