Eindelijk uitslagen!

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door wachtend, 1 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Aan de ene kant natuurlijk vervelend dat het ook op school nu gedaan word maar aan de andere kant vond ik het ook heel fijn toen ik hoorde dat onze zoon het gedrag ook op school liet zien. Het was een erkenning dat er inderdaad echt iets is. Onze zoon liet op de psz namelijk voortreffelijk gedrag zien (2 uur zichzelf inhouden kon nog net) maar toen hij hele dagen naar school ging was het te lang om zich in te houden en liet hij steeds meer gedrag zien wat er thuis ook speelt.

    Ik zei ook tegen degene die hier thuis komt ondersteunen van als er wat uitkomt dan zal ik alleen maar huilen van blijdschap, niet van dat ik het vervelend vind want dan betekend het dat we hem kunnen helpen en ik al die jaren dus niet gek ben geweest en wel degelijk een goed Moeder instinct heb en dus merkte dat zoon echt niet lekker in zijn vel zit.

    Ook vond ik het stukje hechting stoornis heel erg. Wat had ik dan mis gedaan, welke signalen had ik dan gemist? Wat had ik fout gedaan? Gister was ik bij mijn psychologe (die heb ik gekregen om dingen te kunnen bepraten en verwerken) en zij zei ook als je zoon een hechting probleem heeft is het niet jouw schuld, niet je man zijn schuld of van wie dan ook. Jullie hebben werkelijk alles maar dan ook alles gedaan wat in jullie macht ligt en alleen maar jullie stinkende best gedaan met hem. Soms krijgen kinderen dit gewoon. En soms is er maar 1 ziekenhuisopname voor nodig. Zoon heeft hier in het eerste halfjaar meerdere keren in het ziekenhuis verbleven want alles wat een baby maar kon hebben, had zoon. Wij bleven zo veel en zo lang mogelijk bij hem. We bleven tot de laatste fles, lieten hem slapen en gingen dan pas naar huis. En om half 9 stonden we weer aan zijn bedje dus 1 fles werd door de verpleging gedaan en de rest van de tijd waren we altijd bij hem. Huilen dat deed zoon 18 uren per dag! Gekmakend was het! Uren heb ik buiten gewandeld met hem in de kinderwagen, uren heb ik met hem in mijn armen gelegen. En als man dan thuiskwam dan vroeg ik of hij hem over kon nemen zodat ik kon douchen, eten koken of wat dan ook. Later bleek dat onze zoon enorme pijn had en dat niet is opgemerkt door de kinderarts. Pas na 11 maanden toen de kinderarts zei ik weet het ook niet meer ben ik naar een osteopaat gegaan en bleek hij een hevige vorm van Kiss te hebben door de bevalling. Maar zoon was en is een jochie die heel graag alles wil kunnen en erg snel gefrustreerd is als iets niet in 1x lukt. Na het hele KISS verhaal sliep hij eindelijk de nachten door! Van de 9x per nacht dat hij gillend wakker werd sliep hij nu ineens van 7 uur tot half 9 smorgens. Hij ging zelfs zelf bij de deur zitten met zijn knuffel en speen als hij wilde slapen. Maanden heeft hij dit volgehouden echt slaap proberen in te halen volgens mij.

    Maar het was zo fijn om te horen dat niet wij de aanstichter waren voor zijn problemen dat wij echt echt alles hebben gedaan voor hem om zo goed en zo fijn mogelijk op te groeien. Want o men ik had mij toch een schuldgevoel van hier tot Verweggistan. Zo bang dat ik iets per ongeluk had gedaan wat hem deze problemen had gegeven.
     
  2. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Zoon is inderdaad hoog gemiddeld. Alleen heeft zoon ernstige faalangst en heeft een zwak werkgeugen dus door middel van kort en bondig zijn en het visueel maken kan hij het aan.
    En hem niet over vragen met bijvoorbeeld sommen dus ipv 30 sommen maken maar 20 want hij weet het dus allemaal wel maar door het werkgeheugen gaat het langzaam.
     
  3. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Zoiets verwacht ik hier idd ook. Gemiddeld intelligent, maar werkgeheugen/informatieverwerking een struikelblok. En ik verwacht bij onze dochter zeker ook een vorm van autisme.
    Voor jullie fijn te weten hoe je hem met kleine aanpassingen kunt helpen. Hopelijk gaat dat bij ons ook zo en hopelijk speelt school hier ook goed op in.
     
  4. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Ja de juf zei al mooi dat we dit weten want we weten dus nu ook heel goed dat hij wel oplossingsgericht is maar door zijn faalangst niet durft. Dus daar gaan ze ook mee aan de slag. Als je tegen zoon ook zegt dat iets niet goed is denkt hij meteen dat het over het totaalbeeld is ipv dat ene kleine stukje wat hij niet goed heeft gedaan. Dus als je hem iets negatiefs verteld moet je 4 positieve complimenten aan hem geven. Dus echt hem het gevoel geven dat hij gewaardeerd word.

    Nu volgende week de rest. Ben benieuwd wat er uit gaat komen. Is het ADHD, ASS of hechting of meerdere... Pfff nog 6 dagen wachten mits er niets tussen komt!
     
  5. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Wij hebben donderdag het gesprek.
    Hoe testen ze trouwens het hechtingsdeel?
    Dochter als baby ook veel in ziekenhuis, maar daar is hier niet over gesproken.
     
  6. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Wat ik weet, is heel veel gesprekken erover. ADHD, ASS en hechting zitten allemaal in hetzelfde hersendeel. En het lijkt allemaal heel veel op elkaar dus doormiddel van goed doorvragen en goed observeren. De verhalen van ouders, school etc leggen ze alles bij elkaar en dan is het op een moment alles doorpluizen en dan komt er iets uit.
    Heeft jouw dochter ook een breed onderzoek gehad? Daarin zit sowieso geloof ik ook hechting in.
    Maar hechting is dus niet de schuld van de ouders zoals vaak word gedacht maar kan door vele factoren gebeuren zoals dus ziekenhuis bezoek etc. Tja een kind met geelzucht laat je niet thuis die breng je naar het ziekenhuis. Maar ja een ziekenhuisopname kan dus een hechting probleem veroorzaken maar niet naar het ziekenhuis gaan is een heel ziek baby'tje thuis.
    Zo heeft mijn therapeut het uitgelegd. Dus toen ik zei dat zoon zoveel huilde en ik elke dag 12 uur in het gehuil zat en dan als papa thuis kwam ik zoon wel vaak in zijn armen drukte om zelf eindelijk te kunnen douchen, eten maken of de was doen of ik daarmee dan die hechtingproblemen had veroorzaakt zij ze ook maar Meis je gaf hem aan papa! Dat is ook een hechting figuur! Iedereen om de kleine heen is een hechting figuur. Het staat en breekt niet met alleen mama.
     
  7. s82

    s82 Actief lid

    10 mei 2011
    451
    18
    18
    Met werkgeheugen bedoel je de verwerkingssnelheid? Even benieuwd, hier een zoontje met ASS en ADHD
     
  8. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Klopt het is bij zoon verwerkingssnelheid en werkgeheugen. Het duurt allemaal net iets langer omdat hij niet alles mee krijgt. En doet er langer over om opdrachten te maken omdat zijn werkgeheugen dus sneller vol zit. Ik heb zelf hetzelfde probleem helaas. Een externe harde schijf hebben ze helaas nog niet uitgevonden voor de mens ;)
     
  9. s82

    s82 Actief lid

    10 mei 2011
    451
    18
    18
    Heel herkenbaar bij mijn zoontje. Erg lastig ook is de mate waarin hij t heeft.
    Bovengemiddeld iq, maar een verwerkingssnelheid van 70. Echt frustrerend
     
  10. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Zoon zit hier nu op 89. Ze zeiden ook dat het niet extreem laag is maar wel dat hij hier hinder van ondervind.

    Vandaag dan ook de uitslagen van ADHD, ASS en hechting stoornis. Het zal mij echt benieuwen wat er aan de hand is. Geen van de dingen hoeft een probleem te zijn met goede handvatten en goede begeleiding. Alleen wat je nu zag was omdat we niet weten wat er is, zoon gewoon nergens op reageert. Hopelijk kunnen we nu door dat we met z'n allen weten wat er is nu een gericht plan voor hem opstellen zowel thuis als op school.
    Ik ben kapot van de zenuwen en ben blij dat er na 6,5 jaar eindelijk een diagnose gesteld kan worden al vonden ze hem nog steeds erg jong. Het laatste wat ik wil is dat hij in de puberteit vast gaat lopen overal op omdat hij anders reageert dan andere kinderen.
     
  11. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Today is the day! :)
     
  12. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Yes finally! Eindelijk voor beide handvatten! Hoe laat mag jij?? Ik goddank om 9 uur meteen!
     
  13. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.510
    8.362
    113
    Spannend! Succes en sterkte!
     
  14. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Dank je wel!
    Ik ben zo blij dat we het nu eindelijk gaan weten en dat zoon in groep 4 gericht geholpen kan worden! Hij gaat in groep 4 ook een enorm streng maar rechtvaardige juf krijgen en daar ben ik heel blij mee!
     
  15. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Pas om 13:30. Maar vanmorgen genoeg te doen, dus de tijd gaat vast snel
     
  16. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Ohhh succes met wachten! Hier nog een uur wachten ongeveer en dan horen we de uitslag! Nog genoeg te doen in dit uur. Kinderen naar school brengen toch altijd weer een halfuur verder, man zorgt ervoor dat we daarna zo weg kunnen en ik breng de kinderen weg.

    Merk aan mijn huid dat het toch weer stress gaf zit onder de uitslag en tril als een rietje. Ik ben hier zo niet goed in!
     
  17. riantje1987

    riantje1987 Bekend lid

    16 mrt 2012
    664
    0
    16
    NULL
    NULL
    Sterkte vandaag
    Hier ook in de onderzoeks molen
    Intelligentie al terug gekregen ze is gemiddeld tot boven gemiddeld intelligent
    Maar ook veel faalangsten en veel onrust
    Ze gaat nu bij 2 dingen op de wachtlijst ggz of opvoedpoli voor onderzoek naar ADD ADHD
    En bij basalt ( voor heen Sophia revalidatie ) word ze onderzocht op dcd
    Dit is wat haar juf maar ook de onderzoekster van intelligentie onderzoek het meest verwachten
    Gelukkig hebben ze daar al heel veel van haar ze is nu ruim 5,5 dus nog wel jong
    Maar ja vermoeden is voor ze aan de beurt is dat ze 6 is en dat is de minimum leeftijd voor die onderzoeken
    Hier ook blij dat ik me moedergevoel gevolgd heb
    Ondanks dat iedereen zij is toch een lief leuk meisje ja ze valt veel maar dat hoort nog hij de leeftijd
    Terwijl mijn gevoel steeds zij er klopt iets niet
    Dat dat gewoon blijkt te kloppen
    Ze heeft als klein meisje een ontwikkelingshulp achterstand gehad dit heeft ze door een hele sterke wil en doorzetting redelijk recht getrokken
    Ook dankzij intensieve beurgelijding bij basalt
     
  18. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    #38 wachtend, 11 jul 2019
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 jul 2019
    De uitslag bij zoon is niet veilige hechting door externe factoren en kenmerken van ADHD.
    Het komt er op neer dat zoon niet veilig is gehecht door externe gebeurtenissen. Ik ben vaak met spoed geopereerd, zoon vroeger veel in ziekenhuis gelegen etc. Dus echt dingen waar wij als ouders niets aan konden veranderen. Hij gaat nu beginnen met Theraplay als ik het goed heb onthouden en mochten dan de onrust, korte spanningsboog, impulsiviteit blijven word hij opnieuw onderzocht op ADHD.

    Ik ben in ieder geval wel heel "blij" dat het niet aan ons ouders ligt maar aan externe factoren en dat we er volgens de onderzoekers heel vroeg bij zijn om dit te kunnen verbeteren.
     
  19. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Diagnose Anne-Lynn: ASS, niveau 1. Totaal IQ 127. Met een redelijk ‘gat’ tussen het oude verbaal/performaal (dit bestaat namelijk niet meer). Verbaal meerbegaafd, performaal hoogbegaafd. Visueel en verwerkingssnelheid zit ze zelfs op een IQ van 140. Ik moet er even van bijkomen...
     
  20. wachtend

    wachtend Niet meer actief

    Ow wauw!!! Oef euhm is een sterkte op zijn plaats? Dit is wel heel hoog!
     

Deel Deze Pagina