Zo snel gebeurd dat ook niet. Verschilt ook per soep. Een linzensoep of yoghurtsoep bederft gelijk dus dat maak ik niet. Voor ik naar bed ga zet ik het gewoon in de koelkast. Ik vind vlees laten ontdooien wel een ding. In de koelkast gaat het te langzaam, maar met deze warmte is het buiten de koelkast snel ontdooid maar de buitenkant sneller dan de binnenkant.
Met 's nachts onweer en tijdens de hondsdagen moet je er wel goed mee uitkijken. Dan bederft het snel.
Maandag neem ik salade mee naar mn werk, dinsdag eten we sla en stokbrood, woensdag bbq bij vrienden, donderdag denk ik maar verse soep met brood en daarna zien we wel weer
Ja mijn moeder zegt ook altijd met onweer in de lucht bederft het en ik heb denk ik zelf met die hitte erbij verzonnen edit. wat zijn hondsdagen?
Pastasalade Gepofte aardappel met mais en hamburger (bbq) Gado gado met sate (bbq) Groene asperges salade Wraps met krokante kip
75269"]Wat zijn hondsdagen?[/QUOTE] Net via google gevonden dat dit de periode tussen 20 juli en 20 augustug is. De naam komt van het sterrenteken de grote hond die die periode zichtbaar is in de lucht. Soms zijn dit broodje aap vervalen die generatie op generatie worden en omdat iemand altijd in de nabije omgeving echt zoiets heeft meegemaakt dit als waarheid gezien word en dit het verhaal bevestigt ipv als toeval word gezien. Mijn oma kaakte elke zaterdag 3 grote pannen soep voor de hele familie en heb haar alleen met onweer horen zeggen dat de soep verpest was en dit kan net zo goed toeval zijn.
Als je soep maakt en direct serveert is ie echt niet bedorven. Maak je het voor meerdere dagen dan gewoon koel bewaren. Maar wij eten geen soep met hitte omdat je daar alleen maar warmer van wordt. Behalve dan gazpacho. Heerlijke koude tomatensoep. En salade met uitgebakken bacon reepjes en champignons. Of een stukje vlees van de gril (hamburgertje, biefstuk of filetlapje) met frisse salade en stokbrood en/of koude schotel. En we gooien er ook nog wel ergens meloen met ham tussendoor.
Toevallig vandaag gehad. Kip krokant aanbakken. Als het bijna klaar is dan leg ik er een plakje chedder op, dan smelt die alvast een beetje. Verder naar eigen wens je wrap vullen. Komkommer, sla, tomaat etc.. Wraps doe ik vooraf even voorverwarmen in de oven.
Thanks voor alle reacties! Bij ons is het binnen nu 32 graden dus echt geen doen in de keuken. Ben ook nog 35 weken zwanger met 2 kleine kids. Wij hebben gisteren wraps met krokante kip gegeten. Vandaag gewoon brood Morgen en woensdag pastasalade Donderdag schoonouders Vrijdag aardappels in de schil in de magnetron, Koude witte bonen en vissticks. Recepten welkom van jullie pastasalade en gewone salades!
Wij eten vandaag macaroni. Voor de rest wraps met tonijn en komkommer, soep met stokbrood, bloemkoolovenschotel <- wilde C graag en penne met bacon en rucola. Die laatste kan je ook koud eten. Ik eet wat overblijft als lunch de volgende dag op mijn werk.
Wij hebben gisteren alleen kipkrokantschnitzel gebakken en in reepjes gesneden. Paprika, tomaat, komkommer en ijsbergsla in stukjes en reepjes met een fles honing mosterd dressing. Wraps koud. Was heerlijk! Jij ook zoiets makkelijks en lekkers?
Deze week op de planning: - Marmita (Marokkaanse stoofpot). - Ajam paniki, rijst, salade. - Pasta salade met hamburgers. - Marokkaanse "feest"salade. (groot bord met verschillende salades rijst/bulgur/pasta/bietjes) en daarbij wat kipspiesjes. - Rijst uit de oven, met kip, spinazie en een roomsaus. - Aardappel kroketjes voor me dochter, met een lekkerbekje uit de oven en maiskolven (voor mij een salade i.p.v. aardappel kroketjes.
Ik haat bbq sowieso. Met vrienden wel gezellig, maar met zeurende kinderen aan tafel en al die troep, vlees omdraaien, alles regelen. Neh
Wij eten vanavond trouwens lekker vissticks voor de kinderen en garnalenspiezen voor ons met een salade erbij. Lekker makkelijk. Ik heb zomers ook niet veel trek, liever iets luchtigs en niet zo zwaar.
"Sonja zegt" gewoon aardappelen/groente/vlees-vis, dus dat eten we dus ook gewoon Deze week begonnen.... ooh niet zo slim hahahahaha
Macaroni koken en afspoelen met koud water. Hamreepjes erbij, gesneden augurk, rode ui, cherrytomaatjes en een bakje joppiesaus. Lauw eten of werr even laten afkoelen in de koelkast, kan allebei. Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken natuurlijk.