Mijn kind is niet gemiddeld!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Petra13, 22 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Oh ja dat hebben wij ook! De mijne is een brandweerman en politieman en geloooft dit ook.

    Te vrij: liep altijd bij iedereen naar binnen, kletst met iedereen, op vakantie op het strand hele dagen bij andere families slijten. Meteen als hij iemand ziet stort hij er een heel verhaal uit.
     
    Petra13 en Fantykoekie vinden dit leuk.
  2. Petra13

    Petra13 Niet meer actief

    Jullie hebben helemaal gelijk, mijn opmerking over autisten die per definitie niet sociaal zouden zijn is veel te kort door de bocht. De kinderarts en een kinderpsycholoog/pedagoog hebben aangegeven dat het ( op dit moment) niet op autisme lijkt. Ze zien geen reden om daar nu verder op te gaan testen. Wil niet zeggen dat dat over een jaar misschien anders is.

    Moet zeggen, ik heb zelf in het onderwijs gewerkt en heb ook autistische leerlingen in de klas gehad. Met dat kleine beetje ervaring durf ik ( voorzichtig ) te zeggen dat het geen autisme is. Maar ik laat me graag adviseren door mensen die er echt verstand van hebben.
     
  3. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.599
    4.638
    113
    Is het niet voornamelijk je eigen onzekerheid die hier speelt? En dat jij je veel aantrekt van anderen. Misschien helpt het om te accepteren dat hij achter loopt en trager is in de ontwikkeling. Uiteindelijk volgt hij zijn eigen ritme en tot nu toe kwam het met wat vertraging wel goed. Je hoeft dat niet te ontkennen of goed te praten. Soms is het zoals het is. En dat is toch prima?
     
    Viviennee, Paardenbloem en Petra13 vinden dit leuk.
  4. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.160
    4.393
    113
    Home
    #24 Anna009, 25 jun 2019
    Laatst bewerkt: 25 jun 2019
    Het cb kijkt vooral naar het gemiddelde bij alles dus daar zou ik me niet zo druk om maken

    Maar als meerdere mensen het opvalt dat je kind achterloopt op meerdere vlakken dan zou ik het zeker niet zomaar wegwuiven

    En loslopen met ruim 2 jaar vind ik ook wel heel erg laat....
    Welke woordjes zegt ie wel of is het allemaal gebrabbel?
    Want waar loopt hij dan erg mee voor?

    Zoals ik het lees loopt hij zowel motorisch als met taal achter en dan is het toch juist fijn dat er naar word gekeken waardoor dat komt?
     
  5. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.999
    5.823
    113
    Het gemiddelde kind moet nog geboren worden ;)

    Ik heb inmiddels 4 exemplaren rondlopen van op verschillende gebieden (maar met name motorisch) trage ontwikkeling. Sneller dan gemiddeld zijn ze geloof ik alleen met tanden :roflmao: (nog geen 2 en al het complete peutergebit hier). Uiteraard hulp gekregen waar nodig. (Fysio, logo etc)

    Ja, je hebt nu eenmaal ook kinderen die minder snel ontwikkelen nodig om er een gemiddelde uit te persen he. Zolang mijn kinderen niet gefrustreerd zijn, maar gewoon gelukkig is het helemaal prima.
    Dus kijk ook naar je kind, is hij gelukkig? Dan maakt het toch geen bal uit wat de rest ervan vind?
    En anders gewoon terug kaatsen: gelukkig kunnen we er nog hulp voor krijgen, daar is het bij jou natuurlijk al te laat voor :cool: of iets van gelijke strekking.
     
    Petra13 vindt dit leuk.
  6. Petra13

    Petra13 Niet meer actief

    Een aantal vragen heb ik al beantwoord, maar goed. Hij zegt meerdere woordjes, ik ga die niet allemaal uittypen, dat is al een flinke lijst. Volgens de logopedist beheerst hij alle klanken, en moet hij nu de stap gaan maken naar meer woorden en zinnen.

    Hij loopt nergens erg mee voor, maar met sommige dingen is hij wel wat sneller dan gemiddeld. Hij is top met fijne motoriek, hij is super sociaal, intelligent. Alles waar hij niet mee achterloopt (zie eerste post) daar zit hij bij het gemiddelde of loopt hij voor.

    Verder valt het niet meerdere mensen op, het is vooral het CB en één leidster van de drie van de peuterspeelzaal (de andere twee vinden hem vrij normaal in zijn ontwikkeling). Anderen die verstand van kinderen hebben, zoals eerder vermeld kinderarts ed zien weinig tot niets bijzonders.
     
  7. Petra13

    Petra13 Niet meer actief

    Bedankt voor je reactie. Hij is erg gelukkig, lacht de hele dag en heeft veel lol. Je hebt helemaal gelijk!

    Hij was wel gefrustreerd dat hij niet los durfde te lopen, je zou hem nu eens trots moeten zien rondstappen (terecht overigens!)
     
    Eppo82 vindt dit leuk.
  8. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.999
    5.823
    113
    Zeer zeker terecht! :D Prachtig toch?
    En een beetje frustratie is natuurlijk goed, daar kom je juist verder mee. :thumup:
     
    Petra13 vindt dit leuk.
  9. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Probeer je er niet teveel van aan te trekken, maar accepteer wel hulp of extra begeleiding want daar wordt hij sowieso niet slechter van.
    Ik ben toen mijn zoon 1 jaar en 8 maanden was zelf naar logopedie gestapt, niemand vond het nodig maar ik maakte mij zorgen. Uiteindelijk zag hij zelf het licht en begon steeds meer te praten. Een jaar later op aanraden van de psz nog wel een aantal maanden logopedie gehad zodat hij straks niet achter zou lopen op de basisschool.
    Opzich ben ik wel blij dat ik toen nog wel naar logopedie ben gegaan (de 2e keer) ondanks dat ik het zelf niet zo nodig vond. Hij had er plezier in en boekte echt vooruitgang... Daarmee wil ik dus zeggen, pak deze hulp wel aan.
     
  10. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.155
    1.079
    113
    Oke, je kind is laat met los lopen en ook met praten en hij is gezien door kinderarts, kinderpsycholoog, logopedist en fysiotherapeut? Dat betekent toch dat je kind 'in het vizier' is en dat zijn ontwikkeling in de gaten wordt gehouden. Die contacten zou ik ook zeker warm houden, een vinger aan de pols, juist omdat je kind grotere kans heeft dat er misschien wel iets speelt (dat je nu misschien nog onvoldoende ziet).
    Verder moet je psz en CB niet te zwaar aan tillen, want die zijn in deze dan echt niet kundig genoeg. Leg simpel uit welk advies je hebt gekregen van de diverse experts en dat je je daar aan houdt. Zorgen die ze hebben moeten ze wel met je kunnen bespreken, desnoods kun je dat dan navragen/verifieren bij je deskundigen.

    En ik heb echt ervaren qua ontwikkeling van kinderen: time will tell. Misschien dat je over een half jaar moet constateren dat er nu wel iets is waar je mee verder moet, misschien heeft hij dan juist sprongen gemaakt.

    (mijn zoon was ook sterk van het 'eigen tempo' en laat op verschillende gebieden en hij werd steeds langzamer in zijn ontwikkeling, achterstand werd steeds groter. Tot 1-1,5 jaar was hij gewoon 'niet de snelste', maar nog binnen de normen, daarna liep de achterstand snel op en viel hij ook steeds meer op tussen leeftijdsgenootjes)
     
    flipflop vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina