Hier het liefste boerenkaas van de plaatselijke kaasboer. Bij voorkeur jong belegen of belegen. En het laatste restje vind ik om een of andere reden altijd het lekkerste....
Het liefst oude kaas. Omdat ik liever geen dierlijk stremsel eet, kies ik voor Jumbo's Roem. Die is ook wat gerijpt.
Ik van old amsterdam en leerdammer kaas. Althans dat vind ik het allerlekkerste op brood. Voor de snack heeeeel oude kaas, die zo lekker brokkelt. Of "gewoon" jong met wat mosterdsaus. En franse kaasjes, alles behalve blauwader kaas. Mn man enkel en alleen jong.
Extra oude brokkelkaas voor bij de borrel, heerlijk! Voor op brood heb ik jonge Beemster, nu is er graskaas, ook zo lekker! Of jonge boerenkaas van de markt. Om te smeren op een toastje vind ik de rolletjes roomkaas lekker van de Lidl.
Ik vind alle kaas lekker. Ben een echte kaas eter. Belegen op brood ( lekker vers pittenbrood, roomboter en een goeie plak kaas, mmmm) Of Leerdammer belegen. Maar ook om te snoepen. Van blauwader kaasjes tot brie soorten op een toastje of stokbroodje. Ook lekker een zachte geitenkaas en bugels.. mmmm. Of stukjes bij een glaasje goede port. Hier hadden ze bij ze Zuivelhoeve verschillende soorten om te proeven. Ik kan dan niet kiezen. Ook lekkere zwarte kaas (limoen achtig) heerlijk.
Zaanlander extra belegen van de versafdeling, Appie. Maar van de kaasboer natuurlijk ook lekker (doe ik nooit, want vind ik prijzig en ik haal altijd plakken, nooit een stuk). Eigenlijk eet ik sowieso liever vanaf belegen of ouder. Een heerlijke cracker of een sneetje roggebrood met oude kaas en een klein beetje mosterd of chilisaus erop: herrlich! Je moet je voorstellen dat ik als ik opsta altijd honger heb, Maar meestal wil ik dan in het weekend samen ontbijten met man en zoontje aan tafel. Wat doe ik dan? Eerst een stukje kaas snaaien en alvast een kop koffie nemen. Je kunt je voorstellen wat voor Luft er dan om me heen hangt. Mijn man geint wel eens tegen zoontje: 'Oh jee jongen, snel uit bed voordat mama ons vergast..'
Old Amsterdam en geitenkaas hmmmm En zwitserse bergkaas, die kopen we per 2 pakjes elke 2 weken onderhand haha, zo hard gaat die hier, heerlijk!
Beemster wel lekker, belegen of extra belegen, en Old Amsterdam, heerlijk! Jonge kaas van geen enkel merk te vreten. En ik hou ook niet van franse kaasjes en die zooi.
Alle kaas! Ik kan geen kaas bedenken die ik niet lekker vind eigenlijk: van gewone jong belegen tot geit, van feta tot Franse stinkkaasjes. (dat het ruikt alsof je een dooie muis in je koelkast hebt liggen ). Vooral bij wijn of port. Heerlijk! Ik heb weleens gezegd dat als ik 1 soort eten mag meenemen naar een onbewoond eiland het kaas zou zijn.
boeren pikante kazen, oude Brokkelkaas, Reypenaar, truffelkaas (specifiek de Sedurre Italiaanse kruidenkaas van de Zuivelhoeve) de drie kruiden kaas en de Noord-Hollands extra belegen.
Brandnetelkaas, ook zo fantastisch. En kruidenkaas. Yummmm! Ik krijg er zin in, ik ga zo maar een plakje komijnekaas eten.