Uitgerekend 16 t/m 30 november

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Rian89, 6 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pyaar

    Pyaar Actief lid

    14 jan 2019
    456
    629
    93
    Vrouw
    Oh geweldig!! :thumup: Ik kreeg het apparaat jaren terug voor de oudste. Ik ben heel enthousiast bezig geweest, recepten geprobeerd, maar de oudste lustte niks... :( Zelf geproefd en het eten smaakte perfect, best lekker! Zo stom.. want potjes wilde ze wel...!! :mad: Bij ons tweede kind wéér dat apparaat geprobeerd, een paar weken volgehouden, maar ook de tweede kleine wilde er niks van weten.. toen toch maar een potje geprobeerd en NOU toen at ze wel alsof haar leven ervan af hing.. :eek: ... zucht.. Nu zit ik nog met de kruidvat eigen merk potjes..:cry: :cry:... en het is idd zo'n TOP apparaat! :thumup:

    ((Ja, nu vindt de oudste het leuk.. nu ze inmiddels al op de kleuterschool rondloopt.. :$ Mama.. mag ik een baby hapje maken voor mezelf?... :p pfff... Ik maak er enkel nog iets mee als de oudste bij opa en oma eet. Dan weet ik zeker dat ze iets gezonds eet, dat ze ook nog lekker vindt.. :rolleyes::p nu wel dus.... o_O))
     
  2. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hahaha O heeft ook zn fases dat hij slecht eet hoor.. maar juist in die hapjes fase at hij als een trein. Sinds hij nee kan zeggen wordt hij koppiger met eten. Maar als hij niet wil eten en ik moet het dus weggooien, dan vind ik dat ook wel demotiverend en krijgt hij ook gewoon niks anders (ik heb hem al een paar keer zonder eten naar bed gebracht, op een paar happen kwark na als ik het idee had dat hij anders echt te weinig binnen kreeg). Boeide hem echt niets, zeurde niet om eten en werd in de nacht ook niet wakker. o_O Ben daar vrij makkelijk in. Wil je niet eten? Prima, dan niet. Ik ga de strijd geen 10 min aan. Maar je krijgt ook niks anders. Mijn man staat daar wat anders in. Die geeft hem dan een boterham (O. is dol op brood). Ik ben van mening dat je hem dan te veel verwent want ja, waarom zou hij dan de volgende dag niet nog een keer zijn eten weigeren.. als hij toch brood krijgt.. Maar we accepteren van elkaar dat we er gewoon anders in staan. De een doet het zo, de ander weer zo.

    Hier gaan de bio potjes van de AH (15+) er verschrikkelijk goed in. Zonder kunstmatige toevoegingen en ik vind ze ook lekker haha. O. eet die het liefst gewoon koud..
    Dit is zijn favoriet..
    [​IMG]

    Verder zit ik nog even te kijken momenteel naar flesvoeding. Volgens mij hadden we bij O. deze:
    [​IMG]
    Nooit problemen mee gehad, O. deed het er goed op dus ik denk dat we die gewoon weer gaan proberen. In de beginperiode doe je nog best lang met zo'n blik en de prijs is echt niet duur: €7,29 voor een blik van 800 gram.

    Voor de flesmama's onder ons: jullie al een idee? Of ben ik de enige die nu al weet dat ik direct fv ga geven?
     
    Pyaar vindt dit leuk.
  3. Yviev

    Yviev Fanatiek lid

    23 dec 2017
    3.015
    2.709
    113
    Vrouw
    @Pyaar ik heb dus echt geen idee! Ouders en schoonouders zijn wat mij betreft heel snel welkom zodra ik weer beetje bekleed of opgekalefaterd ben..maar echt geen idee wat ik moet verwachten van een bevalling an sich.
    Mn oma heeft het er altijd over gehad dat toen mijn vader belde dat ik geboren was dat ze de straatstenen eruit hebben gereden om mij te komen bewonderen. Dat gevoel is haar altijd zo bijgebleven dat ik de nieuwbakken opas en omas niet onnodig wil laten wachten.
    De overige visite geen idee. Hoop wel dat de overige lieve fam. niet heel lang wacht.. bij vrienden wacht ik zelf altijd minimaal een week. Hoe anderen dit oppakken geen idee?

    @Nina Sanders ik wil borstvoeding een kans geven. Ben zelf een flessenkind en erg sterk en gezond dus daar ook echt geen problemen mee. Maar wil geen gevoel van spijt hebben dat ik het nooit geprobeerd heb.
     
    Mbob, MissMorrow en Nina Sanders vinden dit leuk.
  4. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Iedereen die wil mag al langskomen in het ziekenhuis (ik blijf toch 3 dagen), hoe we het daarna doen weet ik nog niet. Bij E. hebben we verschillende groepen op verschillende middagen uitgenodigd. Nu gaan we veel minder kaartjes versturen. Ik wil het liefste thuis, vriend in een feestzaal, maar vind dat behoorlijk prijzig.
     
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Komende week weer een aantal 20 weken echo's op de planning!
     
    mom2be21 vindt dit leuk.
  6. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    Wij zitten te denken aan een kraamfeest, werd gek van al die mensen die wilden komen kijken (wel heel lief hoor), maar bleef afspraken maken. Voor F ook erg onrustig steeds denk ik. Ouders en zussen mogen natuurlijk wel gewoon komen en beste vriend/vriendin. Maar alle ‘verdere’ familie, vrienden en collega’s op een feestje ergens met een week of 6.

    Ik kookte en pureerde de babyvoeding altijd gewoon zelf. Maar al snel over gegaan op prakken en nu pureer ik echt niets meer. Hij heeft tanden en kiezen dus kan gewoon eten. Alleen als wij door omstandigheden later eten of iets wat F echt niet kan eten dan een potje of een restje uit de vriezer qua pasta oid.

    Flesvoeding moe ik ivm medicatie.. bij F eerst Hero standaard en daarna comdfort ivm kramp en reflux. Maar achteraf denk ik dat F niet goed hierop reageerde.. pas bij overstap naar voeding 2 van jumbo eigen merk werd de reflux minder. Neig nu sterk naar nutrilon en wilde ook ah proberen maar dan moet ik steeds een dorp verderop gaan halen, dus weet het nog niet.

    En nu snel slapen na 2 lange cursus dagen..
    Oh nog wel pakje Zara sale binnengekregen. Aantal shirtjes en hempjes voor F en 1 pakje voor de baby (niet eerste pakje die kies ik later pas).

    C5ECC91D-CAB4-4010-A9FE-D3DBFDF168A1.jpeg
     
    Amara, mom2be21, Sprina en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    ^^ Hier pureer ik ook niets meer hoor. Vaak blend ik ultra kort en dan zitten er ook gewoon stukjes in natuurlijk.
    Of idd eten van ons zelf wat ik prak. Maar bijv. nasi of pasta blend ik wel kort, anders wil hij het gewoon niet eten. Zit er 1 sliert prei in en dan is het gebeurd.. kapt meneer ermee.
     
  8. Mamabella12

    Mamabella12 Bekend lid

    22 okt 2017
    789
    790
    93
    Wat een geirriteerde reactie gelijk.. jeetje!
     
  9. Flower7

    Flower7 Lid

    23 mrt 2019
    42
    86
    18
    Hey dames ben hier niet heel actief.
    Maar zijn jullie nog geslaagd met de sale?

    Ik heb paar dingen van lidl shop besteld waaronder dit en nog paar basic kleding

    730df11994cc65e766fb3af0295f4a4b.jpeg.jpg 067de017154830d5ea756d566a16825f.jpeg.jpg
     
    Ready2loveU, Mbob, Amara en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Voor degenen die het nog leuk vinden om te zien wat wij tot nu toe hebben voor de babykamer.. in de afgelopen weken bij elkaar verzameld..
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Mbob, Amara, Yviev en 3 anderen vinden dit leuk.
  11. Pyaar

    Pyaar Actief lid

    14 jan 2019
    456
    629
    93
    Vrouw
    @Nina Sanders Oh wat goed dat je toch blijft volhouden en dat hij vaak gewoon niks anders krijgt. :thumup: Ik kan dat niet.. sinds de hongersnood in herkomstland manlief heb ik een trauma aan zonder eten naar bed en de bijbehorende huilende kinderen.... Ik zie mezelf nog bekvechten om een tomaat en een aardappeltje en dan pureren bij kaarslicht, en dan bleek dat stomme stuk groente ook nog eens bedorven en dan hadden we helemaal niks.... :(... Afin, :p jammer dat AH hier niet in de buurt zit.. Ziet er goed uit die bio pot! Ik zocht uit dat de Kruidvat eigen merk hier de goedkoopste waren qua inhoud/prijs. Het wordt door de jongste goed gegeten. Ik ga toch maar wéér eens die Philips blender/stomer gebruiken, het kan ook een fase zijn en misschien lust ze het eigen prakkie nu ineens wel. Voor de derde heb ik de moed niet meer de Philips blender/stomer het vanaf het begin te proberen.. :roflmao::roflmao:

    Etos flesvoeding had ik bij de oudste. Totdat ze problemen kregen met de levering... toen moest ik overstappen.. voor de tweede ben ik vanaf de geboorte BonBéBé gaan geven. Ging prima. Dat merk kies is straks weer voor de derde.
    Haha, ik ben zéker een flesmama :D Bij de oudste eerst borstvoeding gedaan.. na een borstontsteking met ziekenhuisopname nóg doorgezet.. :confused: Maar Ik kwam erachter dat het zoveel makkelijker is en tijd scheelt om een flesje te geven..(( Ik voelde me toen bij die eerste echt zwaar gemanipuleerd door de VK voor die borstvoeding.... o_O )) Nou de tweede kreeg vanaf dag 1 een fles.. HOERA.. En dan maar appen met een vriendin die zwaar lag te ploeteren met haar borstvoeding.. was om de 2 uur een dik half uur met die kleine bezig.. die van ons dronk een flesje leeg in 5 min en dat om de 3/4 uur.. met nog nachten doorslapen..:eek: Nou toen zei ik Meid.. o_Oo_O neem die toch fles..... Ook makkelijk als een ander even een flesje kan geven.. :rolleyes: ...

    Maargoed, ieder mens is anders, ieder kind is weer anders, ieder stel borsten is anders, en het staat eenieder vrij borstvoeding te proberen en te geven :thumup::p
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  12. Sprina

    Sprina Actief lid

    30 apr 2019
    273
    412
    63
    Vrouw
    Ik werd hier vanochtend wakker geschopt door de kleine vriend. Die besluit er blijkbaar nu al mee te beginnen :roflmao: Voor nu nog even heel schattig en leuk :D
     
    Ready2loveU, Pyaar, Nina Sanders en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. mom2be21

    mom2be21 Bekend lid

    11 jun 2012
    777
    591
    93
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Jeetje meiden ik heb een boel gemist!!

    Zijn op vakantie geweest naar Mallorca een weekje en daarna kwa misselijkheid en spugen een slechte week gehad. Nu sinds een paar dagen weer een stuk beter gelukkig, vandaag 19 weken en woensdag de 20 weken echo, spannend! Afgelopen dinsdag nog controle bij de gyn gehad en daarna 3 dagen dagcurves glucose geprikt (ivm zwangerschapsdiabetes bij nr 2) en die waardes waren voor nu nog goed dus ik ben eerst ontslagen bij de gyn en mag nu alleen bij de vk verder voorlopig.

    Zag tot mijn grote schrik heel verdrietig nieuws voorbij komen van @MIss X. Ik heb je verhaal gelezen en wat heb je deze verdrietige gebeurtenis mooi beschreven. Ik wil jou en je gezin enorm veel sterkte wensen!

    Verder zag ik al hele mooie kamertjes voorbij komen! Geboortekaartjes, namen en buiken! En de eerste goede 20-weken echo's, super meiden! Ik ga vanaf nu weer proberen wat fanatieker mee te schrijven :)
     
    Ready2loveU, Noa1987, Mbob en 4 anderen vinden dit leuk.
  14. mom2be21

    mom2be21 Bekend lid

    11 jun 2012
    777
    591
    93
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ook even een buik foto, t gaat hard genoeg!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    MissMorrow, Ready2loveU, Noa1987 en 6 anderen vinden dit leuk.
  15. mom2be21

    mom2be21 Bekend lid

    11 jun 2012
    777
    591
    93
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Over kraambezoek, wij hebben bij de eerste een kraamfeest gedaan en bij de 2e niet. Heeft ons vooral een boel geld gescheeld en we hebben uiteindelijk beide keren evenveel mensen nog thuis op bezoek gehad ongeveer, dus bij de 3e ook geen kraamfeest. In het zkh zijn mijn ouders met ons zoontje geweest na de bevalling en mijn schoonouders. Bij de eerste ook mijn schoonzussen maar toen lag ik er 4 dagen ivm keizersnede.
     
    Pyaar en Nina Sanders vinden dit leuk.
  16. Yviev

    Yviev Fanatiek lid

    23 dec 2017
    3.015
    2.709
    113
    Vrouw
    Jeetje wat een mooie echte buik al zeg!!!
    Ik denk dit dus ook altijd! Je vrienden en fam. Komen toch wel. En ga er eigenlijk vanuit dat de kennissen die wel op een kraamborrel komen, (want gezellig met andere die zij kennen) dat die niet zo gauw 1 op 1 komen kijken.
     
  17. Amara

    Amara Bekend lid

    13 mrt 2019
    615
    742
    93
    Vrouw
    Wat hebben jullie weer veel gekletst!

    Kringloopwinkel kom ik nooit, zit ook niet echt in het centrum ofzo dus kom er ook nooit langs

    Kraambezoek is bij ons meteen welkom.
    Vorige keren ook gedaan, veel te leuk om de baby meteen te showen. Moet wel zeggen dat ze nooit te lang blijven en niemand vraagt om de baby vast te houden ofzo, dus eigenlijk gewoon heel relax. Vage kennissen, verre familie of collega's komen niet op kraambezoek krijgen ook geen kaartje ofzo zie daar echt geen meerwaarde in.

    Flesvoeding ga ik gewoon voor AH eigen merk. Vorige keren prima bevallen en winkel zit om de hoek dus vind ik wel handig.

    Feestje gister was leuk en kinderen hebben het goed gedaan bij hun logeerpartijen. Zoontje gelukkig geen last meer gehad van koorts en z'n tandjes dus die lijken goed door te zijn :thumup:
    Vandaag gewoon tot 9 uur kunnen uitslapen, wat een luxe:roflmao:
     
    Ready2loveU, mom2be21, Pyaar en 2 anderen vinden dit leuk.
  18. Yviev

    Yviev Fanatiek lid

    23 dec 2017
    3.015
    2.709
    113
    Vrouw
    Fijn @Amara dat het feest geslaagd was en je zoontje geen of weinig last meer blijkt te hebben!

    @Nina Sanders leuke items heb je gescoord! Is de babykamer nu af?

    Hier gister de stokke tripp trapp besteld in serene pink. Op naar jaren plezier!
     
    Mbob en Nina Sanders vinden dit leuk.
  19. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Bijna, maar volgende week komt de nieuwe vloer boven. Dan kunnen we alles op zn plek zetten. Moeten nog wel matrasje etc kopen en natuurlijk de hele kast/commode opknappen. Maar dit gaan we in de komende weken gewoon doen. Verder nog wel dingen zoals muurdecoratie maar dat doe ik pas als de rest echt af is, net zoals plantje enzo.

    Oh en Veneta komt in juli nog langs voor alle gordijnen boven.
    Verder rommel ik voort. Net 2 losse kledingkasten voor onszelf besteld (die hebben wij nooit gehad, gingen onze kleding voorheen altijd op kledingrekken op zolder maar dat kan nu niet meer). Staat zo slordig nu. En heerlijk 2 losse kasten, hebben we allebei een eigen kast.

    https://www.made.com/nl/dolores-kledingkast-walnoot-en-zwart

    En ik denk toch - ondanks verschillende kleuren groen in huis - dat dit de kleur Stokke wordt.

    https://www.vanastenbabysuperstore.nl/kinderstoel-stokker-tripp-trapp-r-moss-green?gclid=EAIaIQobChMI7uaIwJP_4gIVbrvtCh3cKQgmEAQYAiABEgKNtfD_BwE
     
    Mbob en mom2be21 vinden dit leuk.
  20. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.126
    2.853
    113
    Jullie hebben bijna het maximale aantal van 5000 berichten bereikt. We zullen dit topic binnenkort sluiten. Maken jullie een nieuw deel aan? Nu kunnen de eventuele lijsten makkelijk gekopieerd worden.

    Kan iemand ons (beheer) taggen wanneer deze dicht kan?
     

Deel Deze Pagina