Graag wil ik inspiratie opdoen voor hele makkelijke, simpele en snelle gerechten zodat ik niet langer dan 15 minuten in de keuken hoef te staan. Ik kook voor 3 volwassenen en 2 kids. Ik maak in ieder geval pastasalade met druiven, perzik, gerookte kip, cashewnoten, cherrytomaten en als dressing sellerysalade. Meer inspiratie van harte welkom!
Wij eten dus wat jij nu schrijft! Haha goed idee!! Ik denk dat ik 1 keer de slowcooker aanzet voor pastasaus. Dan eten we lekker warm. Onze vlugge hit(5min in totaal is dit): Spekjes uitbakken Aardappelpuree uit een pakje(onze keukenzonde) Gesneden andijvie En zie: stamppot rauwe andijvie in 5 minuten.
Bulgur salade: fijne bulgur (te koop in een Turkse winkel), fijngesneden platte peterselie, tomaat, komkommer en rode ui, beetje tomatenpuree, zonnebloem olie, citroensap en zout.. voila, dat vult ook lekker! Ook lekker op een bedje van sla met fetakaas. Met tartaartjes (voor mij doorgebakken) en gebakken ui.
Wij eten gewoon normaal. Wel vaker een pastasalade dan in de winter bijvoorbeeld. Ik denk dat je beter gewoon kan eten wat je normaal eet, de energie kunnen de meeste mensen goed gebruiken.
Nou die pastasalade die jij beschrijft Lijkt me heerlijk! Alleen denk dat mijn man er niet zo van zal genieten. Maar sowieso iets van een salade met kip en een pitabroodje met tzatziki of zo. Kippendijfilet haal ik dan voorgesneden. Hoef ik alleen paprika's en komkommer en ui te snijden en twee Romana slaatjes. Een keer een broodje gebakken ei. Denk een keer wraps met groente en gehakt en een sausje en avocado. Groente voorgesneden Simpele pasta met olijven en geraspte kaas. Patat met snacks. BBQ. We zullen het wel overleven. Ik heb nooit trek in warme groente met dit weer dus ik sla groot paprika's, komkommers en avocado's in. Altijd lekker, ook tussendoor.
Pasta salade Soep met brood Bbq savonds iets later Dit is wat wij nu in de planning hebben. Niet te ingewikkeld
Bbq ( gewoon gezond met veel vis en fruit/groente ) Hete kip met sajoerboontjes en rijst Soep met stokbrood Nasi Gebakken aardappeltjes met een salade en spareribs van de bbq Patat!
Makkelijk! Geen zin om dan langer dan 15/20 min in de keuken te staan. Dus zoiets als: -groente smoothies met een belegd bruin stokbroodje o.i.d. erbij. -kippensoepje o.i.d uit blik, bruin broodje hamburger met sla en tomaat -voorgesneden aardappelschijfjes bakken, pot erwten/wortels, schnitzel -rijst, kipsaté uit zo'n diepvrieszakje, zakje voorgesneden roerbakgroenten in de wok. -pastasalade met in ieder geval groene pesto (mmm...)
Volgens mij kun je dan heel veel dingen die je normaal gesproken eet ook eten toch? Iets als krieltjes, vlees(vervanger) en sla kost max 10 minuten. Zelfde voor veel pastas, een wokgerecht etc. Ik eet zelf graag salades met veel groente
Ik was ook al aan t nadenken hierover. Had bedacht: Keertje lasagne, voorgesneden groente en dan savonds alvast klaarmaken Soep met brood Aardappeltjes, sla en vlees van de bbq Wraps Pastasalade of course
Ik denk kip ananas salade, patatje en als ik me weer fit voel steken we de bbq aan. Verder denk ik lekker simpel broodje met evt kroket of knakworst en verder geen idee
We eten gewoon wat voor ons normaal is. Mijn weekmenu voor volgende week (ma tm vr): pastasalade met cherrytomaten, uitgebakken chorizo, gerookte kip, mozzarella, gedroogde tomaat, rucola, pijnboompitten, honing-mosterddressing (en voor mij nog wat geitenkaas) saté ku batata (op verzoek van mijn jongste dochter) balsamico wortel, gepofte aardappel met kruidenroom en cajun kip massaman viscurry paella van de bbq (oftewel de paellapan staat dan op de bbq) Maar het e.e.a. zou nog kunnen veranderen. Ik ben graag flexibel met erge warmte.
Ik heb boodschappen gehaald voor : - koude pasta salade met gerookte zalm en rucola - wraps met kip, mozzarella, avocado, komkommer, tomaat en sla - Quinoa salade - Taco’s Dan doen we nog een keer een bbq en een keer frietjes.
We passen het eten niet aan aan het weer, maar waar we trek in hebben, dat weet ik nu dus nog niet. Vanavond hebben we heerlijk boerenkool gegeten, want dat lag nog in de vriezer
Ik eet eigenlijk niet anders dan in andere seizoenen.... Ja, de BBQ gaat wat vaker aan. Bij warm weer maak ik zoveel mogelijk gebruik van de slowcooker. ‘S morgens vullen, aanzetten en geen omkijken meer naar.
Ik ga met deze warmte en dikke buik echt niet in de keuken staan te koken. Nu hebben wij met het warme weer ook niet echt behoefte aan warm eten. In de vriezer staat in elk geval: Porties zuurkool Bak soep Pasta saus Verder zal het een keer een boterham, uitsmijter, vette hap, pannenkoek etc worden.